Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Afgørelsens time for Danmarks bedste svømmere i næste uge


22-03-2013 13:15:00:
Af: Nora Thomsen


Når Danish Open starter på tirsdag, den 26. marts i Bellahøj Svømmestadion, vil der være pres på for størstedelen af de bedste danske svømmere. Her står internationale udtagelser og kvalifikationer nemlig på spil.


Eneste mulighed for kvalifikation til VM og EM for juniorer ved Danish Open
Danish Open er det eneste stævne, hvor de danske svømmere har mulighed for at kvalificere sig til sommerens VM og EM for juniorer. Det betyder dermed også, at hele den danske svømmeelite vil være samlet omkring svømmebassinet i Bellahøj Svømmestadion de fire stævnedage i næste uge.
Danish Open fungerer således som et udtagelsesstævne, hvor de krav, der er opsat af Dansk Svømmeunion for kvalifikation, skal klares. Yderligere er stævnet godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt VM-kvalifikationsstævne.

VM-kravtider og stabilitetskrav i fokus i påskedagene
Mens nogle svømmere skal klare de opsatte VM-kravtider under Danish Open, hvis de skal gøre sig håb om at blive udtaget til sommerens Verdensmesterskaber, er der andre svømmere, der kan nøjes med at gå under et lidt lempeligere såkaldt stabilitetskrav, da de allerede klarede VM-kravet ved OL sidste år. Her taler vi om følgende svømmere: Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC), Jeanette Ottesen (KVIK Kastrup/NTC), Lotte Friis (Sigma Swim Allerød/Nice), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Mads Glæsner (Sigma Swim Allerød/Los Angeles).
Stabilitetskravet skal dog også tages til Danish Open, så alle disse svømmere er at finde på startlisten til påskens svømmestævne.

I tillæg til ovennævnte svømmere skal landsholdsledelsen også have fat i lommeregneren, for der er også et par danske holdkapper, der står med gode muligheder for at kvalificere sig til VM. Når lommeregneren skal frem, er det fordi, det sker, ved at lægge de individuelle tider sammen. Det er især 4 x 200 fri for herre, 4 x 100 m holdmedley for damer og 4 x 100 m fri for damer, der står med gode muligheder for at komme til Barcelona til sommer.

Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, udtaler om Danish Open: - Der er tale om det første vigtige stævne i 2013, så det bliver spændende at se, hvor vi står. 2013 er et meget vigtigt år for dansk svømning. Det er nu vi lægger kimen til denne Olympiade og får udarbejdet et godt fundament for vores satsning frem mod Rio. Samtidig har vi et vigtigt mesterskab i december på hjemmebane, som jeg allerede nu gerne vil se folk stille sigtekornet mod, udtaler sportschefen og hentyder her til EM på kortbane, der finder sted i Herning til december.
Mikkel von Seelen er ikke i tvivl om, at der stilles store krav til svømmerne i forhold til en VM-udtagelse: - Der er lagt op til en hård fight i påsken. Kravene for at komme til VM er hårde, men vi har en god gruppe svømmere, der har muligheder. Jeg er overbevist om, at vi kommer til VM med et hold, der er yderst konkurrencedygtigt, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef.

Der er syv nationer repræsenteret til stævnet i Bellahøj og niveauet er i flere discipliner ganske fornuftigt. Dog vurderer Mikkel von Seelen, at de danske top-svømmere stiller til start som favoritter i deres bedste løb. 
VM finder sted i Barcelona i perioden 28. juli – 4. august.

Nervepirrende dage også for juniorsvømmerne
For juniorerne er der, som nævnt tidligere, fokus på kvalifikation til sommerens Europa Mesterskaber for juniorer, som finder sted i perioden 10. – 14. juli i Polen.
Blandt deltagerne finder vi her sidste års EJM-finalist Daniel Steen Andersen (Horsens), for hvem en EJM kvalifikation mest af alt ligner en formsag.
Et andet markant juniornavn er Julie Levisen (Aalborg), der ligesom Amalie Østrup (Horsens) ligner et sikkert kort til en EJM-kvalifikation.
Endelig bliver det spændende at følge den intense kamp blandt den relativt store gruppe af unge talenter, der skal kæmpe om pladserne til sommerens EJM både hvad angår individuelle pladser og holdkapperne. På forhånd ser 4 x 100 m holdmedley og 4 x 100 m fri for drenge ud til at kunne kvalificere sig, mens det for 4 x 200 m fri ser lidt mere åbent ud. Mange har forlods ytret bekymring over de skrappe krav til dette års EJM, men som tidligere år er Dansk svømmeunions talentudvikler sikker på at talentmassen beviser deres værd, og går helhjertet efter kvalifikationen. Optimalt set vil 12-14 svømmere klare de skrappe krav til dette års EJM.

Startliste og kravtider
Startliste til Danish Open:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/juniorlandshold/ejmkravtider211012.pdf


Kravtider til VM i Barcelona:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/kravtider/kravtidervmibarcelona2013.pdf


Kravtider til Europæiske junior mesterskaber:
http://www.svoem.org/_files/Dokumenter/sportsafdelingen/juniorlandshold/ejmkravtider211012.pdf


Livestreaming og livetiming
For de, der ikke har mulighed for at følge slagets gang live i Bellahøj Svømmestadion, er der mulighed for at følge alle finaleafsnit via livestreaming. Således har Dansk Svømmeunion indgået samarbejde med DR om livestreaming fra stævnet – se streamingen på DR’s hjemmeside på: www.dr.dk/sporten
Der er mulighed for at følge med på livetiming via: www.livetiming.dk

 

Generelt om Danish Open
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden tirsdag, den 26. marts – fredag, den 29. marts (Langfredag). Hver dag svømmes der to afsnit.
Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage - pånær fredag – klokken 17.30. Fredag begynder finaleafsnittet derimod klokken 17.00.
Der deltager ialt 286 svømmere ved Danish Open fordelt på henholdsvis 157 damer og 129 herrer. Der er deltagelse af i alt 70 klubber, heraf otte svenske, tre norske, tre polske, to færøske, én islandsk og én tysk klub.
Lokal kontaktperson er Jørn Leth-Espersen, som kan kontaktes på mobil: 5040 7406.

Spørgsmål vedrørende VM – herunder de kommende dages kvalifikationer – kan rettes til sportschef Mikkel von Seelen på mobil: 2920 6160. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentudvikler Michael Hinge på mobil: 2049 5706.

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub.  Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.