Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Træningslejr med overraskelser


27-02-2019 09:29:03:
Af: Rebecca Hegelund

Svømmerne på det Nationale Træningscenter er i øjeblikket på træningslejr i Sydafrika, hvor den står på masser af træning, men også på en lille overraskelse fra trænerne.


Det er tre intensive træningsuger i Sydafrika, som 14 svømmere fra det Nationale Træningscenter (NTC) i øjeblikket er i gang med forud for den kommende langbanesæson. Det er dog ikke kun træning morgen, middag og aften, der er på programmet i løbet af de tre uger, træningslejren varer. NTC-trænerne Martin Truijens og Mads Bjørn Hansen havde nemlig også planlagt en overraskelse.

 

– Vi overraskede svømmerne med et stævne, fordi det også er vigtigt, at svømmerne får træning i at kunne konkurrere. At være konkurrenceparat handler i høj grad om at være i stand til og kunne tage højde for uforudsete samt udfordrende omstændigheder. Jeg ville med overraskelsesstævnet gerne se, hvordan svømmerne ville reagere og handle på sådanne omstændigheder, foruden at hjælpe dem med at bringe disse læringer med sig videre, fortæller cheftræner Martin Truijens.

 

Stævnet foregik over to dage med indledende heats i den varme aftenstund fredag den 23. februar og finaler lørdag den 24. februar om morgenen. Det var en helt bevidst, at stævneprogrammet havde denne opdeling, eftersom afsnittene kom til at afspejle de forhold, som venter svømmerne ved OL i Tokyo i 2020.

 

– Det var et vigtigt ekstra element i konkurrencen at forsøge at skabe tilsvarende tidsforhold, som svømmerne kommer til at konkurrere under ved OL i Tokyo. Jeg er heller ikke i tvivl om, at svømmerne med denne overraskelse har lært, hvad det vil sige at forberede sig og være fleksible, forklarer Martin Truijens.

 

Generelt klarede svømmerne sig flot ved stævnet i Sydafrika. En stor del af dem, som eksempelvis Mathias Rysgaard på 100m fri, Signe Bro på 50m fri, Amalie Mikkelsen på 100m fly og Tobias Bjerg på 50m bryst, lå meget tæt på deres personlige rekorder, mens Andreas Kaas Elmgreen svømmede under sin personlige rekord på 100m fri.

 

– Helt generelt gør alle svømmerne et rigtig godt stykke arbejde i forhold til de mange udfordringer, de møder undervejs på træningslejren, hvilket deres tider ved stævnet er et bevis på. De var klar og håndterede den uforudsete situation rigtig godt, og det er en værdifuld lektion at tage med sig videre, lyder vurderingen fra cheftræner Martin Truijens.

 

Foruden stævnet havde NTC-trænerne endnu en overraskelse til svømmerne, idet tre af dem endte med at vinde billetter til en rugbykamp. Vinderne blev udpeget af et dommerpanel bestående af Mads Brink Hansen, fysisk træner fra Team Danmark, Nina Due Stagis, sportspsykolog fra Team Danmark samt Nicolaj Poulsen, fysisk træner fra Dansk Svømmeunion.

 

– De tre vindere endte med at blive Andreas Elmgreen, Mathias Rysgaard og Matilde Schrøder. De vandt på baggrund af forskellige parametre, hvor dommerne blandt andet lagde vægt på, om de udviste begejstring over at konkurrere, om de forstod at omfavne udfordringen, og om de forblev positive, fortæller Martin Truijens.

 

NTC-svømmerne er på træningslejr i Cape Town i Sydafrika, hvor de skal være fra 16. februar til og med 10. marts. Herefter vil de have fokus på det kommende Edinburgh International Swim Meet og hjemmebanemesterskabet, Danish Open.

 

Holdet i Sydafrika:

Svømmere:

Amalie Mikkelsen, Gladsaxe Svømmeklub, GSC

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub

Daniel Skaaning, Swim Team Taastrup / VAT Copenhagen

Emilie Beckmann, Tune I.F. / Startfællesskabet GTI

Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub

Marcus Krøyer Svendsen, Kvik Kastrup 

Mathias Zander Rysgaard, Holbæk Svømme Klub

Matilde Schrøder, Berns Swim Team

Mie Ø. Nielsen, Aalborg Svømmeklub

Pernille Blume, Holbæk Svømme Klub

Signe Bro, Svømmeklubben Triton Ballerup

Tobias Bjerg, AGF

Victoria Bierre, Gladsaxe Svømmeklub, GSC 

Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub

 

Eksperter:

Martin Truijens, NTC-cheftræner, Dansk Svømmeunion

Mads Bjørn Hansen, NTC-træner, Dansk Svømmeunion

Nicolaj Poulsen, Fysisk træner, Dansk Svømmeunion

Lars Johansen, Sportsfysiolog, Dansk Svømmeunion

Mads Brink Hansen, Fysisk træner, Team Danmark

Marlene Søby Vestergaard, Fysioterapeut, Team Danmark

Nina Due Stagis, Sportspsykolog, Team Danmark 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.