Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


TrygFonden Christiansborg Rundt bliver større og større


20-08-2015 15:42:21:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Lørdag den 29. august bliver årets fedeste åbent vand arrangement afholdt, når der skal svømmes TrygFonden Christiansborg Rundt. Kom og vær med!


TrygFonden Christiansborg Rundt kan i år prale af at have et lille 10 års jubilæum – med tryk på lille. Første gang svømmerne hoppede i kanalerne og svømmede Christiansborg Rundt var helt tilbage i 2006. Med det men, at der i 2011 var en ærgerlig aflysning, så det bliver i år til 9’ende gang, at kanalerne skal skummes til af de mange svømmere.

 

Og det er med stor fremgang i deltagerantallet i forhold til de forrige år. Hele 3000 mennesker deltager på 2 kilometeren, hvor tallet sidste år kom op på 2500 deltagere. En fremgang, som Dansk Svømmeunions udviklingschef Morten Hinnerup er meget tilfreds med.

 

- Det er en meget fin fremgang og med forhåbentlig godt vejr, kan der nå at blive lokket endnu flere til, udtaler han.

 

Klokken 9 starter festlighederne, hvor den individuelle del af TrygFonden Christiansborg Rundt med de 2000 m. rundt i kanalerne skal afvikles.

Senere på dagen starter Krüger Stafetten, som skal svømmes af fire svømmere, der hver skal svømme ca. 500 meter. Stafetten kan være for firmahold, familiehold, klubhold eller noget helt fjerde – blot endnu en mulighed for at fejre det rene vand i Københavns Havn og udvide festlighederne.
Og med Krüger Stafetten øges antallet af deltagere yderligere, så Morten Hinnerup forventer sammenlagt 3400-3500 deltagende svømmere i løbet af dagen.

 

Udover det øgede deltagerantal vil det i år også være første gang, at man kan se TrygFonden som navnesponsor. Sammen med andre sponsorer som Rema 1000 og DSB er det nu muligt at optimere begivenheden endnu mere.
Både med en nyt storskærmsystem, hvor der vil blive sendt fra de mange folk, der kommer til at rende rundt på pladsen og filme begivenheden, men også en ventet optimering af trappeopgangen på pladsen vil nu kunne sættes i værk. Optimeringer, som Morten Hinnerup mener er vigtig for afviklingen af stævnet.

 

- Det er en ting, jeg synes, man bør fremhæve. Med flere sponsorer kan der komme flere forbedringer, og det giver en mulighed for at lave et endnu federe event for deltagerne, fortæller han.

 

Samtidig byder dagen også på LEN Europa Cup 10 km efter TrygFonden Christiansborg Rundt er svømmet, der er udviklet i samarbejde med Københavns Kommune og Sport Event Denmark, og dette er et initiativ, som Dansk Svømmeunions udviklingschef glæder sig til at få afviklet og arbejde videre med.

 

- Med LEN Europa Cup håber vi på at få endnu et godt element ind, som vi kan arbejde videre med de kommende år, fortæller han. Det bliver en meget spændende tilføjelse til programmet.

 

- Så håber vi bare, at vejret bliver godt og folk tager venner og familie med til København og hygger sig og får en dejlig dag, slutter Morten Hinnerup af med.

 

Så tag hinanden under armen og smut ind til Den Sorte Diamant, hvor festlighederne vil starte ca. kl. 9:00. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.