Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
September
2021
Svømning - Svømmetider
Nålestævne, Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal
24
September
2021
24
September
2021

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Verdensmester i militær femkamp og kystlivredder bliver assisterende træner på NTC


13-01-2020 09:40:00:
Af: Nora Thomsen

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 


Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion har i efteråret været på udkig efter en assistent til træningen på det Nationale Træningscenter/NTC.
I den forbindelse har fokus været på en kandidat med en ”atletprofil” fra den internationale eliteidræt.    


Det er derfor med glæde at Sportsafdelingen kan afsløre, at der er indgået en aftale med Sara Almholt Hjalager om at assistere ved træningen på NTC.

Sara er uddannet cand.scient. i idræt fra Aarhus Universitet og ansat på deltid i Danmarks Idrætsforbunds soldaterprojekt samt som konsulent i Dansk Militært Idrætsforbund.


Sara har en indgående egen-erfaring fra den internationale eliteidræt blandt andet som deltager ved otte verdensmesterskaber i militær femkamp. Dertil har hun erfaring som svømme- og løbetræner samt som flerårig kystlivredder under TrygFonden Kystlivredning.


Sara som svømmetræner side om side med australske Martin Roberts (tidligere OL-svømmer).
Foto: Anders V. Fridberg.

 
Mange timer har Sara tilbragt i løbeskoene. Den store træningsindsats har da også resulteret i deltagelse ved otte verdensmesterskaber - herunder med opnåelse af mesterskabstitlen ved ét af disse otte. Private fotos.

Hos svømmerne på NTC er der glæde over at trænerteamet udvides yderligere med stærke kompetencer.


- Sara er en rigtig god tilføjelse til trænerteamet på NTC. Hun har nogle helt andre kompetencer end de nuværende trænere, og ligeledes er hun meget erfaren indenfor præstation og det pres, som opstår op til og under konkurrence. Jeg synes, det fungerer rigtig godt at få nogle nye øjne på træningen, og så er det dejligt at få en kvinde med på kanten, udtaler NTC-svømmeren Signe Bro (Triton Ballerup).

 

For 30-årige Sara er det også en ny og spændende udfordring, der tages fat:
 

- Jeg glæder mig utroligt meget til at arbejde sammen med svømmerne og især i den kommende periode med en OL-kvalifikation på spil. Med otte verdensmesterskaber i bagagen vil jeg kunne bruge mine erfaringer til at give svømmerne den bedst mulige støtte i, hvordan de præsterer bedst muligt når det gælder - ikke kun fysisk, men også mentalt. De har allerede taget rigtig godt imod mig, og jeg ser frem til at lære dem endnu bedre at kende, lyder det fra Sara Almholt Hjalager.


Om NTC
NTC er en integreret del af dansk svømmesports arbejde med international high performance, og samarbejder som sådan med alle relevante partnere. NTC er ikke et landshold. Det er et Team Danmark støttet træningsmiljø for de svømmere som opfylder NTC's formål og kriterier, og som kan bidrage positivt til et godt og internationalt orienteret træningsmiljø.


I alt 11 svømmere træner på NTC. Ni svømmere med alle deres ugentlige træningspas og to svømmere tilknyttet i individuelt aftalt omfang.

 

Sara Almholt Hjalager begyndte på NTC ved årets start og indgår nu i teamet omkring svømmerne sammen med gruppetrænerne Jon Langberg og Mick Steen Nielsen, assistent Mark Vogel samt Team Danmarks eksperter. Landstræner Stefan Hansen er den overordnet ansvarlige for det samlede NTC-program.

Læs mere om NTC her. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.