Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


En godkendt torsdagsfinale


26-07-2019 12:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

Det blev til en række solide danske præstationer under torsdagens finaleafsnit, selvom der ikke var helt så mange danske finalepladser ved Irish Summer National Championship, som håbet på.


Flere af de danske landsholdssvømmere, Great Danes-svømmere og svømmere på det nye holdkap-projekt var i finaler under torsdagens aftenafsnit ved Irish Summer National Championship, om end det ikke blev til lige så mange finaler, som håbet på. 

 

Første danske svømmer i finalen var Kevin Witt Christensen fra Farum Svømmeklub, der gik videre fra de indledende heat med den tredjehurtigste tid. I finalen svømmede han desværre lidt langsommere end sin indledende tid på 0:23.25 og sluttede med tiden 0:23.48 på en samlet 4. plads.

 

Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømme Club var også i finalen på 1500m fri, hvor hun leverede en super præstation med tiden 16:40.30. Det er en forbedring af sin personlige rekord med lige omkring de to sekunder, og Helena Rosendahl Bach vinder da også løbet i sikker stil.

 

 

Formiddagens hårde kamp mellem de danske damesvømmere på 100m butterfly blev til en enkelt finaleplads til Amalie Mikkelsen med tiden 01:00.44. I finalen var hun oppe imod en stærk tysk svømmer, der med en tid på 0:59.32 snuppede guldet foran Amalie Mikkelsen, der slog ind i sølvtiden 01:01.01.

 

Aftenen sluttede i endnu en tæt kamp med de tyske deltagere på 4x100 holdmedley mix, hvor Danmark stillede med Kevin Witt Christensen, Frederik Rindshøj, Sigma Swim Birkerød, Caroline Erichsen, Sigma Swim Birkerød og Amalie Søby Mortensen, Holbæk Svømmeklub.

 

Det blev en utrolig tæt holdkap, hvor der helt til de sidste meter var intens kamp om guldet. Det blev desværre det tyske hold, som trak det længste strå, hvormed Danmark blev henvist til andenpladsen med en tid kun to tiendedele af et sekund senere i mål.

 

Fredagens indledende afsnit med flere gode præstationer

Fredag formiddag begyndte med 100m fri som det første løb, og her var alle de danske herresvømmere i aktion. Både Kevin Witt Christensen, Mathias Rysgaard fra NTC/Holbæk Svømmeklub, Marcus Krøyer Svendsen fra NTC/Kvik Kastrup og Sebastian Tullberg fra Hørsholm Svømmeforening var nemlig i kamp om de to udenlandske finalepladser.

 

Der var en del godkendte præstationer, hvoraf de fleste lå lige omkring svømmernes personlige rekorder, og det blev derfor en tæt kamp om finalepladserne. Kevin Witt Christensen og Mathias Rysgaard var de to svømmere, som gik videre til finalen på 100m fri med de to hurtigste tider i indledende lydende på henholdsvis 0:50.56 og 0:50.76.

 

Mia Steen Duus fra Sigma Swim Birkerød var også i vandet i Dublin under formiddagens afsnit, hvor hun svømmede en fin 200m individuel medley i tiden 02:20.59, der var den hurtigste formiddagstid og dermed en sikker kvalificering til finalen.

 

Det var ikke kun Mia Steen Duus, der kæmpede for at komme i finalen, også Line Jørgensen Bruun fra Aalborg Svømmeklub svømmede en flot 200m individuel medley i tiden 02:21.49. Tidsmæssigt var det nok til en finaleplads, men grundet reglen om, at kun to udenlandsk svømmere må stille til start i finalen, måtte Line Jørgensen Bruun se sig slået af en tysk svømmer.

 

Irish Summer National Championship

Afholdes i Dublin fra den 24. til den 28. juli 2019.

 

Følgende svømmere deltager:

Amalie Mikkelsen, NTC/Gladsaxe Svømmeklub

Amalie Søby Mortensen, Holbæk Svømmeklub         

Andreas Hansen, Vejle Svømmeklub

Caroline Erichsen, Sigma Swim Birkerød

Cecilie Wiuff, Startfællesskabet A6

Frederik Rindshøj, Sigma Swim Birkerød

Helena Rosendal Bach, Holstebro Svømme Club      

Kevin Witt Christensen, Farum Svømmeklub             

Line Jørgensen Bruun, Aalborg Svømmeklub            

Marcus Krøyer Svendsen, NTC/ Svømmeklubben Kvik Kastrup

Mathias Zander Rysgaard, NTC /Holbæk Svømmeklub

Mia Steen Duus, Sigma Swim Birkerød

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

Regitze Gaard, Svømmeklubben Kvik Kastrup

Sebastian Tullberg, Hørsholm Svømmeforening 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.