Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EM-partnerskab sætter fokus på TrygFondens indsats ”Respekt for vand”


10-10-2017 10:59:13:
Af: Dansk Svømmeunion

Læs Dansk Svømmeunions pressemeddelelse om det nye EM-partnerskab.


Når EM i Svømning 2017 afholdes i Royal Arena i december, bliver omverdenen og særligt publikum og svømmere i arenaen mindet om, at det våde element bør omgås med respekt. Det sikres via en netop indgået EM-partneraftale mellem Dansk Svømmeunion og TrygFonden.

 

 

Respekt for vand. Sådan lyder indsatsen, som udgør et af TrygFondens kerneområder – et område, som TrygFonden gennem en længere årrække har prioriteret højt. Nu skrues der yderligere op for det vigtige budskab, når indsatsen får fokus i forbindelse med EM i Svømning, der afholdes i den nyopførte Royal Arena i dagene 13.-17. december.

 

Danmark er et lille land, hvor der aldrig er langt til vand. Det være sig smukke kyststrækninger, søer og åer samt svømmebassiner i haver, haller og badelande. Det skal være dejligt at færdes i og ved vand, ligesom tilfældet vil være ved den store svømmefest, der finder sted i Royal Arena i forbindelse med EM i Svømning.

 

Imidlertid er der hvert år for mange der drukner i Danmark som følge af en ulykke, og tusindvis oplever at være tæt på at drukne. Disse tal ønsker TrygFonden at reducere gennem forebyggelse, uddannelse og livredningstjeneste. Og her kan EM-partnerskabet netop være med til at sætte fokus på vigtigheden af at have respekt for vand.

 

- Vi ønsker at øge sikkerheden der, hvor mennesker og vand mødes. Desværre er der alt for mange både børn og voksne, der ikke kan svømme. Dette billede vil vi i TrygFonden meget gerne have ændret, og her ser vi frem til at kunne benytte EM til december til at få vores budskab yderligere understreget. Svømning er, set med vores øjne, en del af den almene dannelse og bør være en færdighed, der sidder på rygraden på samme måde som cykling. Alle bør lære at svømme og opleve de glæder, man kan få i og ved vand. Hertil bør alle kende til de typiske risici, der er forbundet med vand, så vi kan passe godt på os selv og på hinanden. Vi skal kort sagt lære at have respekt for vand, udtaler direktør i TrygFonden, Gurli Martinussen.

 

EM-partnerskabet inkluderer blandt andet, at en gruppe svømmere, som snart offentliggøres som Danmarks EM-ambassadører, får navnet Respekt for vand EM-ambassadører.

Også konceptet EM Camp, som finder sted under mesterskaberne, får titlen Respekt for vand EM Camp.

Partnerskabet vil endvidere blive eksponeret flere steder i arenaen, hvor Respekt for vand vil optræde på bander, backdrops med mere.

 

I Dansk Svømmeunion er der stor glæde over det indgåede EM-partnerskab:

- Vi har gennem mange år haft et højt værdsat samarbejde med TrygFonden i forhold til bade- og vandsikkerhed. Det har vi blandt andet gennem samarbejdet TrygFonden Kystlivredning og projektet ”Alle skal lære at svømme”. Senest er TrygFonden også gået ind i vores åbent vand-flagskib, Christiansborg Rundt, som derfor nu hedder TrygFonden Christiansborg Rundt. Vi arbejder godt sammen om kerneområdet vandsikkerhed, og det kommer vi nu til at styrke yderligere via EM-partnerskabet, hvor vi nu kan sætte endnu mere fokus på et højt prioriteret satsningsområde for begge parter. Jeg hilser således samarbejdet meget velkomment og glædes over, at vi nu også sammen under et stort internationalt mesterskab hejser flaget for mere respekt for vand, udtaler direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

 

Om TrygFonden

TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger. Læs mere på www.trygfonden.dk.

 

Om EM i Svømning 2017
EM i Svømning bliver den første sportsevent i den nyopførte Royal Arena, som bliver omdannet til en verdensklassearena med plads til ikke færre end 6.500 tilskuere omkring det midlertidige bassin.


Mesterskaberne finder sted i perioden 13.-17. december i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub for det europæiske svømmeforbund, LEN.


Links
Billetsalg: www.ticketmaster.dk/swim
Hjemmeside: www.euroswim2017.com
Facebook: www.facebook.com/euroswim2017


For yderligere oplysninger, kontakt venligst:
Direktør Pia Holmen, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 61.
Programchef René Højer, TrygFonden, mobil: 20 70 38 92.
Kommunikationsansvarlig Nora Thomsen, Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.
Pressechef Karen Bøgedal, TrygFonden, mobil: 30 56 34 32.
EM-eventchef Mads Bang Aaen, Dansk Svømmeunion, mobil: 28 97 78 42.

 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.