Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EJM i konkurrencelivredning lørdag og søndag


05-09-2013 16:32:27:
Af: Anna Birkbak

Danmark har to dygtige livreddere med i Riccione, Italien.


Konkurrencelivredning er en sport med stadig større tilslutning. Og i løbet af sommeren har Danmark markeret sig ved mange internationale stævner og mesterskaber, blandt andet DLRG Cup i Tyskland og EM i Holland sidste måned.

 

I denne weekend går det løs med endnu et mesterskab, nemlig de Europæiske Juniormesterskaber. Danmark er repræsenteret af to stærke profiler – Julie Fischer Vinther-Christensen og Mikkel Jensen. Begge er født i 1995, og specielt Julie har haft en rigtig god sæson med deltagelse ved begge stævner nævnt ovenfor.

Vi har talt med holdleder Carsten Moldt lige efter det danske holds ankomst til Italien. Læs hans kommentarer herunder:

 

”Vi er lige kommet herned. Om lidt skal vi hen og træne i svømmehallen og se den an, og bagefter skal vi ud til stranden og se omgivelserne dér. Lørdag er der indendørs konkurrencer, mens de udendørs ligger søndag. I morgen fredag skal vi til nogle møder og til en officiel indmarch, og så skal vi træne lidt mere.”

 

Hvordan er stævnet repræsenteret af de andre lande?

”Der er 15 lande og 127 svømmere med. Niveauet plejer at være ret højt, og der er mange af nationerne, der stiller med store hold, og mange kom allerede i går. Italien har endda ligget i træningslejr hernede i en uges tid nu, så det skal nok blive spændende!”

 

Er Julie og Mikkel klar til mesterskabet?

”Julie har desværre været lidt plaget af sygdom siden EM i august. Det har påvirket hendes træning, hvilket er rigtig ærgerligt, for hun lægger mange timer i træningen. Men vi håber hun er ved at være klar. De to har trænet lidt sammen både inde og udendørs, og Mikkel er en ret habil svømmer. De to er udtaget fordi de har præsteret rigtig godt i år, og de ville være de bedste til at repræsentere Danmark.”

 

Vi vil løbende bringe resultater fra EJM her på siden.

Du kan besøge den officielle hjemmeside for stævnet her – ude i menuen til venstre kan du se resultater næstnederst.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.