Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Yderligere dansk deltagelse ved OL


22-07-2012:

Foruden de danske svømmere, trænere og holdledere deltager der også danske officials. Mød her stævneleder Søren Korbo.


 

Når OL om få dage starter, er de 113 atleter ikke de eneste deltagende danskere. Næh, Danmark har noget så stort som en stævneleder med – og endda i SvømmeSports favoritdiciplin: svømning.

 

Og det er faktisk ikke første gang. Søren Korbo har deltaget ved OL 5 gange før; de to første år som dommer og de seneste 3 gange som stævneleder. Det er altså Søren Korbos 6. OL, og netop dette har gjort ham til en erfaren rotte i faget. Ved det nærmest obligatoriske spørgsmål om en snigende nervøsitet, svarer Søren helt afslappet: ”Næh.” Han har været til forberedende møder i London med sine kollegaer fra det internationale svømmeforbund, FINA, og han rejser til London igen et par dage inden svømningen starter, for at sikre, at det hele er som det skal være.

 

Søren har kendt til OL-hvervet siden 2009, da han blev udpeget til FINAs svømmekomité, og har altså længe vidst, at han skulle med til London og sit 6. OL. Det har han dog ikke ligget søvnløs over, da han blandt andet har haft travlt med andre internationale svømmestævner, såsom VM. Har du et yndlingsstævne? ”De er alle sammen stævner, der skal forløbe på et højt niveau, og det er min fineste opgave. Men OL, det er altså stort.”

 

Søren Korbos sidste opgave på posten bliver VM i Barcelona, 2013. Derefter han han bestemt sig for at stoppe. Til spørgsmålet om hvorvidt han kommer til at savne det, lyder svaret: ”Joo, det kan da godt være. Det ved man jo først, når man sidder der. Jeg har, når jeg stopper, siddet på denne post i 17 år, så mon ikke der snart skulle nye kræfter til.”

 

Inden det når så vidt, kan vi alle glæde os over den danske repræsentant ved bassinkanten i London. Det kan man da kun være stolt af. Her fra SvømmeSport skal der i hvert fald lyde et stort knæk og bræk til Søren og kollegaerne fra FINA.

 
Tags: OL 2012

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.