Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


European Youth Olympic Festival


15-11-2012:
Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion dropper ”European Youth Olympic Festival”.


Den sportslige ledelse I Dansk Svømmeunion har besluttet ikke at stille op til ”European Youth Olympic Festival” også kaldet Ungdoms-OL i 2013. Beslutningen er et resultat af de hidtidige erfaringer med stævnet. For svømnings vedkommende lever stævnet ikke op til sin målsætning om, at være rugekasse for fremtidens svømmestjerner. Stævnet bliver desværre ofte endemålet for de ungesvømmere i stedet for et delmål. Vi oplever, at ”European Youth Olympic Festival” i højere grad bliver en forstyrrelse af den progression, der skal være i talentudviklingsarbejdet end en egentlig hjælp. Tillige bliver stævnet kun afholdt hvert 2. år hvilket betyder, at det diskriminerer de årgange der ”springes over” så deres mulighed for at være med i et Olympisk projekt reduceres kraftigt.
Dansk svømmeunion arbejder med både danske, nordiske og europæiske mesterskaber som led i talentudviklingstrappen og vurderer, at disse tilsammen udgør en fornuftig progression. Vi skal fortsat i samarbejde med klubberne videreudvikle talentudviklingen i Danmark og konstant øge niveauet. ”European Youth Olympic Festival” vil dog ikke i den kommende periode være en del af den danske talentudvikling.
Vi er opmærksomme på, at denne problematik meget vel kan være svømme-specifik, og at stævnet kan fungere rigtig godt i andre idrætsgrene. Vi ønsker naturligvis den danske delegation, der skal til Utrecht til sommer al mulig held og lykke.
Kilde: svoem.org Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.