Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Vi blev ved at holde momentum, og det er vigtigt!”


18-12-2012 16:00:00:
Af: Anna Birkbak

Mikkel von Seelen vurderer det bedste danske VKM nogensinde.


Dansk Svømmeunion havde meldt ud, at vi sigtede efter 2 medaljer. Du måtte opjustere målsætningen allerede den første aften. Hvad siger det om vores formåen?

Det skal først siges, at vi fra start havde meldt defensivt ud. Så kunne vi jo justere undervejs. At vi så går ud og ligger langt over den målsætning, er selvfølgelig meget positivt. På den anden side går vi heller ikke efter at opfylde en bestemt målsætning, og vi klarede os jo fint uafhængigt af den. At vi slutter som nummer 4 i medaljestatistikken vidner om et stærkt hold, der formår at præstere når det gælder.

 

Desuden er det vigtigt at komme godt fra start, og det gjorde vi. Vi holder et positivt momentum hele vejen gennem stævnet, og det skaber en god stemning i truppen.

 

Hvad betyder den gode stemning? Har det en indvirkning på de gode resultater?

Man kan sige, at svømmerne først og fremmest var godt forberedt. Og så har de trænere, som var med sat svømmerne op til at præstere, når de skulle. Og det synes jeg de gjorde, specielt i deres primære løb. Trænerne lægger samtidig linjerne for, hvordan tingene foregår, bl.a. mellem svømmerne. I de første par dage var der lidt uro i vores område nede ved poolen og vores massagebriks, og Paulus gik ind og satte grænser for, hvornår man måtte opholde sig dernede. Det hjalp, og det viser bl.a., at vi har været skarpe på at optimere forholdene omkring svømmerne.

 

Svømmerne har også været gode til at bakke hinanden op, smile og hjælpe hinanden indbyrdes. Det har været med til at holde vores momentum og blive ved med at være sultne efter at præstere. Det handler jo om at finde en balance mellem seriøsitet og den afslappede stemning, og den har vi helt sikkert fundet.

 

I forhold til vores trænersituation, så er det klart, at resultaterne fra VKM gør det mere attraktivt at søge jobbene. Men kan der være en fare i, at det pludselig er en ny træner, der skal tage sig af svømmerne, når de i øjeblikket har succes med deres svømning?

Inden for eliteidræt sker der ofte udskiftninger, så der er ingen garanti. Men jeg synes, at udgangspunktet for den nye træner/de nye trænere er rigtig godt. Vi skal jo have en ny træner, det er der ikke noget at ændre på. Men vores udgangsposition i forhold til at arbejde videre med svømmerne er rigtig fin. Man kan sige, at svømmerne også selv har gjort forholdene nemmere for en ny træner ved at svømme så stærkt, som de gjorde i sidste uge.
Tags: VKM 2012

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.