Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


OL-kvalificerede Magnus Westermann til Mare Nostrum


07-06-2016 15:00:00:
Af: Anna Birkbak

Herlev-svømmeren tager både stævnerne i Canét og Barcelona med, hvor race-taktik og teknik skal testes.


I morgen og torsdag løber anden afdeling af Mare Nostrum-stævnet i Canét af stablen. Den 8. og 9. juni samles altså en stor gruppe af store profiler i den smukke Middelhavsby, hvor de skal teste formen.

 

Danmark er repræsenteret af følgende svømmere:

Rikke Møller Pedersen, Holbæk Svømmeklub/NTC

Jeanette Ottesen, Vejle svømmeklub Triton/NTC

Daniel Skaaning, STT/VAT CPH/NTC

Magnus Westermann, Herlev Svømning/NTC

 

SvømmeSport har talt med Magnus Westermann (Herlev Svømning), der også deltager i det tredje og sidste Mare Nostrum-stævne i Barcelona d. 11. og 12. juni.

Læs med herunder:

 

Hej Magnus! Du deltager i begge Mare Nostrum-stævner som den eneste dansker. Hvad er tanken med de to stævner, hvad er i fokus?

- Jeg skal svømme 100 og 200 fri begge gange, det er efterhånden standard, at jeg satser på de to løb. Mit fokus ligger primært på 200 fri pga. kvalifikationen til OL på 4x200 fri. Jeg er gået lidt op i distance ift. tidligere år, og jeg synes jeg har fået godt fat i den 200 fri. Derfor skal jeg bruge stævnerne til at prøve race-taktikker af. Det er hele tiden noget, jeg arbejder med, og nogle har virket, andre har ikke. Det er dog som om, jeg er ved at have godt styr på, hvordan den skal svømmes, og jeg synes det er fedt at svømme 200 meteren, fordi der er så mange måder at svømme den på!

 

- For mig handler stævnet altså primært om taktik og teknik, som jeg fik arbejdet rigtig meget med i Flagstaff på træningslejren. Jeg fokuserer blandt andet meget på min fremføring i armtaget, som har tendens til at komme mere udad, når jeg bliver træt, i stedet for at være tæt på centerlinjen af kroppen. Derudover arbejder jeg med at ligge højt på vandet og at trykke på den rette måde. Og dernæst er det vigtigt for mig at følge den taktik og plan, jeg har lagt med min træner.

 

Når du taler om taktik, hvad tænker du så på?

- Til Danish Open svømmede jeg f.eks. to ret forskellige løb om morgenen og om aftenen. Om morgenen lagde jeg hurtigt ud de første 100, mens den sidste halvdel var knap så god. Om aftenen var der mere tale om en race plan imod de andre i feltet, hvor jeg slapper lidt af først og bare følger med, mens jeg virkelig konkurrerer og sætter ind de sidste 100. Den taktik fungerer godt for mig, og jeg har fået gode resultater ud af det.

 

Nu gælder det Mare Nostrum, hvad tænker du om de stævner?

- Jeg har været med tre gange før. Jeg synes, at det er nogle af de fedeste stævner at deltage i, udover de helt store, for profilerne kommer også u-nedtrappede, og man får en fornemmelse for, hvad de kan når de ligger i tung træning. Nu ved jeg ikke helt, hvor mange der dukker op i år af de helt store stjerner, fordi der er OL om lidt, men jeg håber det betyder, at der kommer mange. Og derudover kommer der bare rigtig mange gode svømmere.

 

Hvad er fokus efter Mare Nostrum, inden det gælder OL?
- Jeg har valgt begge Mare Nostrum-stævner, fordi jeg springer DM Langbane i Herning over. Jeg har valgt at blive hjemme og bare træne igennem. Det er mest det, det handler om nu!

 

Mange tak til Magnus Westermann, som vi ønsker held og lykke.

 

Du kan følge Magnus på hans Facebook-side.
Du kan desuden følge med her på SvømmeSport og på stævnets hjemmeside.

 

Husk at TV 2 Sport sender fra finalerne i både Canét og Barcelona. Besøg deres hjemmeside for mere info.

I Canét er udsendelsen forskudt, og de viser finalerne fra 21.15. Torsdag er det direkte transmission fra kl. 18.00.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.