Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”LEN ved, at vi kan gennemføre det”


14-10-2015 16:00:00:
Af: Anna Birkbak

Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen, fortæller om de ting, der var i højsædet for det danske bud på EM i svømning i 2017.


For anden gang på fire år skal Danmark være vært for et europæisk kortbanemesterskab i svømning. Når Royal Arena i Ørestaden står klar, vil hele den europæiske svømmeelite kunne rykke ind over fem konkurrencedage og forhåbentlig skabe en svømmefest, vi sjældent har set på dansk grund.

 

Den 9. oktober blev det afgjort, at det var det danske bud, som løb med sejren i kampen om EM i 2017. Buddet er stablet på benene i et tæt samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Danmark og Københavns Kommune/Wonderful Copenhagen og Region Hovedstaden.

 

Det glædede naturligvis ikke bare alle danske svømmefans, men også Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen. På sin Facebook-side samme dag skrev hun med en nærmest jysk underdrivelse:

 

”En af de bedre dage på kontoret.”

 

Så selv om der venter et stort stykke arbejde for Dansk Svømmeunion, så er det jo uden tvivl noget, man ser frem til. SvømmeSport har derfor fået fat i Pia Holmen for at høre lidt om, hvad der i første omgang ”skaffede” Danmark sejren ved forhandlingsbordet i Wien. Læs med herunder:

 

Først og fremmest tillykke! Hvad kan vi tilskrive sejren og værtskabet af EM-K i 2017?

- Mange tak! Det er jo altid nervepirrende, og vi var blandt andet oppe imod Torino, Italien, hvor LEN’s egen præsident stammer fra. Så intet var sikkert, og derfor er vi selvfølgelig meget glade.

 

- For det første, så er København jo en hovedstad, og det betyder meget. Men København har også et image som sportsby (især takket være Sport Event Danmark og Københavns Kommune), og den er super hyggelig og fed at være i. Der er en god puls. For det andet, så ved LEN fra Herning i 2013, at vi kan gennemføre det, og at vi har organisationen til det. Jeg er heller ikke i tvivl om, at det, at Royal Arena vil være spritny, har trukket point hjem. Den vil forhåbentlig være ligeså fleksibel som BOXEN, og at det endda bliver det allerførste store sportsevent i hallen, betyder meget. Derudover kan vi tilbyde en helt unik logistik. Der er ikke mindre end fem minutter fra lufthavnen til hotellerne og selve Arenaen i Ørestaden, uanset om det er med metro eller bus. Alt vil desuden være i gåafstand – fra hotellerne til Royal Arena – og både Fields og metro’en ind til centrum er tæt på. Det giver meget lidt besvær, både for atleter og deres trænere, ledere eller familier.

 

Hvad giver samarbejdspartnerne jer?

- Vi kunne aldrig have gjort det uden hverken Sport Event Danmark eller Københavns Kommune og regionen. De er begge med til at støtte mesterskabet med økonomi, så de er totalt en forudsætning for, at det kan lade sig gøre! Sport Event Danmark er desuden rigtig dygtige til at byde på events og give rådgivning i selve bud-processen. Vi kom dagen før til Wien og gik det hele igennem med dem. De viser, hvad vi skal lægge vægt på i buddet og i kommunikationen med LEN. Så i fasen med konkurrencen mellem andre byer, er de rigtig stærke.

 

- Derfor var én af grundene til, at vi vandt, en superfed præsentation i Wien. Både materialet, der var en stor boks udformet som et svømmebassin, hvor buddet lå "i bassinet". Og så havde vi en film med fra Herning i 2013, hvor de danske piger vinder holdkappen og kronprinsessen er med på skamlen til præmieoverrækkelsen. Vi viste også en film fra København, og det virkede bare rigtig godt.

 

Her ses Pia Holmen i midten med det danske bud. Foto: G.Scala/Deepbluemedia.

 

Hvad bliver Dansk Svømmeunions fokus?

- Vi skal arrangere endnu et succesfuldt mesterskab, og denne gang har vi længere tid til det. Derfor håber vi på at kunne aktivere hele regionens svømmeklubber, enten som frivillige hvis de har lyst og tid, eller ved at arrangere nogle side-events med svømning på dagsordenen. Vi håber også på at kunne inkludere ’Alle skal lære at svømme’-projektet, så vi får svømning på dagordenen, ikke kun elitesvømningen. Vi vil gerne udnytte anledningen til at vise svømning som en færdighed, som alle skal lære.

 

- Og så bliver forberedelserne lidt mindre hektiske. Sidst skulle det gå meget stærkt. Og at det nu er anden gang, det betyder altså noget. Vi kan hive evalueringer ned fra hylden og se på, hvad der gik godt, og hvad vi kan gøre bedre. Og fordi, der ikke er gået så lang tid, så ligger læringen stadig i organisationen, det er de samme mennesker i mange tilfælde. Derfor har vi et forspring denne gang, så det kan ikke gå helt galt.

 

Sådan slutter Pia Holmen endnu engang med en fin underdrivelse – vi er sikre på, at det bliver endnu større og sjovere end i Herning. Mange tak til Pia Holmen for hendes tid.

 

Du kan læse pressemeddelelsen om tildelingen af EM-K her.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.