Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


VM dag 1, indledende: Danmark svømmer sig til VM-finale i allerførste afsnit i Budapest


23-07-2017 12:55:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Formiddagens løb bød resultatmæssigt på både ærgrelse og glæde – sidstnævnte ikke mindst i damernes 4 x 100 m fri holdkap som nu er klar til aftenens finale.


Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion:

 

Så er vi endelig færdig med nedtællingen til verdensmesterskaberne i svømning 2017. Søndag morgen gik starten langt om længe i langbanebassinet i Ungarns hovedstad, Budapest. Her vil vandet skumme de kommende otte dage i den fantastisk smukke Duna Arena.

Danmark har 15 svømmere med til mesterskaberne og allerede i søndagens indledende afsnit skulle flere af svømmerne ud og stå distancen i individuelle løb og en holdkap.

 

På førstedagen af mesterskaberne skulle damerne stå distancen i indledende 4 x 100 m fri holdkap. Holdet, som udgøres af både erfarne og mindre rutinerede svømmere, formåede at sikre sig en plads i aftenens VM-finale som samlet nummer otte i tiden 3.38,29. Et virkelig flot resultat, hvor ikke mindst Danmarks OL-guldmedaljevinder, Pernille Blume, præsterer en i særklasse flot tid. 

 

Danmarks holdkap bestod af følgende svømmere:

Signe Bro, Lyngby Svømmeklub/NTC: 54,85

Sarah Bro, Holbæk Svømmeklub/NTC: 55,60

Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC: 55,55

Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC: 52,29

 

En flot samlet holdpræstation og nu altså også den første VM-finale i hus til Danmark ved disse mesterskaber.

 

For Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC, stod den også på et individuelt løb søndag formiddag i indledende 100 m butterfly. Den 20-årige dansker lægger virkelig stærkt ud men kan desværre ikke holde tempoet på hjemturen. Det bliver til tiden 58,95, en tid, som er noget fra Emilies bedste (58,58), og en samlet placering som nummer 20. Med denne placering forbedrer Emilie sin rangering med fire pladser.

 

Eneste danske herrer i konkurrence søndag var Anton Ørskov Ipsen.

Anton er her med i indledende 400 m fri – en distance, som ikke er den 22-årige danskers primære fokus ved VM.

I søndagens indledende afsnit noteres Sigma Swim Birkerød/USA-svømmeren for tiden 3.51,52, hvilket er noget fra danskerens bedste tid på distancen (3.47,95). Tiden rækker til en placering som samlet nummer 23.

 

Endelig var også Sigma Swim Allerød-svømmeren Marina Heller Hansen i konkurrence søndag formiddag. VM-debutanten lægger hurtigt ud og formår at holde et godt tempo i hele løbet. Det bliver til en personlig rekordtid for den 23-årige dansker i tiden 4.18,86 – en personlig forbedring på 4/100 sekunder. Marina slutter som samlet nummer 23. Således en god start for danskeren ved disse mesterskaber, som her samtidig forbedrer sin rangering med seks pladser.

 

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

 

I aftenens finaleafsnit – de første finaler ved dette VM – kan vi glæde os til et gensyn med Danmark i finalen i 4 x 100 m fri holdkap. Her er den danske kvartet med i ottende tid. Spændende bliver det at se, hvad holdet kan byde ind med i finalen.

 

Finaleafsnittet begynder klokken 17.30.

 

Se detaljeret VM-program, præsentation af de danske VM-svømmere, relevante links med mere i Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

 

VM-program med dansk deltagelse.

 

Officiel eventside: www.fina-budapest2017.com/en/sports/swimming

Resultat-side: www.omegatiming.com

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

 

Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, som kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. 

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion
Tags: VM 2017

 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.