Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Verdensmesterskaberne i svømning i Budapest bliver første skridt på vejen mod OL i Tokyo


06-07-2017 17:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Fremgang og forbedringer er nøgleord for det historisk store danske VM-hold.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Med 17 dage til sæsonens sportslige hovedbegivenhed på langbane, er de danske VM-svømmere nu i den næstsidste fase af mesterskabsforberedelserne frem mod konkurrencerne i den ungarske hovedstad, Budapest. Et historisk stort dansk VM hold på 15 svømmere med hele 10 VM-debutanter forbereder sig i disse dage og uger intensivt på at kunne levere de bedst tænkelige VM-resultater på dagen til Danmark og dansk svømmesport.

 

Mesterskaberne markerer startskuddet for en sportslig tretrinsraket frem mod denne olympiades hovedmål: Olympiske Lege i Tokyo 2020. Langbanemesterskaberne i Budapest i år bliver, sammen med EM på langbane i Glasgow i Skotland næste år og VM på langbane i Gwangju i Sydkorea 2019, centrale pejlemærker i forhold til at udvikle og fastholde fundamentet for verdensklassepræstationer i dansk svømmesport.

 

- Det danske hold står på skuldrene af en imponerende dansk VM-statistik, hvor Danmark har vundet medaljer ved hvert eneste VM siden 2007. I dette forsimplede tal-perspektiv ligger der naturligvis en tung arv at løfte for de danske svømmere i de kommende år, men vi er uagtet dette fortrøstningsfulde i forhold til, at dansk svømmesport vil give danskerne mange nye opløftende svømmeoplevelser frem mod Tokyo 2020 også, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Vores plan er at arbejde for, at det potentiale for internationale resultater, som svømmerne på VM-holdet allerede har vist, omsættes til sportslige forbedringer – og det hvad enten vi taler om svømmere med VM erfaring eller VM debutanter. Vi sigter mod progression fra udtagelsen i april i år, til de indledende heats og videre ind i de semifinaler og finaler, svømmerne kvalificerer sig til i Budapest. Historisk set har danske svømmere gang på gang vist, at når de lykkes med dette, ja, så kan de også være med i de intense og tætte topdueller, som kendetegner international elitesvømning, siger sportschef Lars Green Bach.      

 

Trænerdebut i rød/hvide farver

På trænersiden byder mesterskabet i Budapest også på fornyelse, idet der bliver debut til landstræner Dean Boles i spidsen for de rød-hvide farver ved et internationalt mesterskab. Sammen med cheftræner på det Nationale Træningscenter (NTC), Martin Truijens, NTC træner Mads Bjørn Hansen samt klubtrænerne Niels-Jørgen Jørgensen (Svømmeklubben KVIK Kastrup) og Carles Subirana (Sigma Swim) udgør de et nyt stærkt team af national og international erfaring omkring svømmerne.

 

- Dette er en spændende tid for dansk svømning, da vi indleder forløbet mod Tokyo 2020 med et VM-hold bestående af en kombination af erfarne svømmere med 10 nye svømmere på internationalt seniorniveau, udtaler landstræner Dean Boles og fortsætter:

 

- Samtidig glæder jeg mig til at samarbejde med et nyt trænerteam med nye fremgangsmåder. Martin Truijens og Mads Hansen har kun været seks måneder i deres nye roller på NTC. Carles Subirana er førstegangstræner for Danmark ved VM men ingen fremmed i forhold til international elitesvømning. Niels-Jørgen Jørgensen er også debutant men medbringer stor erfaring fra international juniorsvømning og har en lang historie bag sig i dansk klubsvømning, fortæller Dansk Svømmeunions landstræner.

 

Efter VM i Budapest følger et med danske øjne interessant EM på kortbane

VM på langbane er et ud af to internationale seniormesterskaber i svømning i 2017. Det andet er Europa Mesterskaberne på kortbane til december. Kortbanemesterskabet bliver denne gang ekstra interessant, set med danske øjne, da det afholdes i Royal Arena i København. Alle danske svømmeentusiaster vil dermed have mulighed for at se de danske svømmere på nærmeste hold, når de skal forsvare de danske farver på hjemmebane.

 

VM-fakta og pressekontakt

VM i svømning forløber over otte konkurrencedage i perioden 23. – 30. juli.

Se detaljeret VM-program, præsentation af de danske VM-svømmere, relevante links med mere i Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

 

VM-program med dansk deltagelse.

 

Officiel eventside: www.fina-budapest2017.com/en/sports/swimming

Resultat-side: www.omegatiming.com

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

 

Facebook/svoem.dk

Twitter/svoemDK

#VMsvøm

 

Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub