Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
24-04-2018 21:47:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


På søndag begynder European Youth Olympic festival i Ungarn


21-07-2017 12:56:00:
Af: SvømmeSport

Blandt de 50 danske atleter, der deltager ved EYOF, er også otte danske svømmere. Tidligere OL-medaljevinder Lotte Friis deltager som "Young Ambassador".


Pressemeddelelse udsendt af DIF, fredag, den 21. juli:
 

Den 23. juli tændes ilden på et udsolgt ETO Park i Györ i Ungarn. Her går 3.800 atleter indmarch foran 16.000 tilskuere. Som symbol på legenes åbning tændes den olympiske ild, og syv dage med sport går i gang. 50 danske talenter dyster mod de allerbedste europæiske atleter i seks sportsgrene.
 

Danmark deltager med:

 • En i atletik
 • En i tennis
 • Fire i kajak
 • Seks i cykling
 • Otte i svømning
 • 30 i håndboldhold (piger og drenge)


Jakob Ovesen fra DIF står i spidsen for den danske delegation i Györ. Han siger:


- Vi har gennem årene opbygget stolte traditioner fra de europæiske ungdoms-OL’er, og igen i år stiller vi med et stærkt dansk hold. Målet med deltagelsen er dog langt fra kun topresultater, men i højere grad international erfaring fra en multisportevent, der på flere måder minder om OL. Når de unge atleter vender retur til Danmark, skulle der gerne være tændt en olympisk ild i dem til at ville opnå mere. På den måde er ungdoms-OL en form for motivation til deres videre karrierer, der forhåbentlig vil bringe flere olympiske deltagelser, siger chef de mission Jakob Ovesen.


Cykelrytter er dansk fanebærer
EYOF eller European Youth Olympic Festival, som det europæiske ungdoms-OL hedder, minder på flere måder om OL. Ved åbningsceremonien går hvert lands deltagere eksempelvis ind sammen, og forrest går fanebæreren for det enkelte land. Valget af Danmarks fanebærer er faldet på cykelrytteren Mie Saabye-Madsen, der både skal køre linjeløb og enkeltstart i Györ.


- Jeg glæder mig rigtig meget til EYOF og til at gå i spidsen for det danske hold med Dannebrog i hånden. Det bliver en kæmpe oplevelse, siger den 15-årige cykelrytter.
 

De danske atleter er:

 • Atletik: Ingrid Eckardt, 1500 m
 • Cykling (landevej og enkeltstart): Andreas Byskov Sarbo, Frederik Michal Wandahl, William Blume Levy, Mie Saabye-Madsen, Maria Bertelsen, Tusnelda Maria Svanholmer
 • Tennis: Clara Tauson
 • Kajak: Sara Corfixen Milthers, Laura Pedersen Ljungholm, Frederik Arve Jepsen, Jacob Fogh Iversen
 • Svømning: Josefine Kruse, Elisabeth Sabroe Ebbesen, Karoline Dybendal Barret, Sofie Baadsgaard Hansen, Aksel PKA Skrydstrup, Liva Palmund, Thea Klæbel Blomsterberg, Arthur Dalén Ellegaard
 • Håndbold, piger: Natasja Andreasen, Cecilie Højgaard Brandt, Frida Maag Damgaard, Mie Guldager, Elma Halilcevic, Christina Jakobsen Hansen, Iben Hesseldal Hansen, Jeanette Toft Hansen, Marianne Haugsted, Anna Vinther Veng Kristensen, Emma Laursen, Laura Kristine Hougård Nielsen, Mathilde Riger Orkild, Sophia Stærmose Snogdal, Cecilia Rosa Stensgaard Christensen.
 • Håndbold, drenge: Markus Kristian Skov, Simon Bogetoft Pytlick, Mads Emil Bayer Lenbroch, Rune Bergmann Løvschall, Lauritz Reinholdt Legér, Matias Ravn Campbell, Steven Plucnar Jacobsen, Emil Jessen, Jeppe Månsson Cieslak, Oliver Amnitzbøl Norlyk, Svend Bro Rughave, Mads Hoxer Hangaard, Oskar Vind Rasmussen, Sasser Valde Helveg Sonn, Christoffer Tofte Langerhuus.


Fakta om EYOF i ungarske Györ

Det er den 14. udgave af EYOF, der afvikles i Györ fra den 23. juli til 29. juli. Den første afvikling fandt sted i Bruxelles i 1991. Deltagerantallet er på cirka 3.800 atleter fra 50 europæiske lande. Alle atleter er mellem 13 og 17 år. Danmark deltager med en delegation på i alt 66 mand fordelt på 50 atleter, 13 trænere/ledere og to DIF-ansatte samt tidligere OL-medaljevinder i svømning Lotte Friis, som er ’Young Ambassador’.


Flere danske OL-medaljevindere er begyndt deres olympiske færd ved EYOF. Eksempelvis var hækkeløberen Sara Slott Petersen og svømmeren Mie Ø. Nielsen, der begge vandt medalje ved OL i Rio, med ved EYOF i henholdsvis 2003 i Paris og 2009 i Tampere. Læs mere om EYOF på www.gyor2017.hu


Læs også SvømmeSports interview med talentansvarlig Thomas Stub her.
Tags: EYOF

Se de seneste nyheder

24-04-2018 22:00:00

Der er stadig åbent for tilmelding til første udgave af holdstævnet i september 2018.

 
24-04-2018 21:47:00

De danske juniorsvømmere, der til sommer skal repræsentere Danmark til EM Junior 2018, er rejst til Norge, hvor de skal uddannes og rystes sammen.

 
22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub