Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Ellen Garne elsker Christiansborg Rundt


04-09-2013 09:45:52:
Af: Anna Birkbak

Danmarks største Open Water-entusiast har skrevet en beretning fra i lørdags.


Vi har modtaget denne beretning fra Christiansborg Rundt af Ellen Garne. God fornøjelse:

 

"Jeg elsker Christiansborg Rundt… og nu elsker jeg også Krüger-Stafetten.  

Turen rundt om Christiansborg har jeg svømmet en del gange, men har aldrig skullet passere en 80 meter lang tunnel. I dagene før var jeg derfor svært tilfreds med, at Erik Bech tilbød at tage tredje-turen, da Dansk Svømmeunions Åbent vand-udvalg lavede holdopstilling i Krüger-stafetten, imens rygter om en tunnel-rotte-koloni begyndte at sive. Tunnelen viste sig ikke at være noget problem at svømme igennem, men lidt gøs det vel i de fleste af os, da vi passerede det kulsorte vand i tunnelen.

Man skal aldrig gå ned på stemningen i en stafet, så i startområdet blev der lagt strategier, peptalket og råbt kampråb, før de 82 tilmeldte stafet-hold fordelte sig på start og skiftesteder. Der blev blandt sikkert meget andet diskuteret håndsignaler og position for den, der lå i vandet og ventede på at overtage armbånds-depechen og den, der var på vej for at aflevere den. Og hvordan videregiver man hurtigst en armbånds-depeche i vand? Et fast håndtryk med en hurtig flytning af armbåndet fra en arm til en anden kan anbefales. Og så det mere lavpraktiske: Hvem stiller hvilke sko hvor og hvem tager dem med tilbage til startområdet? Eller kan man spadsere på bare tæer i København? Hvornår starter vores stafet-hold? Hvor hurtigt svømmer den/dem, der starter før mig? Hvor hurtigt svømmer de andre? Hvem er vores nærmeste konkurrenter? SKAL vi overhovedet forsøge at svømme fra nogen eller skal vi bare svømme og have det sjovt? Hvem hepper hvor, hvordan og hvornår?

Der var god stemning og højt humør, da jeg på bare tæer ankom til skiftested 3 ved Frederiksholms kanal. Jeg gætter, der også var lidt fest i gaderne ved skiftested 1 ved Nationalbanken og skiftested 2 ved Gammel Strand. 

Mathilde Riis Sørensen med orange sidste-stafet-heat-badehætte var den første stafetsvømmer, der nåede Frederiksholm Kanal. Hold da op, det hold havde fart på, jeg kan godt forstå, de vandt!

Som medlemmer af det, der engang var unionens Åbent vand-udvalg, havde Peter Christensen, Caroline Kleemann, Erik Bech og jeg selvfølgelig en forventning (læs: drøm!) om at komme først i mål af alle, men ung elite er svær at hamle op med (træning hjælper!), så det lød mere realistisk at svømme fra et stafethold med medlemmer af Dansk Svømmeunions bestyrelse.

Trods den kolossale vækst i antallet af svømmende danskere, der flytter sommerturene ud i naturen, er det ingen hemmelighed, at den danske svømmeelites fantastiske præstationer de senere år kun er nået med time efter time efter time med benhård indendørs svømmetræning. Så - præcis som frygtet kunne de udendørs-elskende ikke følge med de indendørs trænende, selvom dysten foregik i havvand. Så ja, åbent vand-udvalgets Krüger-stafethold fik bank af bestyrelsens hold. Og ved Christiansborg Rundt 2013 blev Mathilde Riis Sørensen, indtil i går dansk svømnings åbent vand-heltinde, svømmet agterud af Lotte Friis, Danmarks indendørs langdistance-svømmedronning. 

Jeg håber, tror på og krydser fingre for, at Lotte Friis, Anton Ipsen og alle I andre unge svømme-stjerner derude får lyst til at prøve (flere) kræfter med svømning i naturen. Der ligger masser af spændende udfordringer og venter på jer. Svømning i naturen er verdens bedste sport – kast jer ud i det!"

 

Mange tak til Ellen Garne. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.