Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Det er rigtig godt, at svømmeunionen holder disse netværksmøder”


11-10-2017 17:10:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Aarhus Swims træner Bjarne Kragh evaluerer på tirsdagens træner netværksmøde, der blev afholdt af Dansk Svømmeunion. 


I går afholdt Dansk Svømmeunion et træner netværksmøde i Tommerup på Fyn, hvor klubtrænere fra hele landet var mødt op. Her stod den på spændende oplæg hele dagen fra blandt andre Jon Langberg, cheftræner i A6, der talte om sine oplevelser ved EM-J og VM-J samt elitetræner i Herning Svømmeklub, Jeppe Høgild, der fortalte om at være en del af holdet til VM på langbane i Budapest.

Derudover var også Carsten Hvid Larsen, sportspsykologisk konsulent i Team Danmark, samt junior- og seniorlandstrænerne Thomas Stub og Dean Boles en del af dagens oplæg.

 

Med ved netværksmødet var blandt andre Bjarne Kragh, cheftræner i Aarhus Swim, som SvømmeSport efterfølgende har snakket med til en lille evaluering af dagen. Han glæder sig først og fremmest over, at Dansk Svømmeunion tager initiativ til at holde møder som disse.

 

- Det er rigtig godt, at svømmeunionen holder disse netværksmøder. Møderne skal selvfølgelig have et formål og informationer at dele ud af, og det synes jeg igen også, der var. Netværksmøderne hiver os ud af den daglige arbejdsgang og giver os nogle informationer her og nu, fortæller Bjarne og fortsætter om de forskellige oplæg, og hvad han fik ud af disse:

 

- Jeg kan ikke fremhæve nogle oplæg frem for andre. Hvert emne har sine informationer. Og godt indslag at trænere fra klubberne, som havde været med på landsholdsarrangementer, fik lidt taletid og indsigt i det arbejde eller mesterskab, de har været involveret i.

Som altid er kravtider og tanker fra landstrænerne interessante. Tanker om, at vi på sigt kan nationalisere mere end bare bentest, synes jeg, lød rigtig godt.

 

Da Bjarne bliver spurgt ind til, hvad han kan tage med sig videre fra tirsdagens netværksmøde, fortæller han:

 

- Ud over de fakta, vi fik med omkring krav til mesterskaber/landshold, så synes jeg, vi fik et par gode minutter til at vende de mentale udfordringer, vi har, når vores svømmere skal præstere. De er ikke ukendte, men det er altid godt at høre andre træneres syn og tanker på løsninger.

 

- Sådan rigtig at netværke bliver der ikke tid til, fortsætter Bjarne om netværket trænerne imellem. Vi har 5 oplæg på 5 timer, så det er intenst med pauser og spisning indimellem. Jeg synes også, det er ok, at vi er intenst sammen og får nogle informationer og oplæg og ikke nødvendigvis skal bruge meget tid på at netværke.

 

Afsluttende udtaler Bjarne:

 

- Jeg synes, det er rigtig godt, at disse møder holdes. Det går også, at unionen ikke er så langt væk, selvom jeg er sikker på, at alle til hver en tid vil være villige til at svare på eventuelle spørgsmål eller kommentarer i dagligdagen.

 

Mange tak til Bjarne for evalueringen af tirsdagens træner netværksmøde.

 

Ved at trykke her, kan du se hele programmet fra gårsdagens møde. 

 

Bjarne Kragh. Privatfoto. Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.