Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ny partnerskabsaftale om H2Odense som talentudviklingsmiljø


01-02-2019 17:04:00:
Af: Nora Thomsen

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.


Pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, fredag den 1. februar:

Med dagens aftaleunderskrift indgår H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

 

– Svømmesporten i Odense har gennem de seneste år undergået store og positive forandringer med blandt andet etableringen af H2Odense og et styrket lokalt samarbejde med svømmesporten i centrum. Med den nye partnerskabsaftale glæder vi os over at være med til at forstærke og videreudvikle træningsmiljøet i Odense, som en del af vores ambition om at opnå en stærkere sammenhæng mellem junior- og seniorsvømning på internationalt niveau. Derudover er Odense jo en af vores store uddannelsesbyer, og det vil komme til at spille en stor rolle for både den fynske talentudvikling og for målsætningen om at støtte svømmerne i deres internationale svømmekarriere samtidig med, at de kan tage en uddannelse, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, og fortsætter:

 

– Forud for aftalen er udfærdiget en indsatsplan, der tegner retningen for, hvordan det videre arbejde med at udforme en sportslig strategi, som er forankret i den nye organisation, skal foregå. Her er det blandt andet bestemt, at der skal fokus på at styrke rekrutteringen af svømmere, at arbejde for motivationen og fastholdelsen af dem samt at sikre inspiration og kompetenceudvikling af trænerne. Alt dette er områder, der har stor betydning for, at vi som svømmenation kontinuerligt kan tage kampen op med vores stærke internationale konkurrenter og opnå resultater, vi kan være stolte af. Derfor glæder vi os også over den styrkede platform, som dansk svømning nu får med de gode partnere hos H2Odense og Odense Kommune.

 

Hos H2Odense er der ligeledes begejstring over, at partnerskabssaftalen nu er underskrevet. Den betyder nemlig, at klubbens indsats for udvikling af talenter og ambitioner herfor er tydeliggjort og blåstemplet.

 

– Vi kommer først og fremmest til at bruge energi på at strukturere klubben og strukturere vores indsats i forhold til talentudvikling og morgendagens svømmestjerner. Og med partnerskabsaftalen får vi ikke alene en anerkendelse af vores evner, ambitioner og potentialer, vi får også midlerne og ekspertisen fra Dansk Svømmeunion, så vi i langt højere grad vil kunne realisere disse evner, ambitioner og potentialer. Derudover får vi med aftalen en klar opbakning fra Odense Kommune, der her bekræfter vigtigheden af at have et sundt og aktivt idrætsmiljø som grundlag for at fremme en frugtbar talentudvikling. Og det er netop et vigtigt statement i en kommune, som vil eliteidrætten. Med andre ord forpligter partnerskabsaftalen altså alle tre partnere til at skabe de bedste vilkår for fynsk svømning samtidig med, at vi internt i klubben forpligter os til at fokusere vores indsats på talentudvikling mange år frem, forklarer formand for H2Odense, Klaus Andresen.

 

Også Odense Kommune ser frem til det kommende samarbejde og fremhæver i den forbindelse den gode proces, som ligger forud for den partnerskabsaftale, der netop er underskrevet.

 

– Det er en god aftale for både fynsk og dansk svømning, foruden at den er et resultat af et godt og tæt forløb. Svømning er en af vores store sportsgrene med stolte traditioner, så det er virkelig dejligt, at vi får styrket talentudviklingen her på Fyn. Vi har mange dygtige svømmere, trænere og ledere, som vil blive løftet yderligere i fremtiden, og så glæder jeg mig særligt over, at parterne forpligter sig til at understøtte svømmernes mentale sundhed og trivsel. Det er et af de centrale punkter i den talentudviklingsstrategi, som Odense Kommune vedtog sidste år, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Partnerskabsaftalen mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion er en toårig aftale, der således afsluttes ved udgangen af december 2020. Med aftalen har Dansk Svømmeunion indgået i alt syv partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer. Foruden Odense har også Slagelse, Helsingør, Vejle, Køge, Ballerup og Esbjerg indgået partnerskabsaftaler om talentudviklingsmiljøer, mens der i Aalborg er indgået partnerskabsaftale om et High Performance Miljø.


Dansk Svømmeunion har ifølge sin sportslige strategi til hensigt at indgå minimum otte partnerskabsaftaler i løbet af perioden 2017-2020. 

For yderligere information kontakt:

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, Odense Kommune, mobil: 20 91 10 31

Kim Vistisen, Fritid og Eliteidræt, Odense Kommune, mobil: 29 24 43 69

Klaus Andresen, formand, H2Odense, mobil: 61 34 37 38

Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.orgSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.