Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Meget vellykket DM i Konkurrencelivredning


21-04-2013 15:11:13:
Af: Anna Birkbak

På trods af færre deltagere end sidste år taler resultaterne for sig selv.


I går blev de indendørs Danske Mesterskaber for Konkurrencelivredning afholdt i Bellahøj Svømmestadion. Ifølge Kresten Falster, leder af Livredningssektionen i SVØM, var der kun ca. 50 deltagere med, mens man sidste år havde omkring 65 livreddere til start.

 

Men alligevel vil Kresten Falster gå så langt som til at sige, at det var det mest vellykkede mesterskab, han har været med til:

”Det var et rigtig godt stævne! Der er blevet sat utroligt mange rekorder, og stævnet forløb uden problemer. Mange af deltagerne er ved at være ret erfarne med sporten, og det gav nogle gode løb. Der var ingen uforudsete pauser, så vi sluttede faktisk lidt tidligere. Og så var der en rigtig god stemning hele dagen.”

 

Ifølge Kresten blev der sat følgende rekorder:

  • 2 danske juniorrekorder
  • 1 dansk rekord
  • 4 nordiske rekorder (også danske rekorder)
  • 1 uofficiel europarekord

 

Desværre var stævnet ikke forsynet med eltid, og det betyder, at de danske og nordiske rekorder blev taget med 3 stopure, som er kravet for godkendelse. Men tiderne skal alligevel lige registreres ved en manuel proces. Og med hensyn til den uofficielle europarekord, så vil Kresten følge op på, om den kan godkendes, idet der ofte hører dopingkontrol og andre formalia med til sådan en præstation. Det hører vi mere om de kommende dage!

 

Resultatfilen kan downloades her. Rekorderne i de forskellige løb er, pga. den manglende eltid, ikke registreret i filen, men man kan se de tidligere rekorder under hvert løb og dermed se, om vindertiden er ny rekord.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.