Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sommeren er over os


26-06-2020 11:44:00:
Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion bringer her en sommerhilsen og en sommerstatus på situationen i "corona-SvømmeDanmark". 


Man kan vist roligt sige, at COVID-19 ramte hele SvømmeDanmark med en styrke, som ingen i sin vildeste fantasi havde kunnet forestille sig. Alle blev vi væltet omkuld, og som ugerne gik, tegnede der sig et tungt og dystert billede af, hvor forfærdelige konsekvenser en lille virus kunne have for vores elskede foreningsliv og alt, hvad vores foreninger og klubber står for.


Ros til medlemsklubberne for stort samfundssind
Regeringen roser danskerne for at have fulgt og for fortsat at følge diverse retningslinjer i vores adfærd. Vi udviser stort samfundsansvar. Overfører vi det til SvømmeDanmark, er der ingen tvivl om, at denne ros også i den grad skal gå til alle jer – vores medlemsklubber. Det har været og er fortsat rigtig meget op ad bakke, men I har rettet ind og samtidig holdt ud og forsøgt at finde hoved og hale i situationen. Det skal I have stor tak for. Og heldigvis er der på det seneste truffet nogle beslutninger, som er positive for os.

Svømmehaller genåbnet i fase tre
Det lykkedes at få åbnet svømmehallerne i fase tre. Sikke en gyser vi måtte igennem, hvor vi først i 11. time kunne ånde lettet op og juble over, at vores tætte sparring med DIF og direkte kontakt til udvalgte politikere havde gjort en forskel.
Der er fortsat mange restriktioner at følge, men det er et stort og vigtigt skridt, der er taget.
Vi har tidligere sendt jer dokumentet ”Vandsportens corona-regler – vejledning for svømmeklubber ved genåbning af svømmebade”. Her fremgår forslag til, hvordan man kan inddele bassiner på forskellig vis. Vi ved, at I forsøger på bedste vis at udtænke kreative løsninger, så flest mulige kan få glæde af vandtiden.
Vi vil løbende arbejde på at løsne grebet i retningslinjerne. Så vi følger enhver ny udmelding fra myndighederne i forhold til, om det kan medføre nye lempelser for jer og jeres klubber. Her vil vores fokus naturligvis hele tiden være på, at retningslinjerne skal tage udgangspunkt i, hvad der vil være forsvarligt i forhold til at sikre alle medlemmers sikkerhed.

I kan downloade Vandsportens corona-regler her.

Børn på AquaCamps og livreddere på strandene
En vigtig positiv konsekvens af svømmehallernes genåbning i fase tre er muligheden for at afholde AquaCamps denne sommer. Cirka 5.000 børn får mulighed for at deltage i en fantastisk AquaCamp  sammen med kammerater i den lokale klub/svømmehal.
Har din klub ingen AquaCamps på programmet endnu, kan I stadig nå det. Og I kan netop nu opnå støtte via kommunale hjælpepakker, der er målrettet aktiviteter for børn denne sommer. Det er en oplagt mulighed. I kan læse mere om, hvordan I griber det an, og hvem I kan hente rådgivning hos i Dansk Svømmeunion her.
De første AquaCamps begynder allerede nu på mandag. Det bliver i sandhed en glædens dag for rigtig mange børn og unge.

Det lykkedes også at få strandene åbnet, så vi ligeledes i år kan vælge de badestrande, hvor TrygFonden Kystlivrednings livreddere vil være tilstede. Også her har der været udfordringer med at få grønt lys til at afholde kurser og uddanne livreddere. Men med udarbejdede retningslinjer for også disse dele, gav den øverste myndighed – Rigspolitiet – accept til at gennemføre et uddannelsesforløb i sidste øjeblik.
Så også i år har vi cirka 200 livreddere ude på strandene for at passe på os ved de karakteristiske rød-hvide livreddertårne, som I finder over det meste af landet. I kan se, hvor de i alt 37 livreddertårne er opført på www.respektforvand.dk

Dansk Svømmeunions økonomi er ikke gået ram forbi 
I Dansk Svømmeunion har vi også tydeligt mærket konsekvenserne af COVID-19 i første halvdel af 2020.
Vi har, som mange af jer ved, måttet aflyse stribevis af indtægtsgivende aktiviteter – Danish Open, DM’er og mange andre arrangementer – her ikke mindst TrygFonden Christiansborg Rundt. Der er tale om store arrangementer, som påvirker vores økonomi hårdt.
Og vi har måttet aflyse alt vores kursusaktivitet ligesom salget i vores webshop er gået helt i stå.

Vi har derfor været nødt til at sende 40 procent af medarbejderstaben hjem på lønkompensation i hele den periode, hvor ordningen kører. Det er mange hænder, som mangler i huset. Men vi er, som også alle andre, nødt til at benytte os af de hjælpepakker, som stilles til rådighed. Alternativet ville med stor sandsynlighed være afskedigelser af medarbejdere. Vi håber, at vi med udnyttelsen af lønkompensationsordningen foruden brug af andre hjælpepakker kan holde skindet på næsen og komme ud på den anden side i hel stand. Der er dog ingen tvivl om, at vi ser ind i et stort økonomisk underskud.

Trods de mange hjemsendte medarbejdere forsøger vi på bedste vis at favne de opgaver, som skal løses henover perioden. Her vil vi dog appellere til jeres tålmodighed, når I kontakter os. Vi er langt færre hænder til at løfte for øjeblikket, så der kan gå lidt ekstra tid, før vi vender tilbage til jer. Men vi skal nok vende tilbage.

Kontingentopkrævninger udsendes den kommende tid
Dansk Svømmeunion udsender den vanlige kontingentopkrævning til klubberne inden længe. I den forbindelse er vi opmærksomme på, at nogle klubber for øjeblikket er så pressede økonomisk, at det vil være nødvendigt med en lidt længere betalingsfrist. Kontakt da administrationen i Dansk Svømmeunion. Vi vil både lytte og bestræbe os på at finde gode løsninger sammen med den enkelte klub.

Et anderledes efterår i vente
Vi kan ikke spå om fremtiden, men vi forudser, at efteråret fortsat vil være præget af et aktivitetsniveau, som bliver nødt til at være tilpasset vores økonomi. Hvordan det mere konkret vil komme til udtryk, er det for tidligt at sige noget om nu, men vi må alle forvente, at de kommende måneder også vil være kraftigt mærkede af situationen med COVID-19.

Nyt digitalt netværksmøde mandag den 10. august – tilmeld dig allerede nu!
Vi inviterer til digitalt netværksmøde mandag aften den 10. august. Det bliver dermed det tredje af sin slags. Vi har tidligere holdt disse digitale møder via Zoom den 14. maj (med 200 deltagere) og den 6. juni (med 150 deltagere). Som det høje deltagerantal også viser, er der i klubberne et behov for, at vi mødes i dette digitale forum, hvor Dansk Svømmeunion giver en opdatering på COVID-19 situationen i svømmeregi og hvor I, vores medlemsklubber, kan stille spørgsmål undervejs. Når vi når til august, er vi tæt på sæsonstart, og der vil uden tvivl være mange spørgsmål, der presser sig på. Derfor tror vi på, at det vil være en god idé med et møde på dette tidspunkt.
Du og din klub kan tilmelde jer allerede nu på Dansk Svømmeunions hjemmeside. Se invitationen og tilmeld jer her.
Tilmelding kan ske frem til selve dagen, så sørg gerne for at få informeret om mødet i din klub henover sommeren.

Rigtig god sommer og husk at passe godt på jer selv og hinanden.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Lars R. Aa. Jørgensen, formand og Morten Hinnerup, konstitueret direktør 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.