Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Arbejdet fortsætter med at få åbnet landets svømmehaller


14-05-2020 14:40:57:
Af: Klaus Bach Christensen

Ugentlig orientering fra Dansk Svømmeunions Sportsafdeling.


Som for alle andre med passion for dansk svømmesport var sidste uges udmelding om, at svømmehaller først åbner i starten af august nedslående og frustrerende.

 

Siden da har vi sammen med DIF og DGI fortsat det benhårde arbejde med at få politikerne til at revurdere genåbningen af landets svømmehaller. Dansk Svømmeunion har næsten 200.000 medlemmer, og vi ved, at vores klubber drives professionelt. Derfor er vi ikke det mindste i tvivl om, at den enkelte svømmeklub kan organisere sine aktiviteter, så de lever 100 procent op til myndighedernes sundhedsmæssige retningslinjer.

 

Sammen med DGI og Dansk Svømmebadsteknisk Forening har vi udarbejdet bud på retningslinjer for en forsvarlig genåbning af foreningslivet i landets svømmeklubber, og vi kan ikke understrege nok, at vi gør alt for, at dansk svømmesport kan åbne i samme omfang som forenings- og fritidslivet i forbindelse med fase 3 af Danmarks genåbning den 8. juni.

 

Sammen med DIF og DGI presser Dansk Svømmeunion på for en genåbning af svømmehaller. Læs mere her.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Grønt lys til svømmetræning for eliteatleter

mandags kunne vi fortælle, at regeringen nu har givet lov til, at eliteatleter kan genoptage deres træning indenfor de gældende retningslinjer. Beslutningen har Dansk Svømmeunion ikke været en del af. Den kommer fra lag højere i systemet og i kølvandet på definitionen af den professionelle idræt.

 

Mens vi glæder os over, at nogle af Danmarks bedste svømmere nu kan vende tilbage til deres træning, er vi dog på ingen måde tilfredse med situationen. Det er vigtigt for os at understrege.

 

Vi havde gerne set, at alle vores næsten 200.000 medlemmer kunne vende tilbage til svømmehallerne.

 

Derfor har vi også fuld forståelse for de frustrationer og spørgsmål, som vi er blevet mødt af ovenpå mandagens nyhed. Flere venter fortsat på svar, hvilket de vil få løbende. Nedenfor har vi samlet de mest stillede spørgsmål.

 

FAQ

Hvad er en Team Danmark-godkendt svømmer?

  • Svar: Det er en svømmer, som er godkendt på Team Danmarks bruttogruppeliste. Bruttogruppelisten tæller svømmere på landsholdet, Great Danes, NTC og juniorsvømmere, som har deltaget i europamesterskaber for juniorer på langbane (og EYOF) inkl. forberedelser og evaluering. Optagelsen på bruttogruppelisten er gældende for et år ad gangen. Se svømmere på Team Danmarks bruttogruppeliste her.

 

Jeg er godkendt af Team Danmark til at tage en fireårig ungdomsuddannelse. Hvorfor står mit navn ikke på Team Danmarks bruttogruppeliste?

  • Svar: En sportsfaglig godkendelse til et 4-årigt forløb på en ungdomsuddannelse er ikke det samme som at være en Team Danmark-godkendt svømmer. For at være det, skal svømmeren modtage økonomisk støtte fra Team Danmark og være en del af enten landsholdet, Great Danes, NTC eller juniorsvømmer, som har deltaget i europamesterskaber for juniorer på langbane (og EYOF) inkl. forberedelser og evaluering.

 

Hvorfor er svømmere i OL-holdkap projekterne ikke på Team Danmarks bruttogruppeliste?

  • Svar: OL-holdkap projektet har alene været et projekt under Dansk Svømmeunion, og svømmerne tilknyttet OL-holdkap projekterne er dermed ikke godkendt på Team Danmarks bruttogruppeliste.

 

Hvordan bliver jeg godkendt på Team Danmarks bruttogruppeliste?

  • Svar: Svømmere, der er kvalificeret til landsholdet, Great Danes, NTC og juniorsvømmere, som har deltaget i europamesterskaber for juniorer på langbane (og EYOF) inkl. forberedelser og evaluering, indgår i den årlige ansøgning til Team Danmark om støtte til talent- og elitearbejdet i svømning. Når Team Danmarks bestyrelse på deres møde i december har behandlet ansøgningen, er de svømmere, der i den forbindelse godkendes til at være omfattet af talent- og elitearbejdet i svømning, på bruttogruppelisten.

 

Her kan du læse mere om genåbningen af træningsmuligheder for Team Danmark-godkendte atleter.

 

Aflysning af alle sommerens nationale events

Der er nu truffet en endelig beslutning om svømmesportens nationale events denne sommer.

Samtlige sommerens mesterskaber og events i regi af Dansk Svømmeunion er aflyst. Det drejer sig om DM Langbane, DM Årgang Langbane, Øst/Vest Årgang og Øst/Vest Børn. Aflysningerne skal ses i lyset af myndighedernes udmeldinger den seneste uges tid.

 

Sportsafdelingen beklager aflysningerne, der naturligvis særligt berører de tusindvis af børn, unge og voksne, som dyrker svømning som konkurrenceidræt samt alle dem, der følger udøverne tæt.

 

Sportsafdelingen bekræfter, at alle sommerens nationale events i regi af Dansk Svømmeunion aflyses.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Samtidig ved vi, at aflysningerne berører vores ildsjæle hos lokalarrangørerne, som har brugt en masse ressourcer på at forberede eventene sammen med Sportsafdelingens frivillige ledere. I den forbindelse sendes der en stor tak til jer alle for jeres samarbejdsvillighed og kæmpe indsats igennem hele processen. Den indsats værdsætter vi højt.

 

Webinar om coronasituationen i dansk svømmesport

I aften afholder Dansk Svømmeunion et webinar. Her får interesserede en status på coronasituationen.

Webinaret foregår på Zoom klokken 20.00-21.00.

Tilmelding senest klokken 18.00.

 

Læs mere og tilmeld dig webinaret her.

 

Gå ikke glip af nyhedsstrømmen

Nyhedsflowet er rigtigt stort for tiden, så vil du ikke gå glip af vores nyheder, anbefaler vi, at du følger med på:

 

Se tidligere orienteringer fra Sportsafdelingen nedenfor:

 

Den nuværende sundhedssituation skal tages i betragtning

Ovenstående informationer er baseret på de oplysninger, vi har dags dato. Der tages forbehold for, at sundhedssituationen i øjeblikket ændrer sig fra dag til dag. Dansk Svømmeunion opdaterer løbende oplysninger om COVID 19 på siden her.

 

Sportsafdelingen følger op på ovenstående udmeldinger og med seneste nyt i næste uge. På grund af Kristi himmelfartsdag bliver det onsdag den 20. maj. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.