Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Kvalitetsstempel: Trænerlicens kommer både trænere og klubber til glæde


08-01-2021 09:13:18:
Af: Klaus Bach Christensen

Trænerlicensens realitet er en vigtig strategisk milepæl for dansk svømmesport.


Ved årsskiftet blev Dansk Svømmeunions trænerlicens en realitet. Svømmetrænere fra hele landet har frem til 1. september sidste år kunnet ansøge om trænerlicens, og listen af godkendte trænere for 2021-sæsonen tæller intet mindre end 169 trænere fra i alt 79 svømmeklubber. 

 

En af de trænere, der nu har en gyldig licens, er Ricki Clausen fra Herlev Svømning. Han har været en del af dansk svømmesport i mere end 20 år, og den erfarne træner er tilfreds med, at Dansk Svømmeunion nu for alvor sætter fokus på svømmetræneres faglige kompetencer.

 

- Indføringen af en trænerlicens er i min optik det næste naturlige skridt, hvis trænerfaget på et tidspunkt skal blive betragtet som en reel branche. Man skal have en formel uddannelse for at undervise børn i håndarbejde. Eller sløjd. Hvorfor man ikke skal have en formel uddannelse for at undervise unge i svømning, har altid været mig ubegribeligt. Især som konkurrencetræner - hvor vi bruger enorme mængder tid med atleterne og påvirker dem både sportsligt og menneskeligt i deres teenageår - er det for mig helt naturligt, at vi bør have en formel uddannelse både fysiologisk og pædagogisk. Hvis man er i tvivl om, hvorvidt trænerfaget i dag er en reel branche, så synes jeg, man skal overveje det faktum, at det er svømmeunionen frem for trænerne selv, der har igangsat dette glimrende initiativ, siger Ricki Clausen.

 

Læs også: Er tiden løbet fra den klassiske cheftræner?

 

Indførelsen af trænerlicensen skyldes et strategisk ønske om at sikre en endnu højere kvalitet af den undervisning, der allerede foregår i dansk svømmesports træningsmiljøer. Den øgede undervisningskvalitet skal sørge for, at konkurrencetræning for danske svømmere sker på et vidensbaseret grundlag og på en etisk forsvarlig måde.

 

Initiativet hilser klubledelsen i Vejle Svømmeklub velkommen.

 

- I Vejle Svømmeklub er svømmetræneruddannelserne som helhed en forudsætning for at kunne være instruktør eller træner i svømmeklubben. Med en trænerlicens i hånden er vi som klub med til at øge kvaliteten af træningen for vores svømmere, og derudover er den med til at målrette eventuelle kommende ansættelser af trænere. I Vejle Svømmeklub har vi en relativ stor udskiftning af unge trænere på grund af fraflytning til en af de større uddannelsesbyer. Men med en trænerlicens i rygsækken er vi også med til at plante et spirende frø for en kommende træner i en ny svømmeklub, siger Johan Seistrup, der er klubdirektør i Vejle Svømmeklub.

 

Fra venstre: Ricki Clausen & Johan Seistrup.

Foto: Herlev Svømning & Vejle Svømmeklub.

 

Med en godkendt trænerlicens får den enkelte træner adgang til Dansk Svømmeunions udvidede trænernetværk. Her vil trænere løbende blive inviteret til netværksmøder, hvor kompetenceudvikling og efteruddannelsesmuligheder blandt andet vil være i fokus. Licenserne bliver administreret via Svømmetider, og det er derfor vigtigt, at trænere husker at holde deres profiler opdaterede, eksempelvis ved skift af mailadresse.

 

Træneruddannelses- og ATK-konsulent i Dansk Svømmeunion, Simon Brøgger Winther, er en af personerne bag det nye licenssystem, og han er meget tilfreds med, at det nu er blevet en realitet.

 

- I Dansk Svømmeunion har vi igennem en årrække haft som mål at opkvalificere danske svømmetræneres kompetencer over en bred kam. Dette er naturligt sket igennem de træneruddannelser, vi udbyder, men ved vi nu tilknytter en trænerlicens til uddannelsesniveau 2 (Årgangstræneruddannelsen), mener jeg, at vi har nået en milepæl og dermed sætter en ny standard for, hvad det vil sige at være svømmetræner i Danmark, siger Simon Brøgger Winther og uddyber:

 

- Trænerlicensen vil forhåbentlig også skabe en øget faglig anerkendelse af svømmetrænerfaget og derigennem skabe bedre vilkår for trænerne og fastholde dem i længere tid. Jeg er stolt af at se projektet blive til virkelighed, og jeg er rigtig glad for den store opbakning, projektet har mødt blandt både klubber og trænere.

 

Yderligere om svømmetrænerlicensen kan læses her.
Tags: svømning

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.