Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Nicolaj Poulsen om landsholdet


04-11-2012:
Af: Tine Jespersen

- Jeg synes faktisk, at det lover godt forud for VM


 

Livredningslandsholdstræner Nicolaj Poulsen fortæller her lidt om sine forventninger til mesterskabet samt lidt om optakten dertil.
- I løbet af sommeren og i efteråret har vi haft træningssamlinger og nogle hverdagstræninger. Vi har langt fra de samme muligheder som NTC. Vi har ingen fast ugentlig bassintid i svømmehallen, jeg er frivillig som landstræner og har et fuldtidsjob ved siden af. Derfor har udøverne selv stået for meget af træningen med vejledning fra mig over mail og telefon. Vi har brugt Bellevue strand til den udendørs træning og fået lejet os ind i svømmehaller til nogle træningsweekender. Med disse forhold taget i betragtning, synes jeg faktisk, at det lover godt forud for VM.

 

Danmark stiller ikke med fuldt holdt, og Nicolaj har derfor ikke en forventning om, at vi kan blande os med de helt store. Dog forventer han, at alle udøverne ender i en top 16 i de discipliner de er udtaget i: - Hvis jeg skal fremhæve et par enkelte, så vil det være Ronnie i 100 redning med finner (forventer top 8), Lia og Mai’s surf race (her blev Lia nr. 3 ved sidste års EM og Mai nr. 5) og drengenes Rescue Tube Race (forventer top 8).

 

Stemningen på holdet er rigtig god, og noget Nicolaj bevidst arbejder med: - Selvfølgelig skal vi være seriøse med træningen, men vi skal også kunne grine, pjatte og tage gas på hinanden. Hvis vi ikke har det godt socialt, så kan vi heller ikke træne ordentligt, og så kan vi heller ikke udnytte hinandens ressourcer optimalt og præstere optimalt til konkurrencer.

 

Følgende er udtaget:

Jan Simonsen, Aalborg Svømmeklub, kvalificeret i beach flag

Thomas Ibsen Nielsen, Klampenborg Surf Lifesavningclub, 100 redning m. finner og torpedo, surf ski og oceanman

Ronnie Dalsgaard, Klampenborg Surf Lifesavningclub, i 100 redning m. finner, 100 redning med finner og torpedo, 50 redning og Surf race.

Lia Jørgensen, Nordkysten livredningsklub, 200 forhindring og Surf race

Mai Hjelmgaard, VAT, 200 forhindring, 100 redning m. finner, 100 redning med finner og torpedo, surf race

Line Præst Lauridsen, Klampenborg Surf Lifesavningclub, 100 redning med finner og torpedo, 50 redning og 200 super livredder.

Katrine Zink Leth-Espensen, Hovedstaden, board race og surf ski.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.