Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DM-svømmere hædret for deres dual career


11-07-2019 17:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

Dansk Svømmeunion anerkender her til aften de DM-svømmere, der netop har afsluttet en uddannelse.


Svømning på højeste nationale niveau, ambitioner om en seniorkarriere og en målsætning om at gennemføre en uddannelse. En kombination af disse drømme er noget, som stiller høje krav til både den studerende svømmer og til klubbernes ledere og trænere, der skal sikre en sammenhæng mellem den sportslige udvikling samt kravene og forventningerne i uddannelsessystemet.

 

Netop derfor anerkender Dansk Svømmeunion ved aftenens finaleafsnit i Helsingør Svømmehal også de DM-svømmere, der i denne sæson har afsluttet en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse.

 

– Det er en krævende opgave, at kombinere svømmesporten og de medfølgende høje sportslige krav med en kompetencegivende uddannelse. Derfor tjener det efter min mening også til stor inspiration for alle både i og udenfor svømmesporten, når svømmere i samarbejde med ressourcepersonerne i deres klubber lykkes med denne opgave, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach.

 

Men det kan lade sig gøre, og det lader sig gøre hver dag i mange forskellige træningsmiljøer, hvor det lykkes for svømmerne at balancere tingene på lige fod. Det gør det i høj grad grundet Dansk Svømmeunions samarbejde med Team Danmark, hvor der i de senere år har været en betydeligt opprioritering af området. Team Danmark har nemlig udvidet dual career-afdelingen med endnu en medarbejder, som udover Magnus Wonsyld nu også består af Christina Teller.

 

– Det er et vigtigt indsatsområde for Team Danmark at sikre atleternes faglige og personlige udvikling sideløbende med deres elitesport. Derfor arbejder vi også på flere fronter for at sikre elitesportsudøvere fleksible uddannelsesmuligheder, hvor vi formelt samarbejder med ungdomsuddannelser samt korte- og lange videregående uddannelser fordelt over hele Danmark, fortæller dual career konsulent i Team Danmark, Christina Teller.

 

For Dansk Svømmeunion og Team Danmark har det været afgørende at sætte fokus på den enkelte svømmer og herigennem skabe et rum for en individualiseret helhedsrådgivning, hvor det er svømmerens tarv, målsætninger, muligheder og udfordringer drøftes og er i centrum.

 

– Det er vigtigt med et tæt samarbejde mellem os og specialforbundet, eftersom det giver mulighed for løbende at sætte fokus på den enkelte atlets behov og heraf iværksætte individuelle og målrettede initiativer. Udover fælles koordineringsmøder har svømmerne derfor også glæde af, at Dansk Svømmeunion henviser dem til uddannelses- og karriererådgivning hos os, lyder det fra dual career konsulent Christina Teller.

 

Det er dog ikke kun den enkelte svømmer, der skal fokus på. Også på det overordnede planer har en prioritet været at styrke samarbejdet mellem specialforbundet og uddannelsesinstitutionerne. Samarbejdet har dermed ført til, at uddannelse tænkes med ind i specialforbundets talentudviklings- og elitestrategier, således der er større forståelse for blandt andet perioder med fravær enten grundet svømningen eller studieaktiviteterne.

 

– Et godt samarbejde mellem specialforbund og uddannelsesinstitutionerne er afgørende for, at den daglig træning og fravær i forbindelse med træningslejre og konkurrencer kan tænkes ind i skolernes årsplanlægning af både undervisning og eksamener. For eksempel er det muligt for skolerne at placere deres efterårseksamener i 1.g, så det kan lade sig gøre for svømmerne at deltage i efterårets store konkurrencer, samt at få planlagt faglig opfølgning i relevante fag, når svømmerne er hjemme igen. Et sådan samarbejde og en sådan koordinering skaber overblik og giver svømmerne tryghed, sådan at det er muligt for dem at have fuldkomment fokus på svømningen i de vigtige perioder, forklarer dual career konsulent Christina Teller.

 

For Dansk Svømmeunions vedkommende har også modellen for partnerskab om udvikling af træningsmiljøer været et omdrejningspunkt for dual career, idet der er fokus på at styrke netop samarbejdet mellem både svømmeklubber, elitekommuner, uddannelsesinstitutioner og unionen. Som en del af en sådan aftale forpligter alle parterne sig nemlig på at arbejde med high performance i regi af den danske model for elitesport, hvor svømmerne støttes både i forhold til træning, uddannelse, bolig, madordninger og personlig udvikling.

 

– Svømmesporten er defineret af høje standarder i forhold til det daglige træningsomfang og -indhold samt til de regelmæssige konkurrencer, som kræves for at kunne skabe en sportslige udvikling. Jeg imponeres til stadighed over, hvor godt svømmere og deres klubber lykkes med at sikre mulighederne og støtte for en dual career, fortæller sportschef Lars Green Bach.

 

Dual career er dog ikke kun en mulighed for at kombinere en svømmekarriere og en civilkarriere, det handler i lige så høj grad om at sikre, at atleterne tilegner sig en lang række kompetencer såsom engagement, disciplin, effektivisering og målrettethed. Kompetencer, som de også kan få glæde af i den civile karriere, som følger efter en lang svømmekarriere og afsluttet uddannelse.

 

– Vi ved fra forskning, at de fleste atleter får mere ud af deres sport, hvis de udretter noget meningsfuldt ved siden af sporten, såsom at gennemføre en uddannelse. Derfor ønsker vi også at anerkende og sætte ekstra fokus på det aspekt, samtidige med at de pågældende DM-svømmere får et officielt bevis for de kompetencer, som de med denne bedrift har demonstreret, lyder det fra sportschef Lars Green Bach.

 

Derfor glæder det både Dansk Svømmeunion og Team Danmark, at der ved årets DM på Langbane endnu en gang kan uddeles diplomer til de svømmere, som har færdiggjort en uddannelse ved siden af deres sport.

 

– En officiel hædring af svømmere, der har gennemført en uddannelse, er med til at understrege Dansk Svømmeunions opbakning til uddannelse og dual career generelt, og her synes jeg et diplom er med til at anerkender svømmerne på en fin måde, lyder det afslutningsvist fra dual career konsulent Christina Teller, der suppleres af sportschef Lars Green Bach:

 

– Forståelse, indlevelse og gode samarbejdsrelationer er vigtige parametre for at sikre og lykkes med at skabe de gode rammer for både en sportslig, uddannelsesmæssig og personlig udvikling. Derfor vil jeg også gerne benytte lejligheden til at rette en særlig tak til Team Danmark samt alle de kommuner og uddannelsesinstitutioner landet over, som er med til at skabe den nødvendige fleksibilitet i hverdagen for de danske svømmere, som vi blandt andet hylder i dag.

 

 

Diplommodtagerne ved DM

Hædringen af svømmerne fandt sted forud for torsdagens finaleafsnit ved DM på Langbane i Helsingør Svømmehal. I år var det dual career konsulent i Team Danmark, Christina Teller, der overrakte nedenstående DM-svømmere deres diplomer for at have kombineret svømmesport og uddannelse:

 

 

Amalie Bach Nielsen, Horsens Svømmeklub, færdiggjort STX

Cecilie Lykke Hansen, AGF Svømmeafdeling, færdiggjort STX

Christopher Kristiansen, Svømmeklubben Sønderborg, færdiggjort STX

Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub / NTC, færdiggjort HHX 

Emma Maagøe, Hovedstadens Svømmeklub, færdiggjort HF

Frederik O. Møller, Hovedstadens Svømmeklub, færdiggjort STX

Jakob Juul, Vejle Svømmeklub, færdiggjort STX,

Janus Meinert, Aalborg Svømmeklub, færdiggjort en bachelor i energi (elektrisk energiteknik)

Jessica Yu Mortensen, Lyngby Svømmeklub, færdiggjort STX

Josefine B. Pedersen, VAT Copenhagen / MK31, færdiggjort STX

Josefine Strand Nielsen, Hovedstadens Svømmeklub, færdiggjort HF

Kasper Schultz, AGF Svømmeafdeling, færdiggjort en bachelor i erhvervsøkonomi HA - BSS Aarhus

Katrine Bukh Villesen, Aalborg Svømmeklub, færdiggjort STX

Klara Reeh, Lyngby Svømmeklub, færdiggjort STX

Mads Ørsted Nielsen, VAT Copenhagen / STT, færdiggjort STX

Magnus Carstensen, Hovedstadens Svømmeklub, færdiggjort STX

Marina Nissen Jakobsen, Hørsholm Svømmeforening, færdiggjort STX

Mathias Immerkjær, Svømmeklubben Vest-Brøndby, færdiggjort STX

Niels Ottosen, Holbæk Svømmeklub, færdiggjort STX

Peter Vangsgaard, Gentofte Svømmeklub, færdiggjort STX

Rasmus Langvad, Glostrup Svømmeklub, færdiggjort STX

Rune Nørgaard, Aalborg Svømmeklub, færdiggjort HHX

Sebastian Bidstrup Lantz, Svømmeklubben Vest-Brøndby, færdiggjort STX

Sebastian Tullberg, Hørsholm Svømmeforening, færdiggjort STX

Signe Bro, Svømmeklubben Triton Ballerup / NTC, færdiggjort STX

Tais Andkjær Kristensen, Horsens Svømmeklub, færdiggjort STX

Tomas Stensballe Larsen, Gentofte Svømmeklub, færdiggjort STX

Vera Staun Hansen, Hovedstadens Svømmeklub, færdiggjort STX

 

 

Kontakt:

For yderligere information vedrørende dual career kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på e-mail: lgb@svoem.dk 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.