Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Medie: Fem svømmere udtaget til OL


04-11-2015 15:30:00:
Af: Nora Thomsen

DIF og Team Danmark har udtaget fem svømmere til OL 2016. Læs pressemeddelelsen her.


Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer er udtaget til OL og kan nu rette fuld fokus på at toppe, når startskuddet lyder i Rio. Alle fem svømmere har finalepotentiale, lyder det fra sportschef i Dansk Svømmeforbund, Lars Green Bach.

Det bliver et stærkt hold af svømmere, der til sommer står klar til at repræsentere Danmark ved bassinkanten ved OL i Rio, efter at DIF’s bestyrelse har udtaget fem svømmere til OL på baggrund af en indstilling fra Dansk Svømmeunion.

Lotte Friis er en af de svømmere, der nu kan sætte kryds i kalenderen, når flammen tændes i Rio den 5. august. Hun er allerede i fuld gang med forberedelserne til OL, som bliver hendes tredje OL. Derfor er hun fuld bevidst om, hvor stort et pres, der venter svømmerne.

”Jeg har haft to meget forskellige OL-oplevelser. Beijing var en succes, hvor jeg var den store positive overraskelse. Ingen - heller ikke jeg selv - havde forventet, at jeg vandt en medalje. I London mente alle, også jeg selv, at jeg var en af Danmarks største medaljekandidater, men det gik galt. Jeg fik en 4.-, 5.- og 6.-plads og oplevede OL i London som en fiasko. Så jeg har prøvet både at have succes og fiasko, og jeg føler derfor, at jeg er klar til at håndtere OL, uanset hvad Rio måtte bringe,” siger Lotte Friis.
Lotte Friis har haft et par turbulente sæsoner med svingende resultater, men nu er hun tilbage i top fem i verden og bruger både de gode og dårlige erfaringer til at fokusere endnu bedre, fortæller hun.


Lotte Friis er blandt de fem svømmere, der nu er udtaget til OL. Foto: Das Büro.

”De sidste par år har været nogle rigtig hårde år for mig sportsligt og på det personlige plan. Men jeg føler mig overbevist om, at de sportslige og personlige udfordringer, jeg har været igennem de sidste år, har gjort mig meget stærkere som menneske. De har givet mig nogle nye værdier og prioriteringer. "What doesn't kill you makes you stronger," lyder det fra Lotte Friis, der til dagligt træner i USA.

Medaljepotentiale
Alle fem svømmere, der nu er udtaget, har vist, at de hører til blandt de bedste i verden, og hvis alt går op i en højere enhed, kan vi se frem til yderst spændende finaler med dansk deltagelse, forklarer sportschef, Lars Green Bach.

”Alle fem svømmere hører til på øverste hylde. De har de seneste år leveret resultater til både EM og VM. Vi ved, at OL-finaler altid er utrolig tætte, men vi ved også, at svømmerne har potentiale til at præge finalerne. At de allerede bliver udtaget nu, giver os gode muligheder for at planlægge træningen i forhold til at præstere det bedste, de kan, når det hele går løs i Rio. Derfor fokuserer vi lige nu på at sikre dem bedst mulige forberedelser sammen med Team Danmarks eksperter,” siger Lars Green Bach.

Svømmerne har vundet masser af medaljer siden OL i London, og derfor er de en hjørnesten på det danske hold. Det understreger DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt.

”Jeg forventer, at svømmerne vinder medaljer, det vil jeg ikke lægge skjul på. Svømning står et godt sted på baggrund af nogle flotte resultater, og svømmeunionen har en meget stærk struktur. Det er et forbund og nogle svømmere, som ved, hvad de vil, og som er meget ambitiøse i deres tilgang til sporten,” siger Morten Rodtwitt.

Team Danmark deler Dansk Svømmeunions høje ambitioner om godt OL i Rio. Flere års tæt samarbejde mellem Team Danmark og unionens landstrænere og elitesvømmere har udviklet et landshold, der kontinuerligt vinder VM-medaljer i de olympiske discipliner, fortæller Lone Hansen, direktør i Team Danmark.

”Vi har sammen skabt et elitemiljø og en struktur, der giver mulighed for at udvikle svømmere i verdensklasse. Vel at mærke i en sportsgren med meget stor international konkurrence. Tidligere var danske medaljer i de olympiske discipliner en sjældenhed i svømning, men det er lykkes at bringe de bedste danske svømmere op på et så højt niveau, at vi deler ambitionen om et rigtig godt OL for svømmerne, der kan betyde medaljer. Det fortjener de,” siger Lone Hansen.  

En del af forberedelserne kommer til at foregå på Bermuda, hvor svømmerne skal træne på samme tidspunkt af døgnet som konkurrencerne i Rio. De skal undersøge, om svømmernes præstationer svinger afhængigt af, hvornår på døgnet de er i vandet. Samtidig skrues der op for dataindsamlingen sammen med en af Team Danmarks præstationsanalytikere, der minutiøst skal gennemgå hver en lille detalje i svømmernes løb – fra starten til sidste slag op mod pladen - for at finde de små justeringer, der kan give de sidste hundrededele af et sekund.

De fem svømmere sikrede kvotepladser til Danmark ved VM i Kazan tidligere på året. Her svømmede kvindernes 4x100 meter medley og herrernes 4x200 meter fri også kvotepladser hjem til Danmark. Deres udtagelse til OL vil der blive taget stilling til på et senere tidspunkt.  

Yderligere kommentarer:
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, 2920 6160, lgb@svoem.dk
Morten Rodtwitt, OL chef de mission, DIF: 43262078/29370916, mrt@dif.dk
Lone Hansen, direktør, Team Danmark: 60382527 loha@teamdanmark.dk
 
Fakta om OL i Rio:
5.-21. august 2016
Danmark har indtil videre sikret sig 61 pladser til OL i Rio, og DIF og Team Danmark forventer at kunne stille med et endeligt hold på cirka 135 atleter. Det er de enkelte specialforbund, der indstiller atleter til udtagelse, og det er bestyrelsen i DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, der står for udtagelsen.
 
Fakta om svømmerne
Lotte Friis
Alder: 27 år
Disciplin: 800 meter fri
Tidligere OL-deltagelser: 2008 i Beijing (3. plads), 2012 i London (4., 5., og 6., plads)
Medaljer ved EM, VM og OL: 8 guld, 10 sølv og 4 bronze
 
Jeanette Ottesen
Alder: 27
Disciplin: 100 meter butterfly
Tidligere OL-deltagelse: London 2012 (6. og 7. plads)
Medaljer ved EM og VM: 15 guld, 13 sølv og 13 bronze
 
Rikke Møller Pedersen
Alder: 26
Disciplin: 200 meter brystsvømning
Tidligere OL-deltagelse: 2012 i London (4., 7. og 8. plads)
Medaljer ved EM og VM: 13 guld, 6 sølv og seks bronze
Verdensrekordindehaver i 200 meter brystsvømning
 
Mie Østergaard Nielsen
Alder: 19
Disciplin: 100 meter rygsvømning
Tidligere OL-deltagelse: 2012 i London (6., 7. og 17. plads)
Medaljer ved EM og VM: 8 guld, 3 sølv og 6 bronze
 
Viktor Bromer
Alder: 22
Disciplin: 200 meter fly
Medaljer ved EM og VM: 1 guld og 1 sølv
 
Indtil videre er følgende atleter udtaget til OL:
Mark O. Madsen, brydning
Jeanette Ottesen, svømning
Lotte Friis, svømning
Rikke Møller Pedersen, svømning
Mie Ø. Nielsen, svømning
Viktor Bromer, svømning
 
Yderligere oplysninger om atleter, idrætsgrene, kvalifikationer, billeder samt presseinformation kan findes på www.ol.dk. Forberedelserne kan også følges via Facebook (Danmark til OL) og Instagram (@danmarktilol)
Tags: OL 2016

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.