Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Nu er han er: Mød vores EM-maskot


17-09-2013 12:00:00:
Af: Helena Pedersen

KONKURRENCE: Hvad skal vores maskot hedde? Kom med dit bud og vind billetter til EM.


Det er med stor glæde, at arrangørerne af EM (Herning Kommune, Herning Svømmeklub, Sport Event Denmark og Dansk Svømmeunion) kan præsentere hele SvømmeDanmarks nye EM-maskot. Han er en ægte dansk viking, der elsker svømning. Med sin tilstedeværelse under EM, vil han vise, at en dygtig svømmer er lige så sej som en viking. Maskotten mangler desværre et navn, og det er her, du kommer ind i billedet. Fortæl hvad maskotten skal hedde – og vind billetter til EM.
Læs mere om konkurrencen nederst på siden.


Til inspiration kan du læse maskottens historie nedenfor:
 

SvømmeDanmarks EM-maskot er klar til at skabe god stemning i Jyske Bank BOXEN.

 

Historien om en vaskeægte dansk viking

Der var engang en dansk ung viking, som elskede at svømme. Han boede i en by i Jylland, hvor der var tradition for, at når unge vikinger fyldte 13 år, skulle de starte til plyndringstræning. Netop dette efterår fyldte vikingen 13 år, og mange af vikingens jævnaldrende glædede sig til at starte til plyndringstræning. Den unge viking var imidlertid i et dilemma: Han kunne ikke undgå plyndringstræning, men han ville heller ikke undvære sin svømning. Derfor besluttede han sig for at svømme før og efter plyndringstræning.

Vinteren var streng og havde ødelagt byens marker. Byen var derfor begyndt at mangle mad. En dag fik den unge viking at vide, at han skulle med på plyndringstogt. Rejsen var hård, og da de nåede land, mødte de et skræmmende syn. Der stod de, ansigt til ansigt, med de største og mest beskæggede vikinger de nogensinde havde set – men vores unge viking var ikke bange. Han var klar til kamp!

Vikingen kæmpede bravt, men hvad han ikke så, var, at alle hans venner, en efter en, løb fra kamppladsen mod skibet. Til sidst stod vores viking alene tilbage. Han løb mod skibet – men skibet var væk! Den unge viking begyndte nu at svømme mod Danmark. Desværre svømmede han den forkerte vej.

 

I mere end 1.000 år har vores viking svømmet rundt i alverdens have, men på mirakuløs vis er det nu lykkedes ham at finde tilbage til Danmark. Vores viking fandt desuden ud af, at Danmark for første gang skal være vært for et stort internationalt seniormesterskab i svømning. Aldrig har vikingen været så glad som nu, for nu kan han dele sin store passion med tusindvis af svømmeglade europæere.

På grund af vikingens kampmod og viljestyrke til at finde hjem, er han blevet udnævnt til mesterskabets maskot og med sin tilstedeværelse vil han bevise, at en dygtig svømmer er lige så sej som en vaskeægte viking.

Desværre har vikingen, efter 1.000 år alene i det åbne hav, glemt sit navn. Du får derfor muligheden for at hjælpe ham med at finde på et nyt navn.

 

KONKURRENCE

Nu kan du være med til at bestemme, hvad Danmarks EM-maskot skal hedde! Du skal blot sende dit bud til maskottens navn på en mail til SvømmeSport på journalister@svoem.dk senest søndag den 22. september. Hvis du deltager, har du mulighed for at vinde fire EM-billetter til torsdagens to afsnit.

Når alle forslag er modtaget, vil en komité beslutte, hvilket navn maskotten skal have. Vinderen vil blive kontaktet pr. mail.
 

MØD VORES MASKOT

Hvis du har lyst til at møde vores EM-maskot, kan du hilse på ham i Herning Svømmehal lørdag, den 14. september mellem 12.15-12.45 og søndag den 15. september mellem 13.00-13.30, hvor han vil være til stede under Regionsmesterskaberne for region Midtjylland.  
Tags: EKM 2013

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.