Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


VM i livredning, dag 3


10-11-2012:
Af: Nora Thomsen

Læs her om de danske resultater fra førstedagen af "åbent vand"-konkurrencerne ved VM.


Vi er nu nået til åbent vand-konkurrencerne ved VM i konkurrencelivredning i Adelaide.


På denne førstedag af ialt to konkurrencedage i åbent vand har flere danskere været i konkurrence.
I herrernes "ski race" nåede Thomas Ibsen Nielsen og Ronnie Dalsgaard (Klampenborg Surf Life Saving Club) lige præcis ikke med videre til finalen, hvilket skyldtes flere uheld undervejs. Eksempelvis væltede en anden deltager, i semifinalen, foran Thomas så han måtte stoppe helt op. Ærgeligt, da det var Thomas' primære oceandisciplin, hvor han reelt set kunne nå en top 12-14 i finalen. 

 

I damernes "surf race" (næsten ren svømning) var der virkelig kamp til stregen. Her blev der skubbet, trukket, hevet og sparket i vandet. Det blev til en 13. plads til Mai Hjelmgaard (VI39/VAT-CPH) og en 14. plads til Lia Jørgensen (Nordkystens Kystlivredningsklub). Flot af pigerne i et stærkt felt.

 

I "board race" nåede Line Præst Lauridsen (Klampenborg Surf Life Saving Club) og Katrine Zinck Leth-Espensen (Hovedstadens svømmeklub) til semifinalen.

 

I "beach sprint" nåede Jan Simonsen (Aalborg) til semifinalen.

 

I "board rescue" for damer kom Line og Mai ind på en 14. plads. De var i b-finalen, og havde ført indtil 40 meter fra målstregen, men blev desværre overhalet til sidst. 


Ifølge landstræner Nicolaj Poulsen afspejler lørdagens resultater en manglende erfaring blandt de danske deltagere: - Jeg synes, at vi lige mangler den sidste rutine i de afgørende situationer i løbene. Men, taget i betragtning, de forhold vi har at træne under, i forhold til mange af de øvrige nationer, så gør vi det rigtig godt, udtaler landstræner Nicolaj Poulsen.

 

I morgen venter Verdensmesterskabernes sidste konkurrencedag "downunder", hvor der også er nogle løb på programmet med mulighed for dansk deltagelse i finalerne. Således kan vi glæde os til endnu en spændende konkurrencedag, set med danske øjne.

SvømmeSport følger naturligvis med.
 Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.