Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2018
Svømning
Open Masters Swimming Championship of Latvia
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Madwave Cup of Riga
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Aarhus Open 2018
AGF

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Gustav Friberg fortæller om skiftet til Sigma Swim


10-09-2017 15:50:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Den tidligere Ringsted-svømmer, der har sin daglige gang på NTC i Bellahøj, glæder sig til at skulle være en del af – i hans øjne – Danmarks bedste klub.


I denne uge kunne Sigma Swim fortælle nyheden om, at tre nye svømmere har valgt at skifte til klubben. De tre svømmere er Gustav Friberg, Joakim Brønnum og Alexander Aslak Nørgaard.

 

SvømmeSport har fanget den tidligere Ringsted-svømmer og nuværende NTC-svømmer, Gustav Friberg, til en lille snak om skiftet, og hvilken betydning det vil have for ham i fremtiden. Han fortæller først og fremmest, at det måske overraskende skifte for mange, længe har været i hans tanker, og at han glæder sig til at tage det næste skridt og blive en del af miljøet i Sigma Swim Birkerød.

 

- Ja, det kom måske som en overraskelse for mange, at jeg nu pludselig skal ses i en Sigma-badehætte, men det er noget, som jeg har leget med tanken om at blive i en længere periode. De sidste to år har jeg trænet med Sigma, når der har været en træningsfri periode i Ringsted og også senere, da jeg startede på NTC. Jeg lærte svømmerne og trænerne lidt at kende, og jeg syntes, at det var en klub, jeg godt kunne se mig selv svømme baner for. Så da - i mine øjne - Danmarks bedste klub spurgte, om jeg i stedet for at komme løst og fast forbi ikke hellere ville prøve at blive en del af holdet, så blev jeg enig med mig selv om, at det nok var på tide at tage skridtet videre.

 

Til dagligt træner Gustav på det nationale træningscenter i Bellahøj Svømmestadion, så han vil ikke være at finde i Birkerød hver dag, men han håber på, at støtten ude til stævnerne vil være stor fra hans nye klubkammerater.

 

- Jeg kender rigtige mange af svømmerne i Sigma og har været til adskillige samlinger og stævner med dem, så jeg ved, hvordan det er at være en Sigma-svømmer. Jeg fandt det imponerende, at de altid har så mange med til de forskellige konkurrencer. Jeg forventer og håber derfor, at når jeg er ude til nationale eller internationale stævner, så vil jeg have en stor gruppe af mennesker gående rundt med samme logo på ryggen, fortæller Gustav og uddyber om de næste mål for ham og Sigmas rolle heri:

 

- Mit næste mål var ikke et, jeg havde udtænkt i min plan sidste år, men pludselig dukkede chancen for at svømme Danske Holdmesterskaber i Svømmeligaen op, og jeg har da hørt historier om, at der deroppe er fart på og god stemning og ikke mindst noget metal at kæmpe om, og jeg synes, at en god måde at starte i min nye klub på ville være at vinde. Derudover så er al min fokus på at klare kravet til EM, som bliver svømmet i Royal Arena, og jeg håber da, at nogle af de erfarne Sigma-svømmere kan give et par tips og tricks, så jeg kan stå på den store scene i Europa.

 

Med skiftet bliver det dog også et farvel til hans gamle klub Ringsted, som han har været en del af i en lang årrække. Det er selvfølgelig vemodigt at skulle tage afsked med sin gamle klub, men samtidig glæder Gustav sig til at tage skridtet videre i karrieren og komme ud og prøve kræfter med noget nyt og større. 

 

- Det blev til 11 år i min gamle klub Ringsted, og det var 11 gode år, som jeg ser tilbage på. Det var dér, jeg lærte at svømme i den hjemlige lille dam, men nu var det på tide at komme ud på det store hav og svømme med de større fisk. Jeg kommer selvfølgelig til at savne alt, hvad der hører til Ringsted Svømmeklub, og det var også en svær beslutning for mig at skifte, men jeg har stadig kontakt til vennerne derfra, og mon ikke vi støder ind i hinanden til et par stævner eller to, fortæller han og afslutter:

 

- Selvom jeg nu er blevet Sigma-svømmer, så glemmer jeg aldrig, hvor jeg kommer fra.

 

SvømmeSport takker for interviewet og ønsker Gustav held og lykke med klubskiftet! 

 

Gustav Friberg. Privatfoto. 
Tags: Klubskifte

Se de seneste nyheder

21-05-2018 08:36:42

Om mindre end en uge deltager EJM-truppen ved Glasgow International Swim Meet som en del af forberedelserne frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab i Helsinki. 

 
20-05-2018 10:41:00

Er du til Open Water eller bare en rigtig vandhund? Så kan du glæde dig over, at 240 danske steder kan byde badegæster velkommen med det velkendte Blå Flag.

 
20-05-2018 07:44:19

EJM-holdet skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelse frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab

 
19-05-2018 09:34:43

EJM nærmer sig med begyndende skridt, og i maj måneds sidste weekend drager EJM-holdet til Glasgow. 

 
18-05-2018 22:06:00

Jeanette Ottesen er igen at finde i svømmehallen, hvor hun med familiens opbakning håber at nå sit nye svømmemål.