Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Danmark er også med på dommersiden


24-08-2019 10:00:00:
Af: Rebecca Hegelund

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.


Det er første gang, at Henriette Soelberg Jensen er med som dommer ved et VM for Juniorer. En post som hun er meget beæret over at være udpeget til, for der er generelt stor rift om buddet.

 

Der er mange, der gerne vil med til disse mesterskaber, men antallet af officials, der er behov for, er begrænset. Det er stor ære at blive udvalgt til mesterskabet, for et VM er stort, og det overgås i praksis kun af deltagelse i de olympiske lege, fortæller Henriette Soelberg Jensen.

 

Henriette Soelberg Jensen er udtaget som bane- og vendedommer ved VM Junior i Budapest d. 20.-25. august.

 

Det er medlemmerne af FINA’s Tekniske Svømmekomite, der besætter alle nøgleposterne ved OL og VM, hvad enten det er på langbane eller på kortbane, for juniorer eller for seniorer. I komiteen har de europæiske medlemmer således fordelt nogle af dommerposter mellem de europæiske lande ved både VM i Gwangju tidligere på sommeren og ved det igangværende VM Junior i Budapest.

 

Det er ved sidstnævnte, at den danske dommer, Henriette Soelberg Jensen, er udvalgt til at fungere som bane- og vendedommer med daglig rotation mellem de forskellige positioner, sådan at der hver dag er en ny post at varetage.

 

– Jeg forventer at deltage ved et godt stævne med masser af god svømning og et godt show. Jeg var så heldig at overvære det afsnit af FINA Champion Swim Series, som blev afholdt i Budapest i maj måned, og det var en stor oplevelse. Derfor er jeg også sikker på, at ungarerne igen har stablet et stort arrangement på benene. Faciliteterne til det har de i hvert fald i form af den flotte svømmehal, som mesterskabet afvikles i, fortæller Henriette Soelberg Jensen og fortsætter:  

 

– Derudover forventer jeg, at jeg under VM Junior får en række input og oplevelser som dommer omkring bassinet, idet jeg jo får mulighed for at se, hvordan tingene fungerer ved et så stort mesterskab som dette. Forhåbentligt er der noget af det, som jeg kan tage med hjem og anvende ved vores nationale stævner. Endelig glæder jeg mig også til at se de to danske svømmere i aktion, og jeg håber naturligvis på, at de begge klarer sig rigtigt godt, og at vi ser en række rekorder blive sat.

 

Henriette Soelberg Jensen har tidligere været dommer ved EM på kortbane i Herning og København, ved EM Junior i Israel samt ved de første European Games i Baku. Alle gange har dommeropgaverne været i regi af det Europæiske Svømmeforbund LEN, mens VM Junior bliver det første stævne i regi af FINA. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.