Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

16
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


De rød-hvide farver forventes at blafre i Glasgow


31-07-2018 09:31:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, glæder sig til at se, hvor dansk svømmesport står i et europæisk og internationalt perspektiv.


Forud for EM Langbane 2018 har Dansk Svømmeunion netop udsendt en pressemeddelelse, hvori de danske forventninger til europamesterskabet fremgår. Den kan læses nedenfor.

 

Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion tirsdag den 31. juli 2018.

 

 

Danmarks EM-svømmere jagter stærke præstationer ved det forestående mesterskab i Glasgow

 

Følg med når de 17 danske svømmere kæmper om resultater og placeringer i langbanebassinet i perioden 3. – 9. august.

 

Om blot tre dage går starten til det, der blandt Danmarks stærkeste internationale svømmere klart må betegnes som sæsonens hovedmål, Europamesterskaberne i svømning 2018.

Flere ugers intens og målrettet træning siden kvalifikationen ved Danish Open i april er nu skiftet ud med den absolut sidste finpudsning inden det for alvor går løs i bassinet i Tollcross International Swimming Centre i det østlige Glasgow. Og i Dansk Svømmeunion ser sportschefen frem til at opleve svømmerne konkurrere på højeste europæiske niveau.

Fra sportsligt potentiale til stærke præstationer
Forventningerne til det danske hold er, set under ét, at det lykkes med at omsætte det øjeblikkelige sportslige potentiale til de bedst mulige præstationer. Præstationer, som Dansk Svømmeunions sportschef både vurderer i forhold til EM som sæsonens internationale hovedmål, og som en milepæl på vejen videre frem mod næste års VM i Sydkorea, hvor OL-kvalifikationen til Tokyo 2020 indledes.

- Her halvvejs i den olympiske cyklus kan vi konstatere, at international high performance svømning til stadighed løfter sit niveau. Et af de seneste eksempler herpå er verdensrekorden i 100 m rygcrawl på nu 0:58,00 af Kathleen Baker ved de netop overståede amerikanske mesterskaber. Samtidig kan vi på dette mesterskabs startliste se, at vi kan forventet et højt internationalt niveau i flere af de olympiske discipliner her i Glasgow. Jeg glæder mig derfor til at se, hvor dansk svømmesport står i øjeblikket i et europæisk og internationalt perspektiv – både nu og her og med blik på vores potentiale videre frem mod Tokyo 2020, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, og fortsætter:

- Jeg ved, at der er blevet investeret mange timer og ressourcer i at være bedst muligt forberedt til dette EM med de forudsætninger, vi har i Danmark. Det gælder både de enkelte svømmere og trænere, arbejdet i klubberne og på det Nationale Træningscenter i Bellahøj Svømmestadion. Samtidig har landstræner Dean Boles sammen med Team Danmarks eksperter justeret og intensiveret landsholdets forberedelsesaktiviteter, så svømmerne kan være bedst muligt rustet til at omsætte det potentiale, de allerede har vist, til stærke præstationer. Jeg er ikke i tvivl om, at svømmerne vil gøre alt, hvad de kan, for at lykkes hermed. Og det er min vurdering, at der i så fald vil være gode muligheder for, at EM-holdet kan forbedre startlistens udgangspunkt på to individuelle medaljer i syv finaler og få de rød-hvide farver til at blafre her i Glasgow, lyder det afslutningsvis fra Dansk Svømmeunions sportschef.
 

Danmarks EM-hold 2018:
Anna Wermuth, Hovedstadens Svømmeklub
Anton Ø. Ipsen, Sigma Swim Birkerød/USA
Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC
Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub/NTC
Helena Rosendahl Bach, Holstebro SvømmeClub
Julie Kepp Jensen, JGI/A6
Laura Glerup Jensen, H2Odense
Maria Grandt, Hovedstadens Svømmeklub
Matilde Schrøder, Berns Swim Team/NTC
Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub/NTC
Pernille Blume, Holbæk Svømme Klub/NTC
Rikke Møller Pedersen, Kolding Svømmeklub/NTC
Signe Bro, Triton Ballerup/NTC
Thea Blomsterberg, Sigma Swim Birkerød
Tobias B. Bjerg, AGF
Victoria Bierre, Gladsaxe Svøm GSC/NTC
Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub/NTC

Trænerudtagelser til EM:
Martin Truijens, NTC cheftræner
Mads Bjørn Hansen, NTC træner
Jon Langberg, A6
Bjørn Sørensen, AGF
Mads Maj, Holstebro SvømmeClub
Olaf Wildeboer, Hovedstadens Svømmeklub

Resultater på mange niveauer
Europamesterskaberne i Glasgow udgør det vigtigste internationale stævne i 2018 for det danske landshold. Udover at kæmpe for person- og årsbedste tider, forbedrede rangeringer, semifinale- og finalepladser samt medaljer, så har svømmerne her også mulighed for at sikre sig pladser til efterårets træningslejr i Nagano i kombination med World Cup afdelingen i Tokyo, Japan. Det kræver en Top 8 placering i individuelle konkurrencer eller en Top 4 placering i holdkapper. Træningslejren i Nagano udgør første del af landsholdets forberedelser frem mod VM i Sydkorea i 2019 og de langsigtede OL-forberedelser frem mod Tokyo 2020, idét Nagano bliver landsholdets base forud for begge internationale sportslige højdepunkter.

Den danske landsholdstrup landede i Glasgow, Skotlands største by, i søndags og er godt på plads på hotellet, som ligger 11 kilometer fra det enkle og funktionelle svømmecenter.

Programoversigt

Startlister

EM-program med dansk deltagelse

Læs meget mere om EM 2018 på den officielle EM-side her


Hvornår svømmes der indledende og finaler?
Indledende afsnit 3. – 6. august: 10.30 (dansk tid).
Indledende afsnit 7. – 9. august: 10.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 3. – 6. august: 18.00 (dansk tid).
Finaleafsnit 7. – 8. august: 17.30 (dansk tid).
Finaleafsnit 9. august: 17.45 (dansk tid).

Tidsforskellen er én time.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med nyt fra EM. Det være sig pressemeddelelser og videoklip på nyhedssitet SvømmeSport www.svoem.dk samt opslag på Instagram og Facebook.

#EMSVØM
#Glasgow2018

Pressekontakt under EM er sportschef Lars Green Bach, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.