Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Ny læring og nye perspektiver


07-09-2017 10:06:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Årets Aquaclinic inspirerede deltagerne med teoretisk viden og praktiske øvelser.


I weekenden afholdt Dansk Svømmeunion og Dansk Svømme Træner Sammenslutning årets Aquaclinic i Idrættens Hus i Brøndby. I løbet af inspirationsweekenden deltog over 50 svømmetrænere. En af dem var den kvindelige Viborg-træner, Mia Duedahl, som til SvømmeSport fortæller om årets Aquaclinic.

 

- I år talte vi meget om træningsmiljøer. Det skete med afsæt i teoretisk viden, og efterfølgende blev vi præsenteret for eksempler på træningsmiljøer i Danmark. Derudover talte vi om karriereplanlægning, hvor vi i den forlængelse havde en god snak om, hvordan vi fastholder svømmerne i længere tid, så vi kan arbejde på at have flere seniorsvømmere i Danmark.

 

Programmet for denne Aquaclinic skilte sig en smule ud fra tidligere, da arrangørerne i år havde prioriteret kun at have danske oplægsholdere med. Programmet var endvidere delt op i tre temaer, som fokuserede på fysisk træning, karriereplanlægning og hvordan man skaber et godt træningsmiljø.

 

Viborg-træner, Mia Duedahl, godkender udbyttet af årets Aquaclinic.

Privatfoto.

 

- Det glædede mig meget, at der i år var mere fokus på talentudviklingsmiljøer og sportspsykologi. Jeg tror nemlig på, at de to emner er afgørende faktorer for at kunne fastholde svømmere og give dem den bedst mulige udvikling, siger Mia Duedahl og forsætter.

 

- At, de kun havde danske oplægsholdere med, gjorde, at vi fik dyb indsigt i, hvad der berører sig i danske klubber. Derudover synes jeg også om temaet karriereplanlægning, da det skilte sig ud ved at blive en personlig refleksion, vi som mennesker skulle forholde os til. Det blev dermed ikke blot et emne, som vi trænerfagligt skulle forholde os til.

 

Viborg-træneren fik under weekenden noteret sig en to-do-liste med flere interessante punkter, som nu skal hjem og udfordres og måske på sigt integreres i trænerteamet i Viborg Svømmeklub. Gennem vidensdeling handler det, ifølge Mia Duedahl, nu om, at trænerne sammen skal kigge på, om de kan bruge inputtene fra årets Aquaclinic til at optimere deres eksisterende træningsmiljø.

 

- Jeg fik mange nye input, som satte gode refleksionsprocesser i gang i forhold til, hvordan jeg kan integrere disse og dermed optimere og få nye vinkler på emner såsom træningsfysiologi og landtræningsøvelser. Derudover blev jeg klogere på, hvordan jeg som træner skal kommunikere, så jeg hele tiden sikrer mig, at mine budskaber og visioner kommer enkelt og tydeligt frem til svømmerne, siger Mia Duedahl.

 

- Jeg er sådan anlagt, at hvis jeg får skubbet tilstrækkeligt til mine tanker, så starter en refleksionsproces, som altid ender ud i udvikling og læring. Det er der sket i løbet af weekenden, så det er jeg godt tilfreds med, forklarer Viborg-træneren.

 

Har du lyst til at læse mere om årets Aquaclinic og programmet, kan du klikke her.

 

SvømmeSport siger tak til Mia Duedahl for interviewet.
Tags: Aquaclinic

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.