Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DM i konkurrencelivredning


19-04-2013 15:25:57:
Af: Anna Birkbak

Hør hvad leder af Livredningssektionen, Kresten Falster, siger om mesterskabet i Bellahøj i morgen.


Vi har talt lidt med Kresten Falster om Danmarksmesterskaberne for konkurrencelivreddere – et mesterskab, der kan afholdes på én dag, og som generelt er præget af en mindre ”disciplineret” holdning til sporten – på den gode måde! Læs her hvorfor.

 

Hej Kresten. Du er leder af Livredningssektionen – hvad er din rolle i morgen til DM?

”Jeg er projektleder på mesterskabet, så jeg skal egentlig bare sørge for, at tingene fungerer. Det betyder, at jeg både skal være speaker og official, sætte udstyr op osv.”

 

Hvordan er stævnet bygget op, og hvordan bliver deltagerniveauet i år?

”Vi svømmer med direkte finaler. Derfor er stævnet heller ikke så langt som ved svømningens DM. Vi har både almindelige løb og holdkapper, og der er nok 18-20 løb på programmet. Vi har ikke, som i svømningen, en startliste ude lang tid før stævnet, så det er svært at sige, hvor mange, der dukker op. Jeg håber, at startlisten bliver færdig senere i dag – vi har en mand, der sidder i USA, til at lave den. Men uanset hvad, så tror jeg desværre ikke, at der vil være så mange deltagere i år, som der var sidste år, hvor 65 konkurrencelivreddere deltog.”

 

Hvorfor ikke?

”Det ved jeg ikke helt. Jeg har blandt andet forsøgt at være med ved SVØM’s træneruddannelse på modul 2, hvor jeg har præsenteret sportens mange sider for svømmetrænerne. Jeg forsøgte at motivere dem ved at vise film og billeder fra mesterskaber osv. Men måske har jeg skræmt dem væk :)”

 

Hvad med niveauet?

”Man kan sige, at konkurrencelivredning har en lidt anden gruppe udøvere end elitesvømning. Det er ofte ældre, mere modne folk, som er tidligere svømmere eller roere. De har ikke brug for så høj en træningsmængde, som yngre svømmere har, og de lægger i højere grad vægt på kvalitet i træningen end at træne ofte. Derfor er konkurrencelivredning ikke så "disciplineret" i den forstand, og mentaliteten er anderledes hos udøverne, der, på grund af deres alder, også laver andet end at træne. Her tænker jeg blandt andet på Ronnie (Dalsgaard, red.). Han er desuden et eksempel på, at vi godt kan være med på et højt niveau internationalt, selvom vi ikke træner fuld tid. Det gør de jo i både Italien og Australien, men dem kan vi sådan set godt følge med langt hen ad vejen.”

 

Er der mulighed for at kvalificere sig til nogle internationale mesterskaber?

”Ja, man kan kvalificere sig til både EM og EJM for konkurrencelivredning. Og så er vi delvist begyndt at se på, om vi skal have folk med til et fransk stævne, der hedder Arena Rescue. Det er grundlagt med det formål at forberede livredderne til VM, så der er både indendørs og udendørs discipliner.”

”Derudover bliver det spændende at følge udviklingen af en europæisk stævne-serie, der skal være en slags pendant til en australsk serie. Det er meningen, at man samler en stribe (5-6) europæiske livredningsstævner for at kunne lave en Cup-Serie, hvor man finder en samlet vinder til sidst. Ronnie Dalsgaard er jo en atlet, som kunne deltage her.”

 

Der sker altså en hel del på livredningsfronten i disse dage! Vi bringer naturligvis resultater fra DM i løbet af søndag, så kig med over weekenden – eller besøg selv Bellahøj, hvis du har mulighed for det!Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.