Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Erik Pallesen evaluerer på DKM


05-12-2012 14:00:00:
Af: Mads Hjorth

En lille klub med store resultater


En af de mest omtalte klubber i dansk svømning det seneste års tid må uden tvivl være Svømmeklubben SMUT. Julie Levisen tog alle med storm, da hun tidligere i år kvalificerede sig til EJM i 50m fri. Det, der gjorde Julies bedrift så bemærkelsesværdig var, at hun på relativt kort tid udviklede sig til at svømme rigtig hurtigt, dog uden at have den store træningsbaggrund. Julie har efterfølgende fortsat sin gode udvikling og toppede det i sidste måned med en guldmedalje i 4x50m fri ved de Europæiske Kortbanemesterskaber.

 

Julie træner til dagligt under Erik Pallesen, og vi har spurgt lidt ind til hans tanker omkring det netop overståede DKM:

”Det er gået super godt for SMUT. Målsætningen var 4 juniormedaljer. Det blev til 3, men så var alle af guld. Desuden 2 medaljer for seniorer som bonus”.Erik Pallesen side om side med Julie Levisen, Svømmeklubben SMUT.

Erik fremhæver især Julies udvikling indenfor de andre discipliner, hvor hun sidste år havde rigtig højt niveau på 50m fri, viste hun nu, at hun mestrer flere stilarter og distancer.

Svømmeklubben SMUT havde yderligere en deltager med, førsteårs-junioren Line N. Bjerregaard, og også her blev målsætningen opfyldt til stor tilfredshed for cheftræneren.

 

Med kun to deltagere ved DKM havde Erik og svømmerne ikke det store problem med de lidt længere stævneafsnit, men stiller sig dog stadig undrende omkring de nye kravtider:

”Personligt er jeg glad for at være træner i en lille klub. Ingen holdkapper man skulle vente på. Afsnittene var lidt lange – men ikke for os.

Jeg synes stadigvæk, at det er lidt underligt med kravtiderne. Gælder både til DM, men også til den kommende weekends Vest ÅM. Mange heats i crawl, men næsten ingen i bryst og fly. Det passer bare ikke sammen”.


Erik fremhæver dog, at han fandt stævnet meget professionelt organiseret og afviklet.

 

Ligesom Stig Michaelsen fremhævede i går, mangler Erik en smule mere for trænerne under DM. Han mener, der er gode muligheder for at lave noget socialt, så man som ny i gamet kan få snakket med nogle andre kolleger end man plejer.

Mere information omkring planerne fremadrettet i Dansk Svømmeunion står også på Eriks ønskeliste, især når de bedste trænere for en gangs skyld er samlet på et sted.

 

Mange tak til Erik for sin tid!                    
Tags: DKM 2012

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.