Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Nordisk mester: Jeg går helt sikkert i seng med et smil på læben


05-12-2017 21:06:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Titlerne som nordisk mester vil Anna Brandt Nielsen bruge som plastere på såret over sin manglende kvalifikation til EM.


Nordiske Mesterskaber for junior- og seniorsvømmere blev i weekenden afholdt på Island, hvor Danmark stillede med i alt 32 svømmere. Flere af dem havde drømt om skulle til EM, som starter på tirsdag i næste uge. En af de svømmere er den nykårede dobbelte nordiske mester Anna Brandt Nielsen fra Lyngby Svømmeklub, som med sine præstationer på vulkanøen dog har formået at ligge skuffelsen bag sig.

 

- Jeg svømmede langt hurtigere end, hvad jeg overhovedet havde turde at håbe på. I virkeligheden gik jeg nok ind til stævnet helt uden forventninger. Til DM-K i Greve gik intet, som jeg ville have haft det til at gøre, og som jeg havde trænet så længe til, men så blev jeg heldigvis udtaget til Nordiske. For mig var det her den bedste ’second chance’, jeg kunne have fået til at afslutte dette års kortbanesæson på, hvor jeg ville få mulighed for at svømme nogle goder tider, som jeg kunne acceptere at holde jul på. Jeg havde allerede, ifølge mig selv, ”floppet” til DM, og jeg kunne derfor gå ind til stævnet på Island med en afslappelse i kroppen, der gav mig lyst til at race, fordi jeg elsker det, og ikke på grund af et pres jeg lægger på mig selv.

 

Under Nordiske Mesterskaber, som varede tre dage, svømmede Lyngby-svømmeren tre holdkapper og flere individuelle løb, heriblandt 50 meter ryg og 200 meter medley, hvor Anna Brandt Nielsen blev nordisk seniormester i begge discipliner.

 

- I 50 ryg og 200 IM blev det til to rigtig gode PR’er og endda også guldmedaljer! Det føles virkelig godt at kunne kalde sig nordisk mester, og jeg havde overhovedet ikke regnet med, at jeg ville få så meget ud af stævnet, som jeg gjorde. Selvom mine tider til stævnet ikke engang havde givet mig en podieplads til DM, føles det stadigvæk godt at kunne få den ’succes-oplevelse’ ud af efterårets træning, som de guldmedaljer til NM nu har givet mig. Alle svømmere kan vist nikke ja til, at vi træner, som vi gør, for at stå øverst på medaljeskamlen. Så hvis jeg for en kort stund glemmer, at størstedelen af de nordiske svømmere ikke deltog til NM grundet EKM, så går jeg helt sikkert i seng med et smil på læben efter denne weekend.

 

Anna Brandt Nielsen i aktion under årets Nordiske Mesterskaber på kortbane.

Foto: Privatfoto

 

Anna Brandt Nielsen forklarer, at hun havde reddet på en bølge ovenpå sin guldmedalje i 200 meter medley fredag aften. Om søndagen holdt bølgen dog ikke længere, hvilket gjorde, at et ellers yderst godkendt stævne ikke blev afsluttet som ønsket for den 19-årige svømmer.

 

- Den sidste dag havde jeg 200 ryg og 4x100 HM. Det er 200 ryg, jeg har trænet til og arbejdet så meget på de sidste mange måneder, og at jeg ikke rammer topningen til hverken DKM eller NM er frustrerende. Derudover havde jeg ryg-turen på medley holdkappen til sidst søndag, hvor jeg ved, at der var mange på holdet, inklusiv mig selv, der håbede på en endnu hurtigere tid, end den jeg svømmede om fredagen, da jeg om lørdagen havde jeg slået stor PR i min 50 ryg. Jeg ender med at svømme et sekund langsommere end min individuelle tid fra fredag aften, og når der står tre andre piger klar efter mig til at kæmpe deres bedste for at vinde, er det en ærgerlig måde at slutte et ellers så godt stævne af på. 

 

Læs landstræner Dean Boles og talentansvarlig Thomas Stubs evaluering af Nordiske Mesterskaber her.

 

Weekendens Nordiske Mesterskaber er anden gang, at Lyngby-svømmeren har været udtaget til et internationalt stævne i landsholdsregi. Første gang var sidste år – også til Nordiske Mesterskaber, som blev afholdt på hjemmebane i Kolding. Anna Brandt Nielsen forklarer, at stemningen den gang var rigtig god på grund af den naturlige opbakning på hjemmebane. Men i år var stemningen anderledes og bedre.

 

- Personligt synes jeg, at stemningen i gruppen var lidt federe denne gang. Det er bare noget andet, når man rejser sammen til et andet land, og er der i et par ekstra dage ud over stævnedagene. Der var et par nye ansigter med i år, som jeg desværre kun havde hørt om før, men som jeg nu har set presse sig selv til det yderste i vandet med en Danmarks badehætte på, og det er jeg fan af. Jeg synes, det virkelig er fedt at være afsted med de andre, for man er ikke i tvivl om, hvad de laver til stævnet. De brænder alle for det og kæmper uden tvivl røven ud af bukserne til træning hver dag, og det inspirerer bare mig endnu mere til selv at gøre det, for i sidste ende er vi der alle sammen for den samme ting - at blive nummer et, og det er der kun én, der kan blive.

 

Anna Brandt Nielsen var en af i alt fem Lyngby-svømmere, som repræsenterede Danmark på Island, og hun forklarer, at det var rart at være afsted med nogle, som hun kender. Hun snakkede løbende med sine holdkammerater om stævnet, ind- og udsvømning.

 

- Jeg var så glad for, at de andre også havde kvalificeret sig, og at vi kunne dele det her sammen som en lille del af Lyngby-holdet væk fra Lyngby. På den anden side har det måske også betydet, at jeg har benyttet mig for lidt af de andre trænere og svømmere, der var med, og som kunne have lært mig noget nyt med deres indblik og inputs til træning og stævner osv. En af de store fordele, ved de her turer, er netop de alsidige måder at træne og konkurrere på, som man møder blandt de andre, og som virkelig kan sætte tankerne i gang omkring de forberedelser, man selv gør sig både i og uden for vandet. Dog er jeg ikke sikker på, om stævnet havde været det samme, hvis der ikke havde været lidt ’hjemmebane’ med i form af de andre Lyngby-svømmere.

 

SvømmeSport takker Anna Brandt Nielsen for interviewet og ønsker hende tillykke med de to guldmedaljer.

 

Anna Brandt Nielsen med sin pokal og medaljer fra Nordiske Mesterskaber.

Foto: Privatfoto.Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.