Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mads Glæsner: Undgå tvivl og negative tanker


10-10-2014 10:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Den mangeårige landsholdsvømmer kommer med tre gode råd, som, han mener, virker til at blive en bedre svømmer.


Mads Glæsner har formået at ligge i front blandt de danske herresvømmere igennem en lang årrække og kan i dag kalde sig en af de mest erfarne langdistancesvømmer i Danmark med flere medaljer fra store internationale kortbanemesterskaber.

 

Drømmer du også om en svømmekarriere lignende Glæsners, så kommer den 26-årige landsholdssvømmer her med tre gode råd til at blive bedre.

 

- Først og fremmest handler det om at træne hårdt og stole på din træning – tro på dig selv. Lad være med at tvivl for meget på, om du nu også træner det rigtige. Tvivl og negative tanker kan tit gør det meget værre, end positive tanker kan, siger Mads Glæsner, som selv har oplevet en hel del modgang i form af sygdom, skader og ikke mindst en dopingdom.

 

Men trods modgang har Glæsner, som også er kvalificeret til VM på kortbane til december, hele tiden formået at holde øjnene på bolden og ikke miste modet. Og her giver det god mening, at han påpeger vigtigheden af at bevare motivationen for sin sport:

 

- Det handler også om at være glad. Vær glad for din træning og find glæde i at træne hårdt og passe din træning. Du skal simpelthen være motiveret, hvilket ikke er noget, du bare finder to uger før et stævne.

 

- Motivation og glæde ved træning gør alting meget nemmere, og så kan det være næsten, hvad som helst, der motiverer dig til at møde op til træningen – om det er at se de andre, snakke, have det sjovt eller noget helt fjerde, siger elitesvømmeren.

 

Foruden en tillid til og en glæde for sin træning understreger Mads Glæsner også vigtigheden af at træffe sin egne valg undervejs.

 

- Et tredje råd er, at når man bliver ældre, så gør, hvad der er rigtigt for én selv. Tør at tage ansvar og lade være med at lægge det hele over på træneren. Også i forhold til din videre karriere og dit liv, siger Glæsner og tilføjer:

 

- Hvis du bare vasker hænderne rene og lader træneren kører alting, så har du ikke nogen indflydelse på, hvad der foregår, og du lærer nok heller ikke så meget af det. Det, tror jeg, er de bedste råd, jeg kan give.

 

Mads Glæsner tog selv en stor beslutning i forhold til sin svømmekarriere tilbage i 2009, da han valgte at skifte sin daglige træningsgang i Nordsjælland ud med træning i USA, hvor han har boet lige siden.

 

Læs mere om, hvem der ellers er kvalificeret til dette års VM på kortbane, som finder sted i Doha til december, her.

 

Læs også ”Ottesen: Sådan bliver du en bedre svømmer”Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.