Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Efter 61 dage på land: Jeg savner fællesskabet og mit frirum


10-02-2021 14:56:44:
Af: Klaus Bach Christensen

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.


Fredag den 11. december 2020 er højest sandsynligt ikke en mærkedag for mange, men det er datoen for 16-årige Freja Røjkjær Rasmussen. Dagen for knap to måneder siden markerer nemlig sidste træningspas sammen med klubkammeraterne i Swim Team Neptun.

 

- Jeg savner fællesskabet vildt meget. Svømning er mit frirum, og det er der, hvor jeg har alle mine veninder. I klubben er jeg omgivet af gode mennesker, og rammerne kan være med til at gøre en dårlig dag til en god dag, så det er virkelig øv, at fællesskabet og svømningen er taget fra mig, siger Freja Røjkjær Rasmussen.

 

Hun begyndte med at svømme, da hun var fire år gammel, og siden otteårsalderen har hun været konkurrencesvømmer. Normalt træner hun op imod otte gange ugentligt, og gennem årerne er hendes konkurrence-gen for alvor groet. Derfor ærgrer det hende, at hun ikke har måttet træne siden starten af december.

 

- Jeg manglede 0,75 sekund for at have kravtid til DM Kortbane 2020, og det er det, som er årsagen til, at jeg ikke må træne. Det er vildt frustrerende, og det hjælper bestemt ikke på min motivation, at jeg kan se, at mange andre jævnaldrende konkurrencesvømmere kan træne, fordi de har kravtider, siger Freja Røjkjær Rasmussen og uddyber:

 

- Det er nu anden lockdownperiode, og under den første var jeg meget tæt på at stoppe. Denne gang er jeg mere afklaret om, at jeg gerne vil tilbage i vandet, men jeg er bange for, at det kan blive svært at fastholde motivationen og gejsten, hvis ikke vi snart får lov at træne i vandet igen.

 

Freja Røjkjær Rasmussen startede med at svømme, fordi hun var lidt bange for vand. Nu elsker hun det.

Foto: Privatfoto.

 

Den 16-årige svømmer fra Swim Team Neptun forklarer, at klubben og cheftræner Morten Brøndum gør meget for svømmerne. Blandt andet laves der konkurrencer, hvor svømmerne bliver inddelt på hold og skal løse forskellige opgaver. Derudover har online hjemmetræning med klubbens fysiske træner Lonnie Boe Pedersen været med til at give sved på panden.

 

- Jeg synes, at initiativerne er rigtig gode, men det er bare ikke det samme som at svømme. Jeg elsker vand, og jeg er et stort konkurrencemenneske, så jeg er nået til et punkt, hvor jeg bare gerne vil svømmetræne og ud at konkurrere igen, siger Freja Røjkjær Rasmussen.

 

Mangler du idéer til din hjemmetræning? Se vores mange inspirationsvideoer på YouTube.

 

Hvis hendes ansigt virker bekendt, kan det skyldes, at hun i lørdags var på landsdækkende tv. I Go’ morgen Danmark blev hun interviewet og spurgt ind til, hvad det betyder for hende, at foreningslivet, som hun holder så meget af, er lukket.

 

- Det var en meget speciel oplevelse at blive interviewet af Puk Elgård og så på live tv. Jeg var lidt nervøs, men det gik godt, og jeg var glad for at få lov til at sige, at jeg savner at svømme. Måske det kan være med til, at der snart bliver lukket op igen, siger Freja Røjkjær Rasmussen.

 

Svaret på hvornår regeringen vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at genåbne foreningslivet, higer vi efter, for vi ved, at vores knap 200.000 tørlagte medlemmer savner foreningslivet.
Freja Røjkjær Rasmussen er en af dem, og hun er ikke i tvivl om, hvad hun glæder sig mest til ved at komme tilbage i vandet.

 

- Det er klart fællesskabet og at være sammen om noget, som vi alle holder af og synes er sjovt. Jeg startede med at svømme, fordi jeg faktisk var lidt bange for vand, men jeg faldt for det, og har ikke lyst til at slippe det igen.

 

Har du også en historie på hjertet? Så kontakt vores kommunikationskonsulent Klaus Bach Christensen på kbc@svoem.dk. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.