Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Stærkt og velafviklet DM i havlivredning


21-08-2016 21:00:00:
Af: Anna Birkbak

Det var en blanding af børn og landsholds-atleter, der i weekenden var til start til DM i havlivredning på Hornbæk Strand.


I år var det 10 års jubilæum for DM i havlivredning i Danmark. Derfor blev stævnet, der blev afviklet 20.-21. august, officielt åbnet af direktøren for Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

 

Trods 10 års-jubilæet var det dog første gang, at mesterskaberne blev afholdt på Nordkysten, ved Hornbæk Strand. Det var arrangeret af Nordkystens Kystlivredningssklub i samarbejde med Livredningssektionen i Dansk Svømmeunion. Der var cirka 120 deltagere fra i alt 17 danske klubber og et par enkelte australske deltagere. Desuden var atleterne både fra livrednings- og svømmeklubber, blandt andet Helsingør og Hvidovre.

 

Ved mesterskaberne var flere landsholds-livreddere til start, blandt andet Katrine Zinck Leth-Espensen, Julie Fischer Vinther-Christensen, Line Præst Lauridsen, Ronnie Dalsgaard og Nikolaj Kirketerp-Møller, der alle trak en lang række medaljer hjem.

 

Katrine Zinck Leth-Espensen var rigtig glad for afviklingen af mesterskaberne, og hun fremhævede især det faktum, at der var mange yngre deltagere med:

 

- Det var et rigtig godt stævne med mange deltagere fra hele Danmark og endda tre australske livreddere. Australien er jo landet, hvor sporten stammer fra. Det var også dejligt at se, at specielt mange unge og børn er begyndt at få øjnene op for sporten. Der var aldersgrupper helt ned til 8-12 år, som dystede i svømning, på board og i sandet, fortæller Katrine og fortsætter:

 

- Der blev også dystet i mange forskellige konkurrencer, og samlet set hentede Nordkysten Kystlivredningsklub flest point hjem og vandt vandrepokalen. For Ronnie og jeg blev formen pudset af, inden vi tager til VM i Holland om 3 uger!

 

Stævneleder Jens Telltram-Thrane fra Nordkystens Livredningsklub var også meget begejstret for mesterskaberne:

 

- Vi er jo rigtig glade for muligheden for at afholde stævnet, og vi har fået utroligt positive tilbagemeldinger. Det var jo en førstegangsoplevelse for os, vi var novicer, men jeg synes vi er sluppet rigtig godt fra det. Det var super fedt at se børn helt ned til 8 år, for vi vil jo rigtig gerne udbrede kendskabet til livredning.
 Så vi er meget tilfredse, det er bare kørt rigtig godt.

 

Det blev da også Nordkystens Livredningsklub, der løb med pokalen som bedste klub. Med 411 point var de suverænt foran Klampenborg Surf and Lifesaving Club, der får i alt 215 point. Tredjepladsen gik til Københavns Livredderklub med 121 point.

 

Se resultatlisten fra dagen her

 

Se fordelingen af medaljer her

 

Se fordelingen af løbspoint her

 

Herunder fede billeder fra dagen, taget af Jens Telltram-Thrane:

 

 

 

 

 Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.