Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Evaluering af DM Årgang gruppe 1


08-02-2016 20:51:59:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

I weekenden blev der afviklet Danske Årgangsmesterskaber gruppe 1 på Bellahøj Svømmestadion, og i den forbindelse kommer SvømmeSport her med en evaluering fra to klubtrænere.


Den netop overstået weekend bød på DM Årgang på Bellahøj Svømmestadion, hvor en masse fin årgangssvømning var at finde.

I denne forbindelse har SvømmeSport fået fat i to klubtrænere, der deltog ved stævnet og her dagen derpå har lavet en evaluering af stævnet.

Den ene klubtræner er Chris Christensen fra Herning Svømmeklub, der udtaler følgende om årets DÅM-K:

 

- Her dagen derpå er jeg faktisk ganske godt tilfreds med, hvordan Danske Årgangsmesterskaber på kortbane 2016 forløb. Stævnet var flot arrangeret med få indvendinger herfra.

 

Chris Christensen fortsætter:

 

- Jeg synes generelt, at niveauet var utrolig højt. Jeg husker mine dage som årgangssvømmer. Der var det noget andet at være til et Danske Årgang. Bredden er blevet meget større, flere klubber er repræsenteret i toppen, og svømmerne er overordnet set bedre teknisk, mere bevidste om de rigtige ting og selvfølgelig hurtigere. Specielt synes jeg, at vi (Danmark) er rigtig gode på de korte distancer, hvor jeg dog derimod savner lidt at se noget rigtig flot og hurtig svømning på 200m og derover. Det var meget udtalt til European Games i sommers, hvor vi fik tre medaljer på 50m løb og derimod manglede meget i forhold til resten af Europa på de længere løb. 

 

Om klubbens egne præstationer fortæller Chris ganske tilfreds, at niveauet rykker sig en del, og han fremhæver især pigernes 4x100 medleyholdkap.

 

- I Herning havde vi stor succes ved de netop overståede Danske Årgangsmesterskaber. Vi rykkede generelt niveauet hele vejen igennem. Specielt vores 4x100 HM for piger imponerede mig, hvor de svømmede en 4. plads hjem. Til sammenligning blev den samme holdkap nr. 21 sidste år, hele 30 sekunder langsommere. 

 

Martin Madsen fra Nyborg Svømmeklub har også udtalt sig om weekendens stævne og fortæller følgende dagen derpå:

 

- Det er jo altid spændende at følge DÅM, uanset om det er de tætte finaler, eller om det er de klare vindere, som leverer de virkelige flotte tider. Som træner giver det også en god indsigt i, hvad det er, man forsømmer lidt i den daglige træning. Jeg fik i hvert fald en god portion viden om, hvad vi skal hjem og arbejde på. 

 

Også i Nyborg Svømmeklub har man taget stilling til egne svømmeres præstationer, der generelt set gjorde det rigtig flot ifølge klubtræner Martin Madsen.

 

- Generelt set synes jeg, at svømmerne gjorde det over forventning. Vi har rigtig mange løb, hvor svømmerne formår at splitte flot og tage de tekniske ting fra træningen med over i konkurrence. Samtidig er jeg meget tilfreds med den indstilling, vi kommer med, og at vi henter flere top 8 placeringer fra næstsidste heat.

 

Under weekendens DÅM-K var det Sigma, der samlet kunne hive flest medaljer hjem, mens KVIK svømmede flest guldmedaljer hjem.

Se alle resultaterne på livetiming.

 

Tak til Hernings Chris Christensen og Nyborgs Martin Madsen for de fine evalueringer!

 

Se de seneste nyheder

10-08-2020 11:00:00

Årsagen er usikkerhed omkring Covid-19 retningslinjernes indflydelse på stævneafvikling.

 
05-08-2020 19:15:00

Kig’ forbi og oplev DM for juniorer, seniorer og masters afholdt som ét fælles mesterskab.

 
05-08-2020 08:51:52

Ricki Clausen er vendt tilbage til dansk svømmesport for at udfordre den klassiske trænermodel.

 
03-08-2020 08:28:00

Deltag i mødet og bliv klogere på corona-situationen i SvømmeDanmark.

 
03-08-2020 08:20:57

Anton Ørskov Ipsen på besøg hos Rønne Svømmeklub.