Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


At kombinere uddannelse og træning..


25-06-2012:

Som elitesvømmer bruger man mange timer i bassinet - ofte flere end på skolebænken. Hvordan får man lige det til at gå op? Læs om Daniel Skaaning og Anders Lies løsning. 


 

Når man er elitesvømmer i Danmark, og samtidig under uddannelse, kan der af og til opstå nogle komplikationer. SvømmeSport har talt med de to gæve gutter, stjernerne i 4x200 fri, Daniel Skaaning og Anders Lie. De to går begge på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg i hver deres Team Danmark-klasse. Ifølge Anders Lie er det her lettere, at få hverdagen til at gå op: ”De er ret gode til at planlægge det på Falkonergården. Rektoren gør meget, hun engagerer sig rigtig meget i det vi laver, og gør alt for, at lave den bedste løsning mellem svømning og skole”. Daniel fortæller yderligere, at han har fået rykket et par eksamener til efteråret, så træningen frem mod OL kan være første prioriteten.

 

Anders Lie er færdig her til sommer, mens Daniel Skaaning kan få studenterhuen på til december. Efter gymnasiet skal Anders Lie til USA, Michigan og læse videre, samtidig med at svømningen kan dyrkes. ”Det er også min plan… Bare ikke i Michigan”, lyder det fra Daniel. Du skal måske væk fra Anders? Begge drenge afslutter med et kæmpe grin… 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.