Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Cheftrænerrollen er en fantastisk udfordring


29-11-2017 14:13:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Trods en hektisk indledning på sæsonen for svømmerne i Holstebro Svømme Club er der nu faldet ro på, og i løbet af efteråret er svømmere blevet udtaget til både Nordiske Juniormesterskaber og EM.


I sommers overtog den tidligere årgangstræner i Holstebro Svømme Club Mads Maj tøjlerne i svømmeklubben. Han blev udnævnt som ny cheftræner, efter den daværende cheftræner Nikolaj Skovmose tog til KVIK Kastrup i jagten efter nye udfordringer. Om sin nye funktion som cheftræner fortæller Mads Maj.  

 

- Jeg synes, det er et fantastisk job og nogle fantastiske unge mennesker, som jeg skal arbejde med hver dag. Det var midt i sommerferien, at jeg fik at vide, at Nikolaj Skovmose havde fået job i KVIK. Det er naturligvis en rigtig fed udfordring for ham, og jeg håber og tror på, at han kommer til at gøre det rigtig godt derovre. Men så stod vi jo og manglede en cheftræner i Holstebro.

 

- Vi har haft en del overvejelser omkring, hvordan vi skulle gøre i forhold til vores struktur. Efter en periode med overvejelser omkring vores muligheder, valgte man at ansætte mig som cheftræner. Jeg har været i klubben i 3 år, været med til at udvikle vores nye struktur og har trænet de fleste af svømmerne, der er på vores nye Junior/Senior-hold.

 

Holstebro Svømme Club tilbragte efterårsferien i Portugal, hvor de var på træningslejr.

Foto: Privatfoto

 

I sine tre år som årgangstræner i Holstebro Svømme Club forklarer Mads Maj, at han har haft en meget fri rolle, hvor han har stået med ansvaret for årgangsholdet. Helt specifikt administrerede han planlægningen af B- og C-holdets sæson, men hans rolle har nu ændret sig som følge af den nye klubkasket, der nu sidder solidt placeret på hans hoved.

 

- Nu er det naturligvis mig, der har ansvaret for hele konkurrenceafdelingen. Ellers har der været nogle ekstra administrative opgaver og nogle flere møder med bestyrelsen og vores udvalg. Men ikke noget, der har giver særligt meget ekstra arbejde. Så har jeg selvfølgelig også ansvaret for vores trænere i konkurrenceafdelingen, og der er jeg rigtig heldig, at vi har haft mange gode trænere og assistenter, der har kunne hjælpe undervejs.

 

- Så generelt føler jeg ikke, at der er så meget anderledes. Lidt anderledes opgaver, men den største del af arbejdet er heldigvis stadig med svømmerne på kanten. Dog skal jeg naturligvis vænne mig til at arbejde med lidt ældre svømmere, da jeg tidligere primært at arbejdet med årgangssvømmere.

 

Flere af svømmerne på klubbens Junior/Senior-hold har virkelig rykket niveau siden sommers, hvilket blandt andet kan skyldes, den nye cheftræners styrke i coachingen af svømmerne og det at skabe et godt fællesskab omkring det fælles projekt.

 

- Mine tanker omkring Junior/Senior-svømning er, at svømmerne selv skal være ansvarlig for deres udvikling, og at træneren primært er guide/mentor på vejen mod svømmernes mål og drømme. Derfor prøver jeg at skabe et miljø, hvor svømmerne får mere medbestemmelse og ansvar i forhold til egen udvikling. Deri ligger der naturligvis også meget coaching, da svømmerne skal guides den rigtige vej, og jeg skal hjælpe dem med at træffe de rigtige valg.

 

Generelt blev der slået mange personlige rekorder og svømmet mange finaler. Jeg er meget stolt af, at vi fik to svømmere kvalificeret til internationale stævner, hvilket viser, at vores topniveau er på et godt sted. Derudover føler jeg også, at vi fik løftet vores bundniveau på holdet, da der var mange store personlige rekorder til de yngre svømmere. Så jeg er meget tilfreds med det samlede udfald af vores topning, især når jeg ser tilbage på den indledning, vi havde på sæsonen.

 

Det er juniorsvømmer Rasmus Nørfjand og seniorsvømmer Helena Rosendahl Bach, som har kvalificeret sig til henholdsvis Nordiske Juniormesterskaber og EM. Begge svømmere havde en drøm om at kvalificere sig, men det har nok primært været en drøm og ikke et noget, som de havde forventet.

 

- Jeg havde godt tænkt, at det ville være en mulighed, men jeg er meget overrasket over, at det lykkes for både Rasmus og Helena. Rasmus har jo nok reageret som alle andre drenge, så altså ikke noget særligt omkring det. Han er bare glad for at være med, og vi har nogle detaljer, som vi skal have øvet inden afrejse. Jeg tror derimod ikke rigtig, at det er gået Helena endnu, så det er nok mest en blanding af stor glæde og forvirring over at være med. Det bliver kæmpe stort at være med til EM på hjemmebane, og det bliver en oplevelse for livet. Vi har en del detaljer, som skal forbedres markant, men vi har heldigvis haft god til at arbejde med det siden DM.

 

SvømmeSport siger tak til Mads Maj for interviewet og ønsker ham og svømmerne i Holstebro Svømme Club held og lykke til det kommende NJM og EM. 

 

Foto: PrivatfotoSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.