Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Februar
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Langdistancesvømmer er kommet sig efter corona-mavepuster


25-10-2020 11:29:46:
Af: Klaus Bach Christensen

Christoffer H. Andersen var klar til at slutte sine juniorår stærkt af, men det satte corona en stopper for.


Landets konkurrencesvømmere var i deres liv form og klar til at udlede den ene energiudladning efter den anden. Tilbage i slutningen af marts skulle Taastrup Svømmehal have dannet rammerne om Danish Open, der fungerer som kvalifikationsstævne til forårets og sommerens internationale langbanemesterskaber.

 

Det satte coronavirussen en stopper for, da landet lukkede ned blot 2,5 uge inden starten på Danish Open.

 

- Det var lidt af en mavepuster som sidsteårs junior først at miste Danish Open og senere de europæiske juniormesterskaber, som også blev aflyst. Jeg følte mig i god form og klar til de sidste udfordringer som junior, så det var lidt ærgerligt, at sæsonens vigtigste juniorstævner blev aflyst, siger Christoffer H. Andersen.

 

Svømmeren fra Søllerød Svømmeklub er en del af udviklingslandsholdet, der senere i dag tager hul på en seks dages lang træningslejr. Den 18-årige svømmer forklarer, at han håber at komme godt i gang med seniorkarrieren, og han har derfor set frem til dagen.

 

- Jeg ser frem til at møde de øvrige svømmere og have fuld fokus på svømningen i en lille uges tid. Mine forventninger er at få nogle gode og udfordrende træningspas samt udbygge vores indbyrdes personlige relationer, siger Christoffer H. Andersen.

 

Christoffer H. Andersen savner de stemningsfyldte konkurrencer.

Foto: Privatfoto

 

Den unge svømmer føler, at formen er rimelig god. I øjeblikket svømmer han omkring 55 kilometer om ugen, hvilket progressivt skal blive til 70 ugentlige kilometer i løbet af sæsonen. Foruden at opbygge sin form har crawlsvømmeren for tiden også fokus på flere tekniske aspekter.

 

- Jeg har en tendens til at trække vejret ved første armtag efter en vending. Det er blandt andet en af de ting, jeg arbejder på at ændre, siger Christoffer H. Andersen.

 

Læs også: For EM-semifinalist var træningslejr ikke et af sæsonens højdepunkter.

 

I løbet af sin karriere har Søllerød-svømmeren deltaget i flere landsholdsaktiviteter for juniorer – blandt andet EM og NM, og der er særligt én ting, som gør, at landsholdsaktiviteter skiller sig ud.

 

- Niveauet på landsholdet er markant højere end på klubniveau, så forhåbentlig kan vi presse hinanden lidt til træning og få det bedste ud af alle. Det bliver spændende at få ny inspiration og træne med de andre landsholdsvømmere, som jeg glæder mig til at møde, siger Christoffer H. Andersen.

 

Læs også: Udviklingslandsholdet gæster Herning Bad og Svømmehal.

 

Selvom den kommende træningslejr har været længe ventet, og svømmeren, der primært gør sig på de længere crawlløb, er kommet sig over corona-mavepusteren, er der stadig en ting, som svømmeren fra Søllerød Svømmeklub savner.

 

- Jeg glæder mig allermest til at få konkurrencebadebukserne på igen og fornemme stemningen i en tændt svømmehal med flere end 50 personer, når det bliver muligt.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.