Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Team Danmark: Yoga-øvelser gør svømmerne fintfølende


09-03-2017 09:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Yoga-øvelser har mange fordele for svømmerne. Det fortæller Team Danmarks fysiske træner, Mads Brink Hansen, der var med på træningslejren i Sydafrika i februar.


Team Danmarks fysiske træner, Mads Brink Hansen, fortæller på Team Danmarks hjemmeside om sine oplevelser i forbindelse med træningslejren i Sydafrika i februar måned, hvor han var inviteret med. Normalt har han kun har ansvaret for svømmernes fysiske træning, men denne gang blev han involveret langt mere i arbejdet, hvor der blev udviklet på en masse både i og ude for bassinet.

 

En ny tanke i træningen er, at svømmerne skal blive bedre til at mærke deres krop. På den måde bliver de mere selvbevidste og kan finde ud af, hvad der virker for dem, når de hopper i vandet.

Derudover fandt trænerne også stor hjælp i yogaen, der netop også bygger på, at svømmerne skal være bevidste og fokuseret på deres egen krop og vejrtrækning. Om det fortæller Mads Brink Hansen:

 

I yoga er du tvunget til at forholde dig til dig selv. Når vi gerne vil stimulere svømmerne til at blive selvreflekterende og selvregulerende, så er det godt sted at starte, at de kan mærke, at deres tanker er et sted, hvor de kan slappe af og gå ind i øvelsen. Arbejdet med vejrtrækningen kan svømmerne også bruge i vandet, og den rolige vejrtrækning reducerer samtidig stresshormoner, så vejrtrækningen nærmest i sig selv er nedvarmende.

 

Udover at svømmerne bliver mere bevidste om sig selv, har yogaen også en anden funktion. Den skal nemlig hjælpe til, at deres balance og position i vandet bliver helt optimal:

 

- De kan justere deres bevægelser under vandet, hvis de bliver bedre til at mærke deres krop. De skal kunne mærke, at de trækker skævt, når de bliver trætte, eller når de pludselig ikke ligger på den rigtige måde i vandet. Med større kropsbevidsthed kan svømmerne bedre foretage den finjustering, fortæller Mads Brink Hansen.  

 

Og det virkede da også til, at det var noget, der fungerede for svømmerne, der siden træningslejren har været forbi Mads for at fortælle, at de var glade for øvelserne. Derudover fandt Mads også det tætte samarbejde med de to nye NTC-trænere rigtig givende og afslutter om det:

 

Jeg har fået rigtig meget ud af at stå med et par rutinerede svømmetrænere, der er henholdsvis fysiolog og biomekaniker, og som har nogle fysiologiske begrundelser for at vælge én øvelse frem for en anden. Vi lærte meget af hinanden, og det er meget givende at arbejde sammen i en hel uge, fordi vi efter hver træning kunne evaluere, hvad der fungerede og ikke fungerede. Det er en helt optimal måde at blive inddraget som specialist.

 

Du kan finde hele nyheden på Team Danmarks hjemmeside. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.