Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Det tegner rigtig godt for tiden frem mod OL”


13-09-2015 21:19:47:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Præstationsanalytiker Christian Timm Kejser Hartz fra Team Danmark kommer her med sin analyse af VM-svømmernes præstationer og fremtidige udsigter.


Det er efterhånden ved at være over en måned siden, at de danske svømmere var med til VM i Kazan. Men ikke desto mindre er flere analyser siden blevet foretaget af svømmerne på kryds og tværs.

Sammen med resten af teamet fra Team Danmark, udarbejdede præstationsanalytiker Christian Timm Kejser Hartz en rapport efter det overståede VM, som kunne bruges fremadrettet mod OL. En analyse der har krævet en del arbejde under VM, men som har givet Christian et godt syn på svømmernes præstationer rent objektivt og kvantitativt.

 

- Objektivt set så var der både op- og nedture ved VM, som også er forventeligt ved sådanne store mesterskaber, udtaler Christian om præstationerne. Enkelte svømmere formåede at forbedre sig på komponenter, som har været i fokus over en længere periode, enten som helhed eller delkomponenter såsom starter, vendinger eller transition.

 

Når analytikerne fra Team Danmark kommer ud til mesterskaber som VM, er det et større arbejde, der foregår i et tæt og tillidsfuldt samarbejde med den pågældende træner, så analysen bliver målrettet lige netop den svømmer, som er i fokus.

 

- Generelt kan man sige, at analyserne går ud på at kvantificere det, som trænerne ser, dvs. give dem et redskab til at forstå svømmerens præstation bedre, fortæller Christian. Data og analyse er ikke den endegyldige sandhed, hvorfor det er vigtigt at den data, jeg som Team Danmark medarbejder videregiver til trænerteamet bliver diskuteret, vurderet og set i forhold til svømmerens egen forståelse, samt trænerens vurdering.

 

En lettere omstændelig proces, der trods sit meget detaljeret indhold ikke tager mere end 7-45 min, alt efter om der svømmes en 50 meter eller 1500 meter.

 

- Processen er således, at jeg er på pinden tidlig morgen. Alle løb bliver filmet, og derefter trækker jeg alt imellem 200-800 komponenter ud af et løb. Alt lige fra splittider, vendetider, undervandsarbejde og åndedræt bliver opsamlet og analyseret, og derfra generer jeg en rapport med al information, som bliver præsenteret for træneren. Alt dette data bliver så holdt op imod tidligere resultater, den plan som blev lagt før løbet og eventuelle modstandere, uddyber Christian. På den måde kan der gives et ret simpelt, men samtidig kompleks billede af svømmerens præstation.

 

I et gennemanalyseret arbejde som dette er der gennemgående ting hos de danske svømmere, som Team Danmarks præstationsanalytiker har bidt mærke i.

 

- For de danske svømmere er det for min position tydeligt at se, at der bliver arbejdet utrolig meget med småkomponenter, som i det store hele vil komme til at have en større betydning, kommenterer han. Der tegner sig et billede af, at vi er på rette kurs.

 

- Vores svømmere har en utrolig god energi, høj professionalisme, og vi, i forhold til teknologi og analyse, er helt med på beatet, fortæller Christian videre.

 

Han var derfor glad og tilfreds efter dette års VM og efter svømmernes præstationer.

 

- VM i Kazan var en rigtig god oplevelse og med fornuftige resultater, fortæller han. Med fire medaljer, hvoraf 3 er i olympiske discipliner, kan vi kun være tilfredse med medaljeudbyttet.

 

- Konkurrencen er generelt blevet hårdere, hvorfor at vores svømmeres præstation er meget imponerende, specielt set i lyset af, at vi med lidt mere ”held” kunne have trukket to medaljer mere hjem, samt en eller to finalepladser. Det tegner rigtig godt for tiden frem mod OL, hvor vi nu har et rigtig godt udgangspunkt.  

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.