Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DKM oplevet fra sofaen – Og hospitalet


06-12-2012 20:00:00:
Af: Mads Hjorth

Et meget anderledes DKM for Herning Svømmeklub


Den næste træner i rækken, som har evalueret på DKM, havde et meget anderledes stævne end alle andre trænere – Han nåede nemlig aldrig frem til Bellahøj.

Jens Bertelsen, cheftræner i Herning Svømmeklub, fulgte Herning-svømmernes DKM fra det nordjyske, da hans kone onsdag morgen blev indlagt på Viborg Sygehus med veer. Det viste sig dog at være falsk alarm. De venter stadig i spænding på familieforøgelsen.

 

Herning Svømmeklub havde inden stævnet en målsætning om, at vinde 3-6 medaljer og samtidig få udtaget 1-2 svømmere til de Nordiske Juniormesterskaber. En målsætning som lykkedes, selvom Jens påpeger, at Herning havde et noget blandet mesterskab med plads til forbedringer:

Vi nåede målet om 3-6 medaljer med 4 juniormedaljer og 1 seniormedalje. Et resultat, vi er godt tilfredse med, set i lyset af, at vi de to foregående år er vendt hjem fra DM på kortbane uden medaljer. Vi fik 1 svømmer udtaget til NJM, og vi nåede 2-3 finaler udover det forventede”.

Om hans fravær havde nogen effekt på Hernings resultater tør Jens ikke spå om.

 

STM 1 på træningslejr i uge 41-42 i Sabadell, Spanien.

 

Afviklingen af mesterskaberne i Bellahøj har Jens kun fået positive tilbagemeldinger på, men fremhæver, ligesom Stig Michaelsen og Erik Pallesen, at man nok bør justere kravtiderne en smule:

Jeg er stor tilhænger af at indføre en kravtidsmodel med stor gennemsigtighed og langtidsvirkning. Det tror jeg bliver en stor succes. Pointene skal helt sikkert revurderes i crawlløbene, så det bliver tilpasset det aktuelle niveau i dansk svømning og vi dermed undgår 100+ deltagere i enkelte løb til et DM. Men det er jeg sikker på der bliver taget hånd om”.

 

Jens forholder sig dog mere kritisk overfor den sene udmelding af kravtiderne. Han mener, at de store ændringer i kravtiderne, som den ny model har medført, gør at man burde vente til efter DKM med at implementere den. Nogle svømmere, også tidligere DM-deltagere, har derved skulle ændre deres træning for at opnå kravtider i nye og mere uvante stilarter, og den korte overgang har gjort dette meget svært.

Herning arbejder dog videre ovenpå et tilfredsstillende DKM:

”Vores næste store mål bliver at få svømmere kvalificeret til EJM, samt DM-H 1. division, hvor vi skal svømme på hjemmebane i Herning.”

 

Tak til Jens, og vi ønsker ham og familien held og lykke med det kommende skud på stammen! (trods tidlige lykønskninger på Facebook :-))
Tags: DKM 2012

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.