Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Februar
2019
Svømning
SA Grand Prix International Swimming Meet
Stellenbosch, Sydafrika
23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Træner fik sin landsholdsdebut til EM på hjemmebane


22-12-2017 20:02:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Morten Marstrand, der er træner i Svømmeklubben Triton Ballerup, benyttede EM-ugen til at sparre med nogle af Europas bedste trænere.


Europamesterskabet på kortbane i svømning 2017 sluttede for godt en uge siden. Til mesterskabet deltog i alt 38 danske svømmere, hvilket betød, at flere klubtrænere i Danmark var udtaget for at give svømmerne de bedste rammer for at præstere. En af de udtagende trænere var Morten Marstrand fra Svømmeklubben Triton Ballerup, og han fortæller her om det europæiske mesterskab, som blev afholdt på hjemmebane.

 

- Det var fantastisk at se svømmerne begejstre publikum med fantastisk svømning og glæde til sporten. Specielt i weekendens finaler var det helt utroligt, og jeg er sikker på, at jeg ikke var den eneste, der fik kuldegysninger, når en dansker gik op af rampen og fik publikums velkomst. Det skærper for mig motivationen for at præstere endnu bedre på den internationale scene med mine svømmere, og jeg håber inderligt, at det også gør det for alle andre, der kan lide denne sport. Svømmere, trænere, ledere og alle de mange frivillige gjorde en fantastisk indsats for svømmesporten. Det var for fedt at være med til at følge og være en stor del af.

 

Morten Marstrand blev udtaget som træner til det danske landsholds på grund af sit store og imponerende samarbejde med blandt andet Triton Ballerup-svømmeren, Frans Johannessen. Om hans egen svømmers EM-indsats forklarer han.

 

- Jeg havde håbet på mere af Frans i 400 IM, men jeg må også konstatere, at han i løbet af kort tid har flyttet sin tid på 400 IM med ikke mindre end 11 sekunder, da han svømmede personlig rekord til DM Kortbane i november. Han havde desværre sygdom imellem de to stævner, og det er ikke ligefrem optimalt i forhold til at præstere i 400 IM, som er et yderst krævende løb. Men når jeg ser på hans udvikling i denne nye disciplin for Frans, er jeg utrolig stolt, og vi arbejder fremover på at gå under de 4.05.0 til næste år, siger Morten Marstrand og uddyber.

 

- Men jeg var yderst tilfreds med hans 200 IM og 100 IM, hvor han slog store personlige rekorder. Hans løbs forløb var her meget optimale, og det var super fedt at se ham præstere optimalt.

 

Morten Marstrand med sine to svømmere Signe Bro og Frans Johannessen i Royal Arena.

Foto: Privatfoto

 

Tidligere har træneren fra Svømmeklubben Triton Ballerup deltaget i forskellige træningslejre med landsholdet. Blandt andet var han med på højdetræningslejr i Arizona frem mod OL i 2016.

 

- Det var utrolig spændende og lærerigt at være med i Arizona. Det var dog noget helt andet end min deltagelse ved EM, som var mit første internationale seniormesterskab som træner. Det var for fedt, at det skulle være foran det danske publikum, siger Morten Marstrand.

 

Triton Ballerup-træneren udnyttede undervejs EM-dagene til at sparre med sine danske trænerkollegaer, samt de forskellige svømmere han undervejs mødte. Han forklarer, at han altid tager det med fra de mennesker, han møder på sin vej og på bassinkanten.

 

- Det var utrolig spændende at følge de forskellige svømmere og trænere, som var med til EM fra resten af Europa. De havde alle deres måde at gøre tingene på. Det var ekstremt spændende at følge svømmere på højeste hylde i svømmesporten, og der er ingen tvivl om, at de igennem mange år har arbejdet ufattelig hårdt for at opnå det niveau, de har i dag.

 

- Det var tydeligt, at svømmesportens top er i vild udvikling, og her skal vi virkelig gøre meget mere for at følge med resten af verden. Det var skræmmende at se, hvor god form, hvor tekniske og hvor meget de rundt om i verden er villig til at ofre for at blive én af de bedste.

 

- Carles Subirana Rovira (den tidligere cheftræner i Sigma Swim) havde jeg mange gode og spændende snakke med omkring medley træning samt udvikling, og jeg syntes han havde mange spændende tanker og ideer til den daglige træning og udvikling for IM svømmere på 200- og 400 meterdistancerne. Når man har svømmere på et højt niveau, prøver jeg hele tiden at snakke med trænere, der tidligere eller stadig samarbejder med svømmere på internationalt topniveau. Dette kunne Carles blandt andet komme med, og det var virkelig nogle gode samtaler, vi havde om, hvordan vi vær især gør tingene.

 

Stor tak til Morten Marstrand for interviewet. På SvømmeSport glæder vi os til fortsat at følge dig og dine svømmere.
Tags: EMK2017

 

Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.