Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion roser de danske konkurrencelivreddere


21-07-2014 18:50:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Triumferne til dette års DLRG Cup, som fandt sted fredag til lørdag i Tyskland, tegner godt for fremtiden, siger udviklingskonsulent hos unionen.


De danske konkurrencelivreddere sikrede ni medaljer til dette års DLRG Cup, og det beviser, at Danmark kan være med i toppen, vurderer udviklingskonsulent ved Dansk Svømmeunion, Caroline Kleemann:

 

- Præstationerne levede i den grad op til forventningerne! Der er flere nye med på holdet i år, og det, at de går hen og vinder medaljer allerede første gang, tegner rigtig godt for fremtiden, siger Kleemann og henviser til DLRG-debutanterne Julie Leth-Espensen og Frans Johannessen, som begge formåede at vinde sølv i disciplinen Run Swim Run.

 

Derudover fremhæver hun de rutinerede konkurrencelivreddere – især i blandt de kvindelige atleter, hvor Katrine Zinck Leth-Espensen og Line Præst Lauridsen endte som henholdsvis bedst og tredjebedst i den samlede pointkonkurrence:

 

- Det er aldrig sket før, at to danske kvinder vinder medalje i den samlede pointkonkurrence, og det vidner om, at vi har et rigtig højt niveau på især kvindesiden i den udendørs del, siger Caroline Kleemann.

 

De danske konkurrencelivreddere havde i alt ni medaljer med hjem til Danmark – heraf tre guldmedaljer, fem af sølv og en enkelt bronzemedalje – selvom at herrerne ikke kunne deltage i to ud af tre holdkapper grundet for sen tilmelding.

 

DLRG Cup er sammen med Arena Rescue, der fandt sted i Frankrig tidligere på året, et af de største stævner i Europa, hvor de danske konkurrencelivreddere kan vise, hvad de kan, inden der udtages landshold til VM, som løber af stablen den 16. september.

 

Caroline Kleemann fortæller, at Dansk Svømmeunion regner med at udtage landsholdet i starten af august. Og med det, hun har set under DLRG Cup, tror Kleemann, at Danmark kan være med i toppen, selv når de store nationer inden for konkurrencelivredning – som USA og Australien – er blandt konkurrenterne:

 

- Der er et rigtig højt niveau til VM, men vi kan godt regne med en del finalepladser og måske en top-8 placering i de individuelle løb. Især kvinderne, tror jeg, kan gøre det rigtig godt i holdkapperne og måske endda opnå top-5 placeringer, siger Kleemann og tilføjer:

 

- Mændene kan muligvis også klare sig frem til finalen i Rescue Tube Rescue Race og i Taplin. Thomas Ibsen har været skadet i længere tid, så med hans fjerdeplads i disciplinen Surf Ski Race til DLRG tyder det godt til VM. Og en udøver som Ronnie Dalsgaard er stærk i de indendørs discipliner, hvorfor vi der kan forvente finaledeltagelse.

 

SvømmeSport følger op på landsholdsudtagelsen til VM.

 

I mellemtiden kan du læse mere om, hvordan det gik de danske konkurrencelivreddere til DLRG Cup, her

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.