Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Syv svømmere svømmer under EM-kravtiderne


12-11-2017 11:21:00:
Af: Klaus Bach Christensen

De danske svømmere har på ingen måden opgivet håbet om at blive en del af EM-holdet, som udtages i aften.


De danske svømmere viste endnu en gang højt niveau i formiddagens indledende afsnit, som er det næstsidste stævneafsnit til årets DM. Nedenfor har vi samlet højdepunkterne fra formiddagens løb.

 

I fredags svømmede Daniel Steen Andersen fra Horsens Svømmeklub 23.46 i finalen på 50 meter butterfly, en tid som blot var to-tiendedele af et sekund langsommere end EM-kravtiden. I dag skulle Horsens-svømmeren og de øvrige herrer så i aktion på den dobbelte distance, og her lykkedes det Daniel Steen Andersen som den eneste i formiddagens indledende afsnit at svømme under EM-kravtiden på 100 meter butterfly med tiden 51.95. Daniel Steen Andersen er dansk rekordholder på distancen i en tid så hurtig som 51.14, så det skal blive spændende at se, om han komme i nærheden af den i aftenens finale. Årgangssvømmer Rasmus Nickelsen fra Lyngby Svømmeklub svømmede sig på imponerende vis også videre til aftenens finale i 100 meter butterfly.

 

Der var god stemning på tribunen under søndagens indledende afsnit.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Sarah Bro fra Holbæk Svømme Klub/NTC og Victoria Bierre fra Gladsaxe Svømmeklub er begge tilmeldt i tider, som er hurtigere end EM-kravtiden på 200 meter rygcrawl. Det var dog kun Sarah Bro, som i tiden 2.10.67 svømmede under EM-kravtiden i formiddagens indledende afsnit. Med videre til finalen er også juniorsvømmer fra KVIK Kastrup Sofie Hansen. Hun svømmede sig videre i fjerdehurtigste tid.

 

AGF-svømmer Tobias B. Bjerg og de to Farum-herrer Philip Greve og Niklas Hedegaard har de seneste mesterskaber givet hinanden kamp til stregen i 50 og 100 meter bryst, og dagens indledende afsnit var ingen undtagelse. På grund af den tyrkiske deltagelse i årets DM var Tobias B. Bjerg og Philip Greve seedet således, de allerede satte hinanden stævne i formiddagens løb. Begge herrer svømmede lige under EM-kravet, som lyder på 59.33, en tid som Niklas Hedegaard svømmede lige over efter et ellers friskt udlæg. Der er dermed lagt i ovnen til en yderst tæt finale senere i dag.

 

I kvindernes 100 meter fri formåede både Julie Kepp Jensen fra A6 og Signe Bro fra Triton Ballerup/NTC at svømme under EM-kravet. Det indledende afsnits resultater indikerer dog, at finalen kan gå hen og blive ganske tæt, så EM-pladserne i 100 meter fri er bestemt ikke lukket endnu.

 

Du kan se alle resultaterne fra det sidste indledende afsnit ved dette års DM Kortbane ved at klikke her.

 

Finaleafsnittet starter klokken 17.00 og kan livestreames ved at klikke her. Umiddelbart efter finalens sidste løb præsenterer Dansk Svømmeunion EM-holdet. 

Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.