Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


DM Hold-vindere: Holdets niveau var overraskende højt


12-10-2017 06:36:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Aalborg-svømmerne Marcus Gadeberg Brandborg og Jackie Gade fortæller om deres oplevelse af DM Hold og følelsen af at vinde Svømmeligaen.


Aalborg Svømmeklub vandt som bekendt Svømmeligaen i weekenden. Stillingen var undervejs ganske tæt, men i løbet af søndagen endte den aalborgensiske klub med at svømme en forholdsvis sikker sejr hjem foran Sigma Swim og KVIK Kastrup. Selvom spændingen så småt forduftede i løbet af søndagens første afsnit, betyder sejren stadig meget for Aalborg-svømmerne som forrige år måtte tage til takke med en samlet tredjeplads.

 

- Vi havde håbet på at vinde, så det at vinde var helt fantastisk! Det er umuligt at sige, at man regner med at vinde, da det i høj grad handler om, hvor gode de andre hold er. Vi kan jo ikke kontrollere, hvor hurtig de andre svømmer. Det faktum gør, at man virkelig bliver nødt til at gå ud og svømme sit bedste i alle løb. Man kan ikke bare slappe af i et løb, for som vi så sidste år, kan blot ét FINA point gøre forskellen, så hvert point tæller, siger Marcus Gadeberg Brandborg og suppleres af holdkammeraten Jackie Gade.

 

- Det var vildt fedt og være med til at vinde DM Hold endnu en gang. Det har været vores mål at genvinde titlen, som vi tabte sidste år. Alle var derfor meget opsatte og motiveret for at gå ud og svømme alt, hvad vi kunne for at vinde.

 

For Aalborg-svømmerne Marcus Gadebjerg Brandborg og Jackie Gade er DM Hold en helt speciel oplevelse.

Foto: Privatfoto

 

DM Hold svømmes normalt i december, men på grund af det kommende EM Kortbane, var DM Hold i år placeret tidligere end sædvanligt, hvilket begge Aalborg-svømmere giver udtryk for var en ny og anderledes udfordring.

 

- Det var specielt, at vi så tidligt på sæsonen og uden nedtrapning skulle være klar til at svømme hurtig. Det var derfor en stor mental udfordring at skulle sætte sig op til at præstere optimalt. Vi svømmede derfor rigtig meget efter konceptet ”Mind over body” forklarer Jackie Gade, som dog blev overrasket over sine egne og holdets hurtige tider.

 

- Jeg er vildt imponeret over vores holdkammeraters indsats, og hvor hurtigt de svømmede på denne tid af sæsonen. Vi formåede at få flere FINA point, end vi havde forventet, så det var meget tilfredsstillende. Min egen indsats var også acceptabel, idet jeg individuelt præsterede på det niveau, som trænerteamet forventede.

 

Holdkammeraten, Marcus Gadeberg Brandborg, havde også et fornuftigt stævne med blandt andet en godkendt præstation på 50 meter bryst. Han tilskriver en stor del DM Holds rammer for sin egen og holdkammeraternes triumf.

 

- Det er så fedt at svømme DM Hold, fordi det giver en følelse af, at man alle sammen skal præstere sammen som hold, hvilket man ikke er så vant til i svømning. Normalt, hvis folk gør det godt, bliver jeg selvfølgelig glad, fordi det er ens venner, men når man kæmper som et hold mod de øvrige svømmeklubber, er det ekstra vigtig, fordi det også påvirker en selv. Så når ens holdkammerat gør det godt, føles det som om, man selv gør det godt.

 

Holdkammeraten, Jackie Gade, er helt på bølgelængde med sin klubkammerat. Også hun er stor tilhænger af konceptet, hvor svømmeklubberne kæmper for et fælles mål med hinanden i stedet for at svømme mod hinanden individuelt. Den fælles kamp er ifølge hende med til at styrke kammeratskabet og skabe en sindssyg god stemning på bassinkanten.

 

I Aalborg Svømmeklub har man valgt ikke at tage på træningslejr i efterårsferien, som så mange andre klubber gør. I stedet er det besluttet at lave en træningslejr derhjemme, så der nok skal blive masser af træningspas. Frem mod DM handler det for svømmerne om at komme ind i god træningsrytme ovenpå nogle uger med weekendstævner.

 

- Nu handler det om at få en god træningsperiode op til DM. Kravene til EM Kortbane er stadig for hurtige for mig, så mit fokus er på at svømme hurtigt til DM – forhåbentlig med nogle personlige rekorder til følge, siger Marcus Gadeberg Brandborg.

 

For Jackie Gade er målene de samme, men hun ser også frem til at følge sine øvrige holdkammerater i jagten på at opnå kvalifikation til de kommende europamesterskaber i København.

 

- Det bliver et spændende DM, hvor jeg glæder mig til at følge vores svømmere, som forhåbentlig skal kvalificere sig til EM. De skal helt sikkert nok sørge for, at vi andre også kommer til at svømme nogle hurtige tider. Vi, som ikke skal til EM, afslutter sæsonen med Alm. Brand Aalborg Cup, som også bliver et slags topningsstævne for os, med mulighed for at svømme nogle løb vi ikke så ofte svømmer. Så der bliver målet at få svømmet nogle løb, jeg normalt ikke svømmer, også få banket lidt PR igennem, siger Jackie Gade.

 

Aalborg Svømmeklub vandt Svømmeligaen 2017 og kan igen kalde sig Danmarks bedste svømmeklub. 

Foto: Aalborg Svømmeklub

 

På SvømmeSport takker vi Jackie og Marcus for interviewet og ønsker dem samt de øvrige Aalborg-svømmere tillykke med DM Hold-titlen. 
Tags: DM Hold

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.