Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dannebrog hejses for første gang til EM i Royal Arena


14-12-2017 21:00:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Emilie Beckmann vinder sølv til EM i 50 meter butterfly, hvilket er den første danske EM-medalje under de igangværende Europamesterskaber. 


Torsdag formiddag og aften fortsatte de danske svømmere de flotte præstationer fra førstedagen ved Europamesterskaberne, som afholdes på dansk grund i Royal Arena. Under aftenens finaleafsnit var der i alt fem individuelle starter og en dansk holdkap, og den store opbakning var stærkt medvirkende til de danske svømmeres strålende performance.

De første finaler med dansk deltagelse
I semifinalen på 50 meter butterfly lykkedes det for Emilie Beckmann fra Tune IF/GTI/NTC at svømme sig videre til finalen. En finale, som den svenske rival, Sarah Sjöström, måtte se fra tribunen. Finalen blev svømmet senere, og her lykkedes det på imponerende vis Emilie Beckmann at vinde sølv på 50 meter butterfly i ny personlig rekord og i en tid så hurtig som 25,16. Medaljen er den første danske under de igangværende Europamesterskaber. Umiddelbart efter præmieoverrækkelsen udtalte den danske sølvvinder:

- Det var noget helt særligt. Det var en barnedrøm, der gik i opfyldelse. Jeg er så taknemmelig for at have fået denne oplevelse, og jeg har nydt hvert et løb, som jeg har svømmet. Jeg havde ikke troet, at jeg ville vinde en EM-medalje, da jeg stod op i morges, men jeg havde håbet på, at der var en lille chance for det, men at den er af sølv, havde jeg bestemt ikke regnet med.

 

En glad Emilie Beckmann på poidet. Foto: Lars Møller.


Mie Østergaard Nielsen fra Aalborg Svømmeklub svømmede sig onsdag aften som den første dansker videre til finalen på 100 meter rygcrawl. Aalborg-svømmeren havde kvalificeret sig til aftenens finale i tiden 57.71, hvilket var den femtehurtigste. I finalen lykkedes det Mie Ø. Nielsen at forbedre tiden til 57,39, som resulterede i en samlet sjetteplads.

Videre til finalen i kvindernes 100 meter fri er danske Pernille Blume fra Gladsaxe Svømmeklub/NTC, som med tiden 52,09 i sit indledende heat slog ind foran en af verdens bedste sprintere hollandske Ranomi Kromowidjojo. Tiden var hurtig nok til at sende den danske svømmer videre til finalen i næsthurtigste tid, som svømmes i morgen aften, fredag.

I formiddagens indledende afsnit svømmede fire danske svømmere dansk rekord i 4x50 meter medley mix-holdkap med tiden 1.40,12, hvilket kvalificerede holdkappen til finalen i syvende hurtigste tid. Til aftenens finale var der blevet byttet ud på flere pladser, hvilket resulterede i endnu en dansk rekord og en samlet femteplads i tiden 1.38,03, hvilket er en forbedring af rekorden med 2,09 sekunder. Finaleholdkappen bestod af Magnus Ja?kupsson (Farum Svømmeklub), Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC), Tobias B. Bjerg (AGF) og Pernille Blume (Gladsaxe Svømmeklub/NTC).

 

Flere EM-debutanter havde på fornem vis kvalificeret sig til flere af aftenens semifinaler - heriblandt Caroline Erichsen fra Sigma Swim Birkerød, der efter sit løb i semifinalen på 100 meter medley sluttede på en samlet 16. plads med tiden 1.01,57, hvilket desværre var 25/100 sekunder langsommere end hendes kvalifikationstid.

Se alle resultater her.

 

Flere ungarske medaljer

Med svømmere som Katinka Hosszu, Gergely Gyurta og Peter Bernek er Ungarn godt besat, når der skal konkurreres og uddeles medaljer i kvindernes rygcrawlløb og mændenes medleyløb. Og under aftenens finaler beviste de tre svømmere, at de stadig er at finde i den europæiske svømmeelite.

 

Verdensrekordholderen på 100 meter rygcrawl Katinka Hosszu vandt aftenens finale i tiden 55.66, en tid som er 63/100 sekunder langsommere end hendes verdensrekord. Tiden var dog nok til at sikre hende sejren foran Kira Toussaint fra Holland og Maria Kameneva fra Rusland, som svømmede henholdsvis 56.21 og 57.01 på distancen.

 

I mændenes finale på 400 meter medley tog Hosszus to landsholdskammerater Peter Bernek og Gergely Gyurta sig af henholdsvis guld- og bronzemedaljen i tiderne 3.59,47 og 4.06,33, mens tyske Philip Heintz svømmede sig mellem de to ungarer og sikrede sig sølvmedaljen i tiden 4.03.16.

 

I Region Hovedstanden, som er officiel EM-partner, er der stor tilfredshed med, at det er lykkedes at afholde EM i Royal Arena.

- Jeg er rigtig stolt over, at Region Hovedstaden i samarbejde med Københavns Kommune, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen og Dansk Svømmeunion medfinansierer et event af en kaliber som EM i svømning. I Region Hovedstaden har vi politisk skabt mulighed for at afsætte midler til markante internationale events, da disse skaber turismeøkonomisk omsætning, der resulterer i vækst og arbejdspladser for hoteller, detailbranchen og en lang række andre brancher inden for service og oplevelser, siger formand for erhvervs- og vækstudvalget Lars Gaardhøj.


Sådan følger du mesterskaberne
Den bedste oplevelse af EM opnår du naturligvis ved at møde op i Royal Arena, når svømmerne presser hinanden og sig selv til det yderste i kampen om de eftertragtede pladser i aftenens semifinaler, finaler og ikke mindst medaljer. Kan det ikke lade sig gøre, er der dog også mulighed for at følge EM på din smartphone, tablet eller pc via linket her

 

Alle indledende afsnit begynder hver dag klokken 09.30, og finaleafsnittene har start klokken 17.00..


Fakta om EM
EM i Svømning 2017 afholdes den 13.-17. december i Royal Arena i København i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub for det europæiske svømmeforbund, LEN.

Links
Billetsalg: www.ticketmaster.dk/swim
Hjemmeside: www.euroswim2017.com
Facebook: www.facebook.com/euroswim2017
Instagram: www.instagram.com/euroswim2017
Se danske løbstider på: http://www.svoem.dk/_files/em2017/dedanskesvmmere.jpg


Al pressekontakt til EM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.