Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

21
December
2018
Svømning
Dutch Open Swimming Championships
Tilburg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


PINGVINEN står stærkt, og fremtiden ser lys ud


06-01-2018 17:26:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Cheftræner i PINGVINEN, Thomas Hansen, stortrives og glæder sig over, at klubbens setup nu er begyndt at tiltrække nye svømmere. 


Tilbage i sommeren 2015 præsenterede Svømmeklubben PINGVINEN Støvring ny cheftræner, da svømmeklubben valgte at ansatte Thomas Hansen. Inden da havde han været cheftræner i Brønderslev Svømmeklub - BSK08, som også er beliggende i Nordjylland.

 

- Jeg har selv svømmet en del år i barndomsklubben Brønderslev Svømmeklub og senere i Aalborg Svømmeklub. Da jeg var færdig med at svømme, gik der et år, hvor jeg ikke var i nærheden af en svømmehal, men undervejs fandt jeg ud af, at jeg savnede svømningen, og jeg valgte derfor at starte som træner i barndomsklubben. Her startede jeg med talentholdet og endte med at overtage førsteholdet, siger Thomas Hansen og uddyber.

 

- Mit trænerskifte skyldes, at jeg savnede nye udfordringer. Jeg er rigtig glad for min tid i barndomsklubben, men jeg ville gerne skabe et træningsmiljø, hvor der er mulighed for at kunne skabe et højt juniorniveau.

 

Thomas Hansen i samtale med sin svømmer Freja Romanski til DJM i Aarhus 2017.

Foto: Claus Tommerup

 

Den nordjyske træner valgte i den forbindelse at skifte jobadresse og er altså nu at finde i PINGVINEN. Her har den 24-årige træner ansvaret for førsteholdet, konkurrenceafdelingen og dens struktur. Han forklarer, at han er yderst tilfreds med setuppet og de fire konkurrencehold.

 

- Det helt unikke ved vores setup er, at de ansvarlige trænere i dag er de samme, som da jeg kom til klubben. Vi er et meget ungt trænerteam, så derfor er jeg stolt over, at vi har kunnet fastholde alle. Selvom vi ikke har top moderne træningsfaciliteter, motiverer det mig i høj grad at komme ned i hallen og se, hvordan vores unge trænerteam nysgerrigt udfordrer hinanden med deres forskellige syn på svømning.

 

- I forhold til træning har vi haft stort fokus på at kunne tilbyde den mest optimale træningsmængde, så vi kan lykkes med at udvikle dygtige årgangs- og juniorsvømmere. Vi er ikke den klub, der træner mest, men vi har fokus på at få det bedste ud af den træning, vi tilbyder. Som noget nyt er vi begyndt at træne på langbane i Nørresundby hver søndag med målet om at kunne forberede vores svømmere til langbanemesterskaberne.

 

Om træningsforholdene i PINGVINEN forklarer Thomas Hansen, at han særligt er tilfreds med træningsmiljøet, hvor alle svømmerne tager sig godt af hinanden, hvilket gælder lige fra den ældste førsteholdssvømmer til de yngste svømmere på talentholdet. En af grundene til, at det er lykkes skyldes de frivilliges engagement.

 

- Jeg er virkelig positivt overrasket over den store opbakning, som jeg oplever, der er i PINGVINEN. Vi har så mange frivillige forældre, som er gode til at bakke op om klubben og svømmerne, samt en ledelse, som gerne vil have høje sportslige visioner, og stadig bevare muligheden for bredde-svømning. For at lykkes med det, er PINGVINEN dygtig til at rekruttere trænere og uddanne dem, så vi står med dygtige trænere på kanten hele vejen ned gennem vores system, siger Thomas Hansen.

 

I al sin tid som svømmetræner har Thomas Hansen studeret ved siden af trænergerningen. Han ved derfor ikke, hvad der skal ske efter studierne, men den 24-årige træner, som allerede har meget erfaring med i bagagen, håber på at få muligheden for at forfølge sin trænerdrøm.

 

- Jeg har altid godt kunne tænke mig at prøve at være svømmetræner på fuldtid, for at finde ud af, om jeg skal bygge videre på min trænerkarrierer. Jeg er rigtig glad for at være i PINGVINEN, men jeg vil heller ikke afvise muligheden for at prøve noget nyt, hvis det helt rigtige tilbud kommer.

 

Indtil studierne er færdiggjort, fokuserer cheftræneren i PINGVINEN på at fortsætte de gode takter, som svømmeklubben har vist indtil nu, i den resterende del af sæsonen.

 

- Det er utrolig tilfredsstillende, at vi nu er en klub, som både kan tiltrække svømmere fra andre klubber og samtidig formår at udvikle på vores egne svømmere, der er produkter fra vores egen svømmeskole. Der er svømmere på både junior- og årgangsiden, som er inde i en rigtig god udvikling, og hvis vi fastholder den, er jeg sikker på, at både truppen til DMJ og DÅM til sommer bliver større end nogenside, hvilket jeg synes vil være mere end godkendt.

 

SvømmeSport takker Thomas Hansen for interviewet.
Tags: Klubnyt

Se de seneste nyheder

14-12-2018 12:37:00

DM for hold 2018 begynder i dag fredag og der konkurreres på livet løs i flere svømmehaller frem til søndag, hvor det endelige resultat foreligger.

 
13-12-2018

De danske svømmere, der deltog ved NM og NM Junior i weekenden leverede stribevis af flotte præstationer.

 
12-12-2018 12:00:00

Canadiske Dean Boles har valgt at stoppe som landstræner for de danske svømmere med udgangen af 2018.  

 
10-12-2018 19:45:00

Prisen gik til Bruno Martiri, som har taget et langt sejt træk for sporten i klubben i 30 imponerende år.

 
10-12-2018 12:25:00

Lørdag havde få danske starter, mens søndag blev dagen, hvor Danmark tog yderligere tre podieplaceringer i form af to bronzemedaljer og en sølvmedalje.